Πώς να διαγράψετε διπλότυπες επαφές σε iPhone και Mac

0
129
πώς να διαγράψετε διπλές επαφές σε iphone και mac

Διπλότυπα ονόματα και αριθμοί τηλεφώνου ενδέχεται να δημιουργηθούν στο iPhone, εάν έχετε ορίσει πολλούς λογαριασμούς και ενεργοποιημένες επαφές για αυτούς. Επιπλέον, η εισαγωγή αριθμών από την κάρτα SIM, το τηλέφωνο Android ή την κάρτα vCard μπορεί επίσης να δημιουργήσει διπλές καταχωρήσεις.

Είναι απειλητικό να βλέπεις το ίδιο όνομα πολλές φορές ενώ κάνεις μια κλήση ή στέλνεις ένα μήνυμα. Για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, ας δούμε μερικούς αποτελεσματικούς τρόπους διαγραφής διπλότυπων επαφών σε iPhone και Mac.

Πριν ξεκινήσουμε:

Εάν χρησιμοποιείτε το ίδιο Apple ID (και τις επαφές iCloud) σε Mac και iPhone, οι αλλαγές θα συγχρονιστούν. Έτσι, όταν αφαιρείτε τα διπλότυπα του Mac, θα αφαιρούνται αυτόματα από το iPhone και αντίστροφα. Για αυτό, βεβαιωθείτε ότι οι ‘Επαφές’ στο iCloud είναι ενεργοποιημένες και στις δύο συσκευές.

Σε Mac: Κάντε κλικ στο λογότυπο της Apple από πάνω δεξιά → Προτιμήσεις συστήματος → Apple ID → iCloud → βεβαιωθείτε ότι οι Επαφές είναι ενεργοποιημένες.

Σε iPhone: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις → το Apple ID σας από την κορυφή → iCloud → βεβαιωθείτε ότι η εναλλαγή για τις Επαφές είναι ενεργοποιημένη.

Πώς να αφαιρέσετε διπλές επαφές στο iPhone

Δεν είναι εύκολο να εξαλειφθούν οι διπλές επαφές iPhone χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη εφαρμογή Επαφές. Αλλά υπάρχει μια λύση που σας επιτρέπει να συνδέσετε επαφές. Από την άλλη πλευρά, οι εφαρμογές iOS τρίτων σάς επιτρέπουν να διαγράφετε ή να συγχωνεύετε διπλότυπες επαφές γρήγορα. Ας δούμε και τις δύο μεθόδους!

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Επαφές. Ή την εφαρμογή Τηλέφωνο και πατήστε Επαφές.
  2. Πατήστε σε μια καταχώριση που πιστεύετε ότι είναι περισσότερες από μία φορές.
  3. Πατήστε Επεξεργασία.

    ανοίξτε την εφαρμογή επαφών, πατήστε στην επαφή και μετά πατήστε επεξεργασία στο iphone

  4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στις επαφές συνδέσμου.
  5. Πατήστε για να επιλέξετε την επαφή που θέλετε να συνδέσετε.
  6. Πατήστε στο Link από πάνω δεξιά.

    πατήστε στο σύνδεσμο επαφές επιλέξτε επαφή και πατήστε στον σύνδεσμο

  7. Τέλος, πατήστε Τέλος.

    πατήστε το έγινε για να συνδέσετε διπλότυπες επαφές στο iphone

Τώρα, αυτές οι δύο (ή περισσότερες) επαφές συνδέονται μεταξύ τους. Αυτό δεν διαγράφει την άλλη καταχώρηση, αλλά προσθέτει και τους δύο αριθμούς τηλεφώνου σε μία επαφή.

Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει μια επαφή με τον Donald με τον αριθμό τηλεφώνου του σπιτιού του 1234567 και υπάρχει μια άλλη επαφή με το όνομα Donald T με τον αριθμό γραφείου του 9876543. Όταν τους συνδέσετε, η μεμονωμένη οντότητα θα έχει και τους δύο αριθμούς τηλεφώνου κάτω από μία επαφή. Στο βιβλίο διευθύνσεων του iPhone σας, θα δείτε μόνο μία καταχώρηση.

Για αποσύνδεση, πατήστε στην επαφή → Επεξεργασία → Πατήστε στο κόκκινο εικονίδιο μείον κάτω από ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ → Αποσύνδεση → Τέλος.

πατήστε επεξεργασία και μετά πατήστε στο κόκκινο εικονίδιο μείον στην οθόνη επαφών στο iphone

Χρησιμοποιήστε εφαρμογές iPhone τρίτων για να διαγράψετε διπλότυπες επαφές

  1. Κατεβάστε Διπλότυπο εργαλείο αφαίρεσης επαφών δωρεάν από το App Store.

    πατήστε στο να κατεβάσετε το εργαλείο αφαίρεσης διπλών επαφών από το κατάστημα εφαρμογών στο iphone

  2. Εκκινήστε την εφαρμογή και πατήστε Επαφή. Πατήστε «OK» από το αναδυόμενο παράθυρο για να επιτρέψετε στην εφαρμογή να έχει πρόσβαση στις επαφές σας.

    επιτρέψτε στο εργαλείο αφαίρεσης διπλότυπων επαφών να έχει πρόσβαση στις επαφές του iPhone σας

  3. Ένα αναδυόμενο παράθυρο θα δείξει πόσες διπλές καταχωρήσεις επαφών με τον ίδιο αριθμό βρέθηκαν. Πατήστε “Εντάξει”. Ένα αντίγραφο διπλής επαφής έχει ήδη ελεγχθεί και επιλεγεί. Μπορείτε να πατήσετε στα πλαίσια ελέγχου για να επιλέξετε ή να αποεπιλέξετε μη αυτόματα. Μετά τον έλεγχο, πατήστε στο εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων από πάνω δεξιά. Πατήστε Διαγραφή για επιβεβαίωση.

    επιλέξτε επαφές και πατήστε διαγραφή για να αφαιρέσετε τις διπλότυπες επαφές χρησιμοποιώντας εφαρμογές τρίτων στο iphone

  4. Επιστρέψτε στην κύρια οθόνη της εφαρμογής και πατήστε Όνομα. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για να αφαιρέσετε επαφές που έχουν το ίδιο όνομα.
    Σημείωση: Εάν μια επαφή έχει το ίδιο όνομα αλλά διαφορετικούς αριθμούς, βεβαιωθείτε ότι βλέπετε προσεκτικά και συνεχίζετε με τη διαγραφή μόνο μετά από διπλό έλεγχο.

Σε περίπτωση που θέλετε να συγχωνεύσετε διπλότυπες επαφές, πραγματοποιήστε λήψη Εφαρμογή Duplicate Cleanerκαι πατήστε Συγχώνευση διπλότυπων. Στη συνέχεια, πατήστε Διπλότυπα ονομάτων, Διπλότυπα τηλεφώνου ή Πλήρη διπλότυπα.

ανοίξτε την εφαρμογή καθαρισμού διπλότυπων, πατήστε στη συγχώνευση διπλότυπων και επιλέξτε την προτιμώμενη επιλογή

Πατήστε στις μεμονωμένες καταχωρίσεις και πατήστε Συγχώνευση → ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ → Εντάξει.

συγχώνευση διπλών επαφών χρησιμοποιώντας διπλότυπη εφαρμογή καθαρισμού στο iphone

Για να συγχωνεύσετε μαζικά διπλότυπες επαφές iPhone, πραγματοποιήστε λήψη του Επικοινωνήστε με το Manager & Backup εφαρμογή.

πατήστε στο να κατεβάσετε το εργαλείο αφαίρεσης διπλών επαφών από το κατάστημα εφαρμογών στο iphone

Πατήστε Διπλότυπο όνομα ή Διπλότυπος αριθμός. Ελέγξτε τη λίστα και πατήστε Συγχώνευση → ΟΚ.

συγχωνεύστε όλες τις διπλές επαφές χρησιμοποιώντας τη διαχείριση επαφών και την εφαρμογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο iphone

Αυτές ήταν τρεις από τις πολλές αιτήσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της εργασίας. Έχουμε μια ξεχωριστή λίστα με τις καλύτερες εφαρμογές για τη διαγραφή διπλών επαφών. Φρόντισε να ρίξεις μια ματιά και να χρησιμοποιήσεις αυτό που σε ενθουσιάζει περισσότερο.

Πώς να διαγράψετε διπλότυπες επαφές σε Mac

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Επαφές στο Mac.
  2. Από την επάνω γραμμή μενού, κάντε κλικ στο Κάρτα → Αναζήτηση για διπλότυπα.

    κάντε κλικ στην κάρτα από την επάνω γραμμή μενού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην αναζήτηση για διπλότυπα στο mac

  3. Τέλος, κάντε κλικ στο Συγχώνευση.

    συγχώνευση διπλότυπων επαφών στο mac σας

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, εάν χρησιμοποιείτε επαφές iCloud σε άλλες συσκευές Apple με το ίδιο Apple ID, αυτή η αλλαγή θα αντικατοπτρίζεται παντού.

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε iCloud.comσυνδεθείτε χρησιμοποιώντας το Apple ID σας, κάντε κλικ στις Επαφές και διαγράψτε μη αυτόματα διπλότυπες καταχωρήσεις.

Υπογραφή

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αφαιρέσετε διπλές επαφές σε iPhone και Mac. Ποια μέθοδο θα χρησιμοποιήσετε; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

Χρησιμοποιείς Google ή Αποψη επαφές στο iPhone; Εάν ναι, φροντίστε να ελέγξετε τα άρθρα υποστήριξής τους για κατάργηση διπλότυπων εγγραφών.

Ίσως σας αρέσει να διαβάσετε:

  • Πώς να προσθέσετε ψευδώνυμα στις επαφές του iPhone
  • Πώς να μοιράζεστε επαφές από ένα iPhone σε άλλο iPhone
  • Οι καλύτερες εφαρμογές διαχείρισης επαφών και βιβλίου διευθύνσεων iPhone
  • Αλλάξτε τη σειρά ταξινόμησης των επαφών iPhone

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here