Πώς να δημιουργήσετε μια ηλεκτρονική φόρμα παραγγελίας

0
6

Μια ηλεκτρονική φόρμα παραγγελίας βοηθά τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν παραγγελίες από τους πελάτες τους χωρίς ταλαιπωρία. Με μια φόρμα παραγγελίας, οι πελάτες μπορούν να υποβάλουν παραγγελίες για προϊόντα, να πραγματοποιήσουν πληρωμές στο διαδίκτυο και να προσθέσουν πληροφορίες αποστολής για να λάβουν τα προϊόντα τους σε αυτούς.

Πώς να δημιουργήσετε μια ηλεκτρονική φόρμα παραγγελίας

Εάν θέλετε να μάθετε πώς να δημιουργήσετε μια ηλεκτρονική φόρμα παραγγελίας, βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Αυτός ο οδηγός θα σας πει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Πώς να δημιουργήσετε μια ηλεκτρονική φόρμα παραγγελίας

Το εργαλείο δημιουργίας φορμών Jotform σάς επιτρέπει να δημιουργείτε φόρμες για διάφορους σκοπούς. Είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση στο Google Forms για τη δημιουργία φορμών παραγγελίας, καθώς η Jotform προσφέρει μια αποκλειστική επιλογή Δημιουργού Φόρμας Παραγγελίας που είναι δωρεάν και εύκολη στη χρήση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πρότυπα φόρμας ή να δημιουργήσετε τα δικά σας από την αρχή.

Πλοηγηθείτε στο Σελίδα δημιουργού φόρμας Jotform και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε τη φόρμα παραγγελίας σας.

Χρήση προτύπων Jotform

  1. Κάντε κλικ στο μπλε κουμπί Δημιουργία φόρμας παραγγελίας.
    Δημιουργία φόρμας παραγγελίας Jotform
  2. Κάντε κύλιση στα πρότυπα και κάντε κλικ στο κουμπί Χρήση προτύπου μιας φόρμας παραγγελίας που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Σε αυτό το παράδειγμα, επιλέγουμε τη Φόρμα Παραγγελίας Προϊόντος.
    Φόρμα παραγγελίας προϊόντος για το Jotform
  3. Επιλέξτε ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΣΑΣ στο επάνω μέρος της φόρμας και, στη συνέχεια, ανεβάστε το λογότυπό σας χρησιμοποιώντας το κουμπί Μεταφόρτωση αρχείου στα δεξιά.
    Μεταφόρτωση λογότυπου
  4. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Ρυθμίσεις πληρωμής για να διαμορφώσετε τα στοιχεία πληρωμής και τα προϊόντα. Αυτή η επιλογή δεν θα εμφανιστεί εάν έχετε ήδη διαμορφώσει τις παραμέτρους της πληρωμής.
    διαμόρφωση πληρωμής
  5. Επιλέξτε το κουμπί Δημιουργία προϊόντος για να προσθέσετε τα προϊόντα σας.
    Δυνατότητα δημιουργίας προϊόντος
  6. Κάντε κλικ στην καρτέλα Βασικά και συμπληρώστε τη φόρμα με λεπτομέρειες του προϊόντος σας, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος, της τιμής και της περιγραφής. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το κουμπί ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΚΟΝΩΝ, επιλέξτε τις επιθυμητές εικόνες προϊόντων.
    Συμπληρώστε τις Βασικές επιλογές για το προϊόν
  7. Κάντε κλικ στην Αποθήκευση.
  8. Μεταβείτε στην καρτέλα Επιλογές και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην Προσθήκη για να εισαγάγετε έναν Επιλογέα Προσθήκης Ποσότητας.
    Προσθέστε μια επιλογή επιλογέα ποσότητας
  9. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Παρακαλώ επιλέξτε, επιλέξτε είτε Αναπτυσσόμενο είτε πλαίσιο κειμένου, συμπληρώστε τη φόρμα και κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση ποσότητας.
    Ενημέρωση φόρμας ποσότητας
  10. Προσθέστε όσα προϊόντα θέλετε. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ σε ένα προϊόν στη φόρμα και να το διαγράψετε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Διαγραφή.
  11. Κάντε διπλό κλικ σε οποιαδήποτε ενότητα φόρμας και χρησιμοποιήστε τις επιπλέον επιλογές στα αριστερά για να επεξεργαστείτε τις τιμές της.
    Επεξεργασία επιλογών φόρμας jotform
  12. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τη φόρμα, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις στο επάνω μέρος και ονομάστε τη φόρμα σας.
    Επεξεργασία τίτλου φόρμας
  13. Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί Δημοσίευση, ακολουθούμενο από Αντιγραφή συνδέσμου για κοινή χρήση.
    Δημοσίευση συνδέσμου και κοινή χρήση

Δημιουργία φορμών από την αρχή με το Jotform

  1. Κάντε κλικ στο μπλε κουμπί Δημιουργία φόρμας παραγγελίας.
  2. Κάντε κλικ στο Create Form στην επάνω αριστερή γωνία και, στη συνέχεια, στο επόμενο παράθυρο, επιλέξτε Start from Scratch.
    Επιλέξτε Έναρξη από το μηδέν
  3. Επιλέξτε μια διάταξη. Για αυτό το παράδειγμα, επιλέγουμε Κλασική φόρμα.
  4. Ανεβάστε το λογότυπό σας σύροντάς το στο πεδίο Μεταφόρτωση λογότυπου οργανισμού, εισαγάγετε το όνομα του οργανισμού σας και κάντε κλικ στην Αποθήκευση.
    Δημιουργία νέας φόρμας
  5. Κάντε κλικ στο Προσθήκη στοιχείου φόρμας στα αριστερά σας για να εμφανίσετε όλα τα στοιχεία που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν στη φόρμα σας.
    Επιλογή προσθήκης στοιχείου φόρμας
  6. Σύρετε τα στοιχεία που χρειάζεστε από το αριστερό παράθυρο στη φόρμα σας.
  7. Κάντε διπλό κλικ σε οποιαδήποτε ενότητα φόρμας και χρησιμοποιήστε τις επιπλέον επιλογές στα αριστερά για να επεξεργαστείτε τις τιμές της.
    Επεξεργασία επιλογών φόρμας jotform
  8. Επιλέξτε την καρτέλα Πληρωμές στο μενού Στοιχεία φόρμας και, στη συνέχεια, σύρετε την προτιμώμενη επιλογή πληρωμής στη φόρμα.
  9. Αυτό θα πρέπει να ανοίξει ένα παράθυρο στα δεξιά όπου μπορείτε να κάνετε κλικ στο Connect και να ακολουθήσετε τον οδηγό για να διαμορφώσετε την πληρωμή.
    Συνδέστε την πληρωμή σας
  10. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια στο δεξιό παράθυρο.
  11. Τέλος, μεταβείτε στο μενού Δημοσίευση και, στη συνέχεια, Αντιγραφή συνδέσμου για κοινή χρήση.
    Δημοσίευση συνδέσμου και κοινή χρήση

Πώς να δημιουργήσετε μια φόρμα ηλεκτρονικής παραγγελίας στο WordPress

Εάν ο ιστότοπος της επιχείρησής σας είναι σε WordPress, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια ηλεκτρονική φόρμα παραγγελίας από τον ιστότοπό σας. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο ηλεκτρονικού εμπορίου και να λάβετε μια φόρμα παραγγελίας. Ωστόσο, εάν θέλετε μια φόρμα παραγγελίας χωρίς να έχετε έναν παραδοσιακό ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, μπορείτε να κάνετε λήψη προσθηκών φόρμας στο WordPress.

Ένα τέτοιο πρόσθετο φόρμας είναι το πρόσθετο φόρμας του WordPress, το WPForms. Η εγκατάσταση και η δημιουργία μιας φόρμας παραγγελίας δεν είναι εύκολη.

Εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε το WPForm

  1. Μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress
  2. Βρείτε πρόσθετα από την αριστερή πλαϊνή γραμμή και κάντε κλικ σε αυτό. Θα κατευθυνθείτε στη σελίδα των προσθηκών σας. κάντε κλικ στο Προσθήκη νέου στο επάνω μέρος.
    Προσθήκη νέας φόρμας
  3. Αναζητήστε το WPForms στη γραμμή αναζήτησης και κάντε κλικ σε αυτό όταν εμφανιστεί.
  4. Κάντε κλικ στην Εγκατάσταση για να εγκαταστήσετε την προσθήκη και Ενεργοποιήστε την όταν ολοκληρώσετε την εγκατάσταση.
    Ενεργοποίηση της φόρμας
  5. Το WPForms θα προστεθεί στη λίστα προσθηκών σας και στην πλαϊνή γραμμή. Κάντε κλικ σε αυτό.
  6. Επιλέξτε Ρυθμίσεις από το αναπτυσσόμενο μενού.
  7. Κάντε κλικ στο Connect with Stripe (μπορεί να είναι άλλες διαθέσιμες επιλογές πληρωμής) και ακολουθήστε τον οδηγό για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.
    Διαμόρφωση πληρωμής
  8. Κάντε κλικ στην Αποθήκευση ρυθμίσεων.

Δημιουργήστε μια φόρμα παραγγελίας χρησιμοποιώντας το WPForms

  1. Κάντε κλικ στο WPForms στην πλαϊνή γραμμή για να το ανοίξετε και κάντε κλικ στο Προσθήκη νέου.
    Προσθήκη νέας φόρμας
  2. Ονομάστε τη φόρμα σας και επιλέξτε Φόρμα χρέωσης / παραγγελίας ή οποιοδήποτε άλλο πρότυπο. Θα λάβετε διαφορετικά πεδία για να επεξεργαστείτε τη φόρμα στα αριστερά και μια προεπισκόπηση στα δεξιά με προσυμπληρωμένες τυπικές πληροφορίες.
  3. Προσθέστε τα προϊόντα σας και τις τιμές τους στο πεδίο Διαθέσιμα είδη. Μπορείτε να επεξεργαστείτε το πεδίο όπως θέλετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε εικόνες προϊόντων εάν θέλετε.
    Διαθέσιμα στοιχεία φόρμας
  4. Μπορείτε να προσθέσετε άλλα πεδία σύροντάς τα από την αριστερή πλευρά και αφήνοντάς τα στην ενότητα προεπισκόπησης. Και μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε τα πεδία.
    Προσθήκη πεδίων φόρμας
  5. Κάντε κλικ στην καρτέλα Πληρωμή και, στη συνέχεια, επιλέξτε οποιαδήποτε διαθέσιμη πληρωμή. Σε αυτή την περίπτωση, επιλέγουμε Stripe.
    Επιλογή πληρωμής στο WPForms
  6. Κάντε κλικ στην Αποθήκευση από την επάνω δεξιά γωνία.

Δημοσιεύστε τη φόρμα στη σελίδα του ιστότοπού σας

  1. Στον πίνακα ελέγχου του WordPress, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού WPForms και κάντε κλικ στην επιλογή Όλες οι φόρμες.
    Επιλογή WP Forms all forms
  2. Αντιγράψτε τον νέο σας συντομότερο κώδικα φόρμας.
    Σύντομος κωδικός φόρμας
  3. Μεταβείτε στην εν λόγω σελίδα ή ανάρτηση.
    Νέα σελίδα ή ανάρτηση WP
  4. Ονομάστε τη σελίδα και επικολλήστε τον σύντομο κωδικό της φόρμας.
    Δημοσιεύτηκε το νέο έντυπο
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Δημοσίευση.

Τι πρέπει να θυμάστε κατά τη δημιουργία μιας φόρμας ηλεκτρονικής παραγγελίας

Έχουμε αναφέρει μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε μια ηλεκτρονική φόρμα παραγγελίας. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν χιλιάδες επιλογές δημιουργίας φόρμας στο διαδίκτυο. Ως εκ τούτου, μπορείτε να περιμένετε ότι το ίδιο το βήμα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις επιλογές που έχετε επιλέξει. Τούτου λεχθέντος, μια φόρμα παραγγελίας θα πρέπει να έχει κάποια βασική ομοιότητα.

Μετά την εγγραφή, οι περισσότεροι κατασκευαστές φορμών έχουν ένα στούντιο για να δημιουργήσουν τη φόρμα σας. Ορισμένοι θα παρέχουν μια πύλη πελατών ή έναν πίνακα ελέγχου για τη δημιουργία των φορμών σας.

Για να ξεκινήσετε, πιθανότατα θα σας παρέχονται διαφορετικά είδη φορμών και προτύπων. Ανατρέξτε στα διάφορα πρότυπα για να δείτε ποιο ταιριάζει περισσότερο στην επιχείρησή σας.

Στη συνέχεια, θα βοηθούσε αν προσαρμόζατε τα πρότυπα φόρμας με στοιχεία και τιμές επωνυμίας. Ίσως χρειαστεί να καταργήσετε και να προσθέσετε ορισμένα πεδία για να ταιριάζουν στον τύπο της επιχείρησής σας.

Μόλις ολοκληρωθεί η προσαρμογή, ρυθμίστε μια πύλη πληρωμής για να λαμβάνετε πληρωμές απευθείας από τις φόρμες παραγγελίας. Η καλύτερη πρακτική είναι να επιλέξετε μια πύλη που θα ήταν εύκολη για το κοινό-στόχο σας.

Συνιστάται πάντα να δοκιμάζετε τις φόρμες σας πριν τις στείλετε. Ελέγξτε το σε επιτραπέζιο και κινητό για να δείτε ότι ταιριάζει και στις δύο οθόνες. Πολλά άτομα θα έχουν πρόσβαση στη φόρμα στο τηλέφωνό τους, επομένως θέλετε να διασφαλίσετε ότι οι φόρμες σας ανταποκρίνονται σε κινητά. Συμπληρώστε τη φόρμα και επιστρέψτε την στον εαυτό σας για να δείτε αν όλα λειτουργούν τέλεια. Όταν είστε ικανοποιημένοι, στείλτε, δημοσιεύστε ή ενσωματώστε τη φόρμα στον ιστότοπό σας, ανάλογα με την περίπτωση.

Δημιουργήστε τη φόρμα ηλεκτρονικής παραγγελίας σας

Μια ηλεκτρονική φόρμα παραγγελίας δεν είναι απλώς ιδανική για τη λήψη παραγγελιών και τη λήψη πληροφοριών πελατών για μάρκετινγκ. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επικοινωνήσετε ξανά με τους πελάτες για να τους ευχαριστήσετε και να τους πείτε για άλλα προϊόντα. Εάν πουλάτε online, θα πρέπει να έχετε μια φόρμα παραγγελίας.

Συχνές ερωτήσεις

Μπορούν οι πελάτες να με πληρώσουν μέσω της φόρμας παραγγελίας;

Ναι, οι πελάτες μπορούν να σας πληρώσουν μέσω της φόρμας παραγγελίας, εάν προσθέσετε μια πύλη πληρωμής στη φόρμα. Τα περισσότερα προγράμματα δημιουργίας φορμών στο διαδίκτυο προσφέρουν επίσης αυτή τη δυνατότητα. Ωστόσο, ορισμένοι μπορεί να απαιτήσουν να λάβουν το πρόγραμμα επί πληρωμή.

Πώς μπορώ να ξέρω το κατάλληλο εργαλείο φόρμας παραγγελίας για εμένα;

Πρέπει να προσδιορίσετε τα πιο σημαντικά πεδία και δυνατότητες για εσάς και στη συνέχεια να βρείτε ένα εργαλείο που μπορεί να τα παρέχει. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε κριτικές για να περιορίσετε περαιτέρω την αναζήτησή σας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here