Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των μηνυμάτων WhatsApp στο iPhone

0
37

Είναι σύνηθες φαινόμενο οι χρήστες να διαγράφουν κατά λάθος ή να χάνουν πολύτιμα μηνύματα WhatsApp. Όλοι έχουμε βιώσει αυτό το συναίσθημα και μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να το αντέξουμε. Αλλά αυτή η αγωνία τελειώνει σήμερα καθώς σας παρουσιάζω τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των μηνυμάτων WhatsApp στο iPhone. Έτσι, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας διασφαλίσουμε ότι οι αγαπημένες σας αναμνήσεις είναι πάντα ασφαλείς και αβλαβείς.

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των συνομιλιών και των πολυμέσων WhatsApp στο iCloud από το iPhone

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας.
  2. Μεταβείτε στο iCloud → Εμφάνιση όλων όταν σας ζητηθεί.

    Επιλέξτε το Apple ID, iCloud, Εμφάνιση όλων στις ρυθμίσεις

  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε εναλλαγή στο WhatsApp.

    Εναλλαγή στο WhatsApp

  4. Τώρα, ανοίξτε το WhatsApp στο iPhone σας → Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις.
  5. Επιλέξτε Συνομιλίες από τη διεπαφή.
  6. Πατήστε Back Up Now για να συνεχίσετε.
  7. Μπορείτε επιπλέον να συμπεριλάβετε αρχεία βίντεο στο αντίγραφο ασφαλείας σας ενεργοποιώντας τη λειτουργία Συμπερίληψη βίντεο.

    Κάντε κλικ στην επιλογή Chats, Chat Backup, Back Up Now στο WhatsApp

  8. Λάβετε υπόψη ότι το Backup μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο για να εκτελεστεί η πορεία του, γι’ αυτό να είστε υπομονετικοί.
    Η διάρκεια της διαδικασίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εξαρτάται από το μέγεθος του αρχείου καθώς και από την ταχύτητα της σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Πώς να ενεργοποιήσετε την αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ιστορικού συνομιλιών WhatsApp στο iPhone

  1. Ακολουθήστε τα βήματα 1-5 που περιγράφονται παραπάνω για να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού Chat Backup.
  2. Επιλέξτε την επιλογή Auto Backup και επιλέξτε ένα χρονικό πλαίσιο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
    • Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ Καθημερινά, Εβδομαδιαία, Μηνιαία ή Απενεργοποίηση.
  3. Πατήστε Πίσω μόλις είστε έτοιμοι.

    Πατήστε Auto Backup, επιλέξτε ένα χρονικό πλαίσιο στο WhatsApp

Αυτή η διαδικασία λειτουργεί ως μια αλάνθαστη μέθοδος για να κρατήσετε τα μηνύματά σας στο WhatsApp μακριά από τον κίνδυνο χωρίς να χρειάζεται να τα διαχειρίζεστε χειροκίνητα.

Εναλλακτικοί τρόποι δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των συνομιλιών WhatsApp από το iPhone

  • Ως εναλλακτική λύση για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των συνομιλιών WhatsApp, έχετε την επιλογή να στείλετε μέσω email ολόκληρη τη συνομιλία στο αναγνωριστικό σας, αρχειοθετώντας ουσιαστικά όλα τα μηνύματα με ασφάλεια. Για να μάθετε πώς, ακολουθήστε τον πλήρη οδηγό μας για την εξαγωγή συνομιλιών WhatsApp από το iPhone.
  • Ως έσχατη λύση, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τρίτου μέρους για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των συνομιλιών σας WhatsApp από το iPhone σε Mac.

Πώς να επαναφέρετε μηνύματα και φωτογραφίες WhatsApp από αντίγραφα ασφαλείας στο iPhone

Είτε έχετε πραγματοποιήσει επαναφορά συσκευής είτε ρυθμίζετε το WhatsApp σε μια νέα συσκευή, μπορεί να σας ζητηθεί να επαναφέρετε το ιστορικό συνομιλιών σας από το iCloud.

  1. Βεβαιωθείτε ότι το Apple ID που χρησιμοποιήσατε για την αποθήκευση του αντιγράφου ασφαλείας είναι το ίδιο που χρησιμοποιήσατε για την εγγραφή σας.
  2. Κατεβάστε το WhatsApp από το App Store.
  3. Χρησιμοποιήστε τον επίσημο αριθμό τηλεφώνου σας για να συνδεθείτε.
  4. Μόλις επαληθευτεί, πατήστε Επαναφορά ιστορικού συνομιλίας όταν σας ζητηθεί.

    Πατήστε στο Restore Chat History στο WhatsApp στο iPhone

  5. Περιμένετε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη του αρχείου.
  6. Τα αντίγραφα ασφαλείας των μέσων και των συνομιλιών σας θα μεταφορτωθούν στον νέο λογαριασμό WhatsApp.

Σημασία της τακτικής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων WhatsApp

Όντας ο κύριος τρόπος αβίαστης επικοινωνίας για πολλούς, το WhatsApp έχει γίνει η ραχοκοκαλιά για τη διατήρηση επαγγελματικών σχέσεων και επιχειρήσεων. Περιλαμβάνει επίσης κρίσιμες επαγγελματικές συνομιλίες, σημαντικές επαφές και ζωτικά έγγραφα.

Η κατοχή αντιγράφου ασφαλείας είναι απαραίτητη για τις στρατηγικές προστασίας δεδομένων στο διαρκώς εξελισσόμενο ψηφιακό τοπίο με αυξανόμενες διαδικτυακές απειλές όπως η πειρατεία ή οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Με τόσα πολλά που διακυβεύονται, δεν μπορεί κανείς να χάσει τα πάντα από ένα λάθος ή ένα λάθος. Ως αποτέλεσμα, είναι εμφανές να πραγματοποιείτε ένα κανονικό αντίγραφο ασφαλείας WhatsApp.

Είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας από απροσδόκητη απώλεια δεδομένων λόγω βλάβης του τηλεφώνου, τυχαίας διαγραφής ή δυσλειτουργιών λογισμικού.

Συχνές ερωτήσεις

Μπορώ να δημιουργήσω αντίγραφα ασφαλείας των μηνυμάτων WhatsApp στο iPhone μου χωρίς να χρησιμοποιήσω το iCloud;

Εάν δεν σας ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσετε το iCloud για να αποθηκεύσετε το ιστορικό συνομιλιών σας, τότε υπάρχει μια σειρά από εκπληκτικές υπηρεσίες αποθήκευσης cloud τρίτων και λογισμικό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι το iCloud είναι μια απρόσκοπτη και προτεινόμενη λύση για χρήστες iPhone.

Πόσος χώρος αποθήκευσης iCloud χρειάζομαι για να δημιουργήσω αντίγραφα ασφαλείας των μηνυμάτων WhatsApp;

Το μέγεθος του αποθηκευτικού χώρου iCloud που χρειάζεστε για τα αντίγραφα ασφαλείας του WhatsApp εξαρτάται από το μέγεθος του ιστορικού συνομιλιών και των αρχείων πολυμέσων σας. Τα αντίγραφα ασφαλείας του WhatsApp είναι συνήθως μικρότερα σε μέγεθος, επομένως τα δωρεάν 5 GB αποθηκευτικού χώρου iCloud θα επαρκούν για τους περισσότερους χρήστες.

Θα διαγραφεί το αντίγραφο ασφαλείας του WhatsApp στο iCloud εάν διαγράψω την εφαρμογή από το iPhone μου;

Όχι, η διαγραφή της εφαρμογής WhatsApp από τη συσκευή σας δεν επηρεάζει το αποθηκευμένο αντίγραφο ασφαλείας στο iCloud. Θα παραμείνει ανέπαφο και ασφαλές έως ότου επιλέξετε να το διαγράψετε με μη αυτόματο τρόπο από τις ρυθμίσεις του iCloud.

Προστατέψτε και προστατέψτε!

Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, μπορείτε πλέον να είστε σίγουροι, γνωρίζοντας ότι οι αγαπημένες σας συνομιλίες και οι πολύτιμες αναμνήσεις σας τηρούνται με ασφάλεια. Είτε κάνετε αναβάθμιση σε νέο iPhone, είτε ασχολείστε με ενημερώσεις λογισμικού είτε απλώς λαμβάνετε προληπτικά μέτρα, η τακτική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας WhatsApp είναι μια συνήθεια που αξίζει να διαμορφώσετε.

Ευχαριστούμε που το διαβάσατε. Αφήστε τις σκέψεις σας στα σχόλια παρακάτω.

Διαβάστε περισσότερα:

Προφίλ συγγραφέα


Yash Tiwari - Συγγραφέας

Yash

Συγγραφέας περιεχομένου
στο

iGeeksBlog

| Δικτυακός τόπος

Ο Yash είναι ένα καθοδηγούμενο άτομο με πάθος για την τεχνολογία και τον αντίκτυπό της στον κόσμο μας. Στόχος του είναι να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει τους άλλους για τις νεότερες εξελίξεις στην τεχνολογία και πώς μπορούν να ωφελήσουν την κοινωνία. Από κοινού, είναι βαθιά αφοσιωμένος στο anime και στο Marvel Cinematic Universe, αν όχι στο γράψιμο.