Πώς να αποσυνδεθείτε από το Facebook Messenger σε iPhone και iPad

0
28

Το Facebook Messenger είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές για να επικοινωνείτε με τους φίλους σας στο Facebook. Ωστόσο, μπορεί να είναι ενοχλητικό να συνεχίζετε να λαμβάνετε μηνύματα σε αναδυόμενα συννεφάκια ενώ εργάζεστε ή παρακολουθείτε την αγαπημένη σας ταινία. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να θέλετε να αποσυνδεθείτε από το Facebook Messenger στο iPhone ή το iPad σας.

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι δεν υπάρχει άμεσος τρόπος να αποσυνδεθείτε από το Messenger σε ένα iPhone χωρίς την εφαρμογή Facebook. Ωστόσο, υπάρχει μια λύση που μπορείτε να δοκιμάσετε. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξω πώς να αποσυνδεθείτε από το Facebook messenger στο iPhone ή το iPad σας.

Πώς να αποσυνδεθείτε από το Facebook Messenger σε iPhone ή iPad

Μέθοδος 1: Χρήση της εφαρμογής Facebook

Εάν θέλετε να αποσυνδεθείτε από το Messenger αλλά δεν θέλετε να το απεγκαταστήσετε, θα πρέπει να αποσυνδεθείτε από την εφαρμογή Facebook. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες για να μάθετε πώς να αποσυνδεθείτε από την εφαρμογή Facebook.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook στο iPhone σας.
  2. Πατήστε το εικονίδιο μενού (τρεις κάθετες γραμμές) ή την εικόνα του προφίλ σας κάτω δεξιά.
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε την επιλογή Αποσύνδεση → Επιλέξτε Αποσύνδεση στο μήνυμα επιβεβαίωσης.

    Αποσύνδεση-από-την-εφαρμογή-Facebook-στο-iPhone

Μόλις αποσυνδεθείτε από το Facebook σας, θα σας αποσυνδέσει από το Messenger. Μπορείτε να συνδεθείτε ξανά στην εφαρμογή Facebook για να χρησιμοποιήσετε το Facebook Messenger.

Μέθοδος 2: Χρήση της εφαρμογής Messenger

Εάν δεν θέλετε να αποσυνδεθείτε από την εφαρμογή Facebook στο iPhone σας, αλλά μόνο από το Messenger, θα πρέπει να απεγκαταστήσετε το Facebook Messenger.

  1. Πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής Messenger στην αρχική οθόνη του iPhone ή στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών.
    • Επιλέξτε Κατάργηση εφαρμογής εάν βρίσκεται στην αρχική οθόνη.
    • Επιλέξτε Διαγραφή εφαρμογής από τη Βιβλιοθήκη εφαρμογών.
  2. Επιλέξτε Διαγραφή όταν εμφανιστεί το μήνυμα επιβεβαίωσης στην οθόνη.

    Uninstalling-Facebook-Messenger-from-iPhones-App-Library

Μπορείτε πάντα να επανεγκαταστήσετε το Facebook Messenger από το App Store, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξανά την εφαρμογή στο iPhone σας.

Μόλις αποσυνδεθείτε από το Facebook σας, θα σας αποσυνδέσει από το Messenger. Μπορείτε να συνδεθείτε ξανά στην εφαρμογή Facebook για να χρησιμοποιήσετε το Facebook Messenger.

Τι συμβαίνει όταν αποσυνδέεστε από το Messenger;

Όταν αποσυνδεθείτε από το Messenger, δεν θα έχετε πλέον πρόσβαση στις συνομιλίες σας στο Messenger και δεν θα εμφανίζεστε ως “Ενεργοί” σε άλλα μέλη. Ωστόσο, δεν θα αποσυνδεθείτε από το Facebook. θα σας εμφανίσει ως Ενεργό στο Facebook.

Οι αποθηκευμένες συνομιλίες σας θα εξακολουθούν να βρίσκονται στο Messenger. μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού ή άλλη πλατφόρμα.

Συχνές ερωτήσεις

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ακόμα το Messenger εάν διαγράψω την εφαρμογή Facebook;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Facebook Messenger ακόμα κι αν διαγράψετε την εφαρμογή Facebook από το iPhone σας. Ωστόσο, εάν θέλετε να αποσυνδεθείτε από το FB Messenger, θα χρειαστείτε την εφαρμογή Facebook.

Μπορώ να κλειδώσω το Messenger μου στο iPhone μου;

Ναι, μπορείτε να κλειδώσετε το Facebook Messenger στο iPhone σας με Face ID ή Touch ID. Στην περίπτωση του Face ID, ανοίξτε το Facebook Messenger → Πατήστε το εικονίδιο μενού επάνω αριστερά → Πατήστε το εικονίδιο Ρυθμίσεις → Επιλέξτε Απόρρητο και ασφάλεια → Κλείδωμα εφαρμογής → Ενεργοποιήστε την Απαίτηση αναγνωριστικού προσώπου και επιλέξτε Να επιτρέπεται όταν σας ζητηθεί.

Πώς ξέρετε εάν κάποιος έχει αποσυνδεθεί από το Messenger;

Για να μάθετε εάν κάποιος έχει αποσυνδεθεί από το Messenger, αναζητήστε μια πράσινη κουκκίδα δίπλα στην εικόνα του προφίλ του. Αν δείτε μια πράσινη κουκκίδα, σημαίνει ότι έχουν συνδεθεί στο Facebook Messenger και αντίθετα, αν δεν βλέπετε μια πράσινη κουκκίδα, σημαίνει ότι έχουν αποσυνδεθεί από το Messenger. Ωστόσο, εάν έχουν κρύψει την κατάσταση δραστηριότητάς τους, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε εάν έχουν συνδεθεί ή αποσυνδεθούν.

Η έξοδος από το Facebook είναι απλή…

Ενώ το Facebook Messenger δεν παρέχει επιλογή για έξοδο από την εφαρμογή του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Facebook για να αποσυνδεθείτε από το Messenger. Αν και δεν είναι ένας βολικός τρόπος, είναι η μόνη επιλογή που απομένει εάν θέλετε να αποσυνδεθείτε από την εφαρμογή Facebook Messenger.

Διαβάστε περισσότερα:

  • Πώς να απενεργοποιήσετε ή να διαγράψετε τον λογαριασμό Threads στο iPhone
  • Πώς να αποκλείσετε ή να αφαιρέσετε τους φίλους σας στο Facebook σε iPhone ή iPad
  • Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την επαγγελματική λειτουργία στο Facebook στο iPhone

Αναγνώστες σαν εσάς βοηθούν στην υποστήριξη του iGeeksBlog. Όταν κάνετε μια αγορά χρησιμοποιώντας συνδέσμους στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Διαβάστε τη δήλωση αποποίησης ευθύνης.