Πώς να διορθώσετε το Auto-Lock του iPhone που δεν λειτουργεί στο iOS 16

0
59

Το iPhone δεν σταματά ποτέ να εκπλήσσει με τα ιδιόμορφα χαρακτηριστικά του, επιτρέποντας στους χρήστες να μεγιστοποιήσουν την απόδοση των συσκευών τους. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό iOS είναι το Auto-Lock. Αυτή η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να κλειδώνει αυτόματα την οθόνη του iPhone μετά από μια προκαθορισμένη περίοδο. Εκτός από την εξοικονόμηση της μπαταρίας του τηλεφώνου, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τη συνολική ασφάλεια.

Ωστόσο, εάν η λειτουργία Auto-Lock του iPhone σας δεν ανταποκρίνεται, μπορεί να είναι απογοητευτικό. Για να διευκολύνουμε τα πράγματα για εσάς, σε αυτό το άρθρο, θα σας μεταφέρω σε 8 λύσεις για να διορθώσετε το Auto-Lock που δεν λειτουργεί στο iPhone στο iOS 16.

1. Βεβαιωθείτε ότι το Auto-Lock είναι ενεργοποιημένο

Όπως κάθε άλλη δυνατότητα στο iPhone, το Auto-Lock είναι επίσης επιρρεπές σε σφάλματα και δυσλειτουργίες. Ωστόσο, προτού προχωρήσετε σε προηγμένες διορθώσεις, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία Auto-Lock έχει ρυθμιστεί σωστά στο iPhone σας.

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
  2. Μεταβείτε στην επιλογή Οθόνη & Φωτεινότητα.
  3. Αποκτήστε πρόσβαση στο Auto-Lock και επιλέξτε ένα χρονικό πλαίσιο.
  4. Αφού προσαρμόσετε το χρονικό πλαίσιο, πατήστε Πίσω για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

    Πρόσβαση στην οθόνη και τη φωτεινότητα, αυτόματο κλείδωμα, ορίστε μια διάρκεια στις ρυθμίσεις

2. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας

Αν και η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης είναι ωφέλιμη με πολλούς τρόπους για το iPhone σας, μπορεί περιστασιακά να προκαλέσει προβλήματα. Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε τη Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης καθημερινά, δοκιμάστε να την απενεργοποιήσετε, καθώς μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία Auto-Lock.

  1. Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.
  2. Επιλέξτε Μπαταρία.
  3. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

    Αποκτήστε πρόσβαση στην μπαταρία, απενεργοποιήστε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης στις ρυθμίσεις

3. Απενεργοποιήστε το AssistiveTouch

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το AssistiveTouch στο iPhone είναι μια καθαρή ευλογία. Ωστόσο, ορισμένες λειτουργίες προσβασιμότητας μπορούν να ανακατέψουν την κανονική απόδοση και να προκαλέσουν δυσλειτουργία του Auto-Lock στο iPhone σας.

Επομένως, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε το AssistiveTouch για να επαναφέρετε τη λειτουργία Auto-Lock στο κανονικό.

  1. Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας → Επιλέξτε Προσβασιμότητα.
  2. Επιλέξτε την επιλογή Αφή στην ενότητα ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΑ.

    Πρόσβαση στην προσβασιμότητα, αγγίξτε τις ρυθμίσεις

  3. Τώρα, μεταβείτε στο AssistiveTouch → Toggle off AssistiveTouch.

    Ανοίξτε το AssistiveTouch, απενεργοποιήστε το βοηθητικό άγγιγμα στις ρυθμίσεις

4. Ενεργοποιήστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης στο iPhone σας

Κατά την επαναφορά του κωδικού πρόσβασης iPhone, η δυσλειτουργία που παρεμβαίνει στη λειτουργία Auto-Lock μπορεί να διορθωθεί κατά καιρούς. Ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω καθώς το ίδιο θα μπορούσε να λειτουργήσει και για εσάς.

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις → Face ID & Passcode.
  2. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας όταν σας ζητηθεί.
  3. Επιλέξτε την επιλογή Απενεργοποίηση κωδικού πρόσβασης.

    Αποκτήστε πρόσβαση στο αναγνωριστικό προσώπου και τον κωδικό πρόσβασης, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης συσκευής, επιλέξτε Απενεργοποίηση κωδικού πρόσβασης στην εφαρμογή ρυθμίσεων

  4. Πατήστε Απενεργοποίηση για να προχωρήσετε.
  5. Τώρα, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του Apple ID σας για να οριστικοποιήσετε τις αλλαγές → πατήστε Απενεργοποίηση.

    Πατήστε απενεργοποίηση, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης του Apple ID σας, πατήστε Απενεργοποίηση στις ρυθμίσεις

  6. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας και να περιμένετε να πραγματοποιηθούν οι αλλαγές.
  7. Μόλις απενεργοποιήσετε επιτυχώς τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας, επανεκκινήστε το iPhone σας.
  8. Στη συνέχεια, απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις→ Face ID & Passcode→ Ενεργοποιήστε τον κωδικό πρόσβασης για να επαναφέρετε τις προηγούμενες προτιμήσεις.

    Επιλέξτε Ενεργοποίηση κωδικού πρόσβασης στις ρυθμίσεις

5. Ελέγξτε και ενημερώστε το λογισμικό

Εάν όλες οι προαναφερθείσες λύσεις αποτύχουν να διορθώσουν το πρόβλημά σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το λογισμικό της συσκευής να είναι παλιό. Ως εκ τούτου, είναι συνετό να ελέγχετε για τακτικές ενημερώσεις και να εγκαταστήσετε τις ίδιες.

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Γενικά → Ενημέρωση λογισμικού.
  2. Πατήστε Λήψη και εγκατάσταση εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση.

    Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, Γενικά, Ενημέρωση λογισμικού, κάντε λήψη και εγκατάσταση

Καθώς καταλήγετε να ενημερώνετε τη συσκευή σας, όλα τα σφάλματα και τα σφάλματα είναι πιθανό να θεραπευθούν από μόνα τους. Με κάθε ενημέρωση λογισμικού, η Apple δημοσιεύει διορθώσεις για κάθε πιθανό σφάλμα στη συσκευή σας, επομένως συνιστάται ιδιαίτερα να εκτελείτε τακτικά μια ενημέρωση συστήματος.

6. Επανεκκινήστε σκληρά το iPhone σας

Εάν το πρόβλημα παραμένει, μπορείτε να επιλέξετε να εκτελέσετε μια σκληρή επανεκκίνηση στο iPhone σας.

Αυτή είναι μια απλή και άμεση προσέγγιση για κάθε σφάλμα και σφάλμα με το οποίο μπορεί να επηρεαστεί η συσκευή σας, ακόμα κι αν το Auto-Lock σταματήσει να λειτουργεί στη συσκευή σας. Ακολουθώντας αυτή τη διαδικασία, το iPhone σας θα λειτουργεί καλύτερα από ποτέ.

7. Επαναφέρετε το iPhone σας

Τέλος, μπορείτε απλά να επαναφέρετε το iPhone σας και να ξεκινήσετε από την αρχή. Ανεξάρτητα από το επίπεδο αποτυχίας του συστήματος που αντιμετωπίζετε, η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μπορεί απλώς να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε εκ νέου. Ωστόσο, προτού προχωρήσετε σε αυτό το βήμα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας, ώστε να μην χάσετε τα σημαντικά αρχεία σας στη διαδικασία.

8. Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple

Εάν έχετε δοκιμάσει όλες τις λύσεις που ανέφερα παραπάνω και η λειτουργία Auto-Lock του iPhone εξακολουθεί να μην λειτουργεί, ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη της Apple. Μπορούν να σας βοηθήσουν να διαγνώσετε και να διορθώσετε το πρόβλημα.

Συχνές ερωτήσεις

Μπορεί μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή να προκαλεί δυσλειτουργία του Auto-Lock του iPhone μου;

Ναι, ορισμένες εφαρμογές τρίτων μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία Auto-Lock του iPhone σας. Δοκιμάστε να απεγκαταστήσετε τυχόν εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί πρόσφατα για να δείτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημα.

Η απενεργοποίηση της λειτουργίας Auto-Lock του iPhone μου θα επηρεάσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας;

Αυτό το ερώτημα είναι συζητήσιμο. Εάν ορίσετε το Auto-Lock για ενεργοποίηση μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, η οθόνη σας θα παραμείνει ενεργή και ως αποτέλεσμα, η μπαταρία σας θα εξαντληθεί.

Μπορεί ένα κατεστραμμένο προστατευτικό οθόνης να επηρεάσει τη λειτουργία Auto-Lock του iPhone μου;

Ναι, ένα κατεστραμμένο ή βρώμικο προστατευτικό οθόνης μπορεί να επηρεάσει τον αισθητήρα οθόνης του iPhone σας και να προκαλέσει δυσλειτουργία της λειτουργίας Auto-Lock. Η αντικατάσταση ή η πλήρης αφαίρεση του σπασμένου προστατευτικού οθόνης μπορεί να επιλύσει αυτό το πρόβλημα.

Ξεκλείδωμα Auto-Lock!

Συμπερασματικά, εάν το iPhone σας δεν κλειδώνει αυτόματα μετά από αδράνεια, οι παραπάνω λύσεις θα πρέπει να διορθώσουν αυτό το πρόβλημα. Να θυμάστε ότι η διατήρηση του απορρήτου του iPhone σας είναι απαραίτητη, επομένως είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία Auto-Lock λειτουργεί σωστά.

Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε και μη διστάσετε να αφήσετε τις σκέψεις σας στα σχόλια παρακάτω.

Διαβάστε περισσότερα:

  • 22 ρυθμίσεις iPhone που πρέπει να αλλάξετε αμέσως!
  • Πώς να κλειδώσετε εφαρμογές στο iPhone
  • Πώς να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης iPhone χωρίς απώλεια δεδομένων

Προφίλ συγγραφέα

Yash

Δικτυακός τόπος

Ο Yash είναι ένα καθοδηγούμενο άτομο με πάθος για την τεχνολογία και τον αντίκτυπό της στον κόσμο μας. Στόχος του είναι να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει τους άλλους για τις νεότερες εξελίξεις στην τεχνολογία και πώς μπορούν να ωφελήσουν την κοινωνία. Από κοινού, είναι βαθιά αφοσιωμένος στο anime και στο Marvel Cinematic Universe, αν όχι στο γράψιμο.

Προφίλ συγγραφέα

Jibin

Ο Jibin Joseph είναι ο επεξεργαστής περιεχομένου στο iGeeksBlog και έχει εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια. Είναι ένας αδηφάγος αναγνώστης, με ενδιαφέροντα που κυμαίνονται από τη φιλοσοφία και την ιστορία μέχρι τη γεωπολιτική και την τεχνολογία. Όταν δεν διαβάζει ή δεν διορθώνει τη γραμματική, θα τον βρείτε να συμμετέχει σε συζητήσεις για το ποδόσφαιρο. Μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο Twitter και στο Instagram στο @4ibin.