Πώς να αποκλείσετε και να ξεμπλοκάρετε κάποιον στο WhatsApp στο iPhone

0
27

Είτε πρόκειται για έναν spammer που σας στέλνει συνέχεια ανεπιθύμητα μηνύματα είτε για έναν άγνωστο πωλητή που σας ενοχλεί, το να τους αποκλείσετε στο WhatsApp είναι εύκολο. Και δεν θα το ξέρουν καν. Εδώ, θα περιγράψω πώς να αποκλείσετε ή να ξεμπλοκάρετε κάποιον στο Whatsapp στο iPhone σας.

Τι συμβαίνει όταν αποκλείετε κάποιον στο WhatsApp;

  • Το άτομο που αποκλείσατε δεν θα μπορεί πλέον να σας στέλνει μηνύματα, να πραγματοποιεί φωνητικές κλήσεις ή βιντεοκλήσεις, να προβάλλει την τελευταία κατάστασή σας ή να βλέπει τη φωτογραφία του προφίλ σας, τις πληροφορίες σχετικά και τις ενημερώσεις κατάστασης.
  • Εάν έχετε μια ομαδική συνομιλία με το άτομο που έχει αποκλειστεί, θα μπορείτε και οι δύο να βλέπετε ο ένας τα μηνύματα του άλλου.
  • Ο αποκλεισμός κάποιου στο WhatsApp δεν διαγράφει το ιστορικό συνομιλιών του. Μπορείτε να περάσετε από παλιά μηνύματα με την αποκλεισμένη επαφή.
  • Ο αριθμός τηλεφώνου του ατόμου παραμένει αποθηκευμένος στο κινητό σας τηλέφωνο ή σε έναν λογαριασμό όπως το iCloud ή το Gmail. Μπορείτε να διαγράψετε χειροκίνητα την επαφή εάν χρειάζεται.

Πώς να αποκλείσετε και να ξεμπλοκάρετε τις επαφές WhatsApp στο iPhone

Ακολουθώντας την παρακάτω μέθοδο, μπορείτε να αποκλείσετε οποιονδήποτε στο WhatsApp απευθείας από τις συνομιλίες του.

  1. Εκκινήστε το WhatsApp → Επιλέξτε την επαφή που θέλετε να αποκλείσετε.
  2. Πατήστε το όνομα της επαφής στο επάνω μέρος.

    Επιλέξτε τη συνομιλία της επαφής και πατήστε στο όνομα του ατόμου στο επάνω μέρος της συνομιλίας

  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Αποκλεισμός [contact’s name] → Επιβεβαίωση πατώντας Αποκλεισμός.

    Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Αποκλεισμός και επιβεβαιώστε πατώντας Αποκλεισμός

Πώς να ξεμπλοκάρετε την επαφή WhatsApp στο iPhone

Υπάρχουν τρεις μέθοδοι για να ξεμπλοκάρετε κάποιον από τη συνομιλία σας και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από αυτές για να ολοκληρώσετε τη δουλειά.

Μέθοδος 1: Εκκινήστε το WhatsApp → Μεταβείτε στη συνομιλία της επαφής → Πατήστε το όνομα της επαφής → Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Κατάργηση αποκλεισμού [contact’s name].

Εκκινήστε το WhatsApp, μεταβείτε στη συνομιλία της επαφής, πατήστε το όνομα της επαφής, κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Κατάργηση αποκλεισμού του ονόματος επαφής

Μέθοδος 2: Πατήστε το banner που λέει, «Αποκλείσατε αυτήν την επαφή. Πατήστε για ξεμπλοκάρισμα.’ → Επιλέξτε Κατάργηση αποκλεισμού.

Πατήστε το banner που λέει, «Αποκλείσατε αυτήν την επαφή.  Πατήστε για ξεμπλοκάρισμα.'  και επιβεβαιώστε επιλέγοντας Κατάργηση αποκλεισμού

Μέθοδος 3: Όταν προσπαθείτε να στείλετε ένα κείμενο σε έναν αποκλεισμένο χρήστη, θα σας ζητηθεί να τον ξεμπλοκάρετε. Απλώς, επιλέξτε Κατάργηση αποκλεισμού και ξεκινήστε τη συνομιλία.

Στείλτε ένα μήνυμα και επιλέξτε Κατάργηση αποκλεισμού

Πώς να αποκλείσετε και να ξεμπλοκάρετε επαφές μέσω των ρυθμίσεων WhatsApp στο iPhone

  1. Ανοίξτε το WhatsApp → Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Επιλέξτε Απόρρητο.

    πατήστε ρυθμίσεις, επιλέξτε απόρρητο στο whatsapp

  2. Επιλέξτε Αποκλεισμένο → Πατήστε Προσθήκη νέου → Επιλέξτε την επαφή που θα αποκλειστεί.

    Επιλέξτε Αποκλεισμένο, πατήστε Προσθήκη νέου και επιλέξτε την επαφή που θα αποκλειστεί

Πώς να ξεμπλοκάρετε την επαφή από τις ρυθμίσεις WhatsApp στο iPhone

Είναι απλό να ξεμπλοκάρετε κάποιον χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις του WhatsApp. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από τις προσεγγίσεις που αναφέρονται παρακάτω και να τις εφαρμόσετε.

Μέθοδος 1: Εκκινήστε το WhatsApp → Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Επιλέξτε Απόρρητο → Επιλέξτε Αποκλεισμένο → Σύρετε την επαφή από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Εκκινήστε το WhatsApp, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, επιλέξτε Απόρρητο, επιλέξτε Αποκλεισμένο και σύρετε την επαφή από τα δεξιά προς τα αριστερά

Μέθοδος 2: Μεταβείτε στο WhatsApp → Επιλέξτε Απόρρητο → Επιλέξτε Αποκλεισμένο → Πατήστε Επεξεργασία → Επιλέξτε σύμβολο πλην (-) → Πατήστε Κατάργηση αποκλεισμού.

Μεταβείτε στο WhatsApp, επιλέξτε Απόρρητο, επιλέξτε Αποκλεισμένο, πατήστε Επεξεργασία, επιλέξτε το σύμβολο μείον (-) και πατήστε Κατάργηση αποκλεισμού

Μέθοδος 3: Ανοίξτε το WhatsApp → Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Επιλέξτε Απόρρητο → Επιλέξτε Αποκλεισμένο → Πατήστε το όνομα της επαφής → Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Κατάργηση αποκλεισμού [contact’s name].

Ανοίξτε το WhatsApp, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, επιλέξτε Απόρρητο, επιλέξτε Αποκλεισμένο, πατήστε το όνομα της επαφής και επιλέξτε Κατάργηση αποκλεισμού του ονόματος επαφής

Πώς να αποκλείσετε έναν άγνωστο αριθμό στο WhatsApp στο iPhone

Μία από τις τελευταίες τάσεις στις διαδικτυακές απάτες είναι μέσω του WhatsApp. Συνήθως, θα λάβετε ένα μήνυμα ή μια κλήση από έναν ξένο αριθμό που θα σας λέει ότι έχετε κερδίσει ένα βραβείο ή θα σας προσφέρει την ευκαιρία να κερδίσετε πολλά χρήματα με λίγα μόνο κλικ. Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς επειδή ήμουν θύμα της φάρσας.

Ωστόσο, ο αποκλεισμός του αριθμού του άγνωστου αποστολέα στο WhatsApp είναι ο ευκολότερος τρόπος για να προστατευτείτε από τέτοιες απάτες. Ακολουθούν τα βήματα για να αποκλείσετε έναν άγνωστο αριθμό από έναν διεθνή καλούντα στο WhatsApp σας.

Μέθοδος 1: Ανοίξτε τη συνομιλία WhatsApp του άγνωστου αποστολέα → Πατήστε Αποκλεισμός → Επιβεβαίωση επιλέγοντας Αποκλεισμός.

Ανοίξτε τη συνομιλία WhatsApp του άγνωστου αποστολέα, πατήστε Αποκλεισμός και επιβεβαιώστε επιλέγοντας Αποκλεισμός

Μέθοδος 2: Μεταβείτε στη συνομιλία WhatsApp του άγνωστου αποστολέα → Επιλέξτε Αναφορά → Επιλέξτε Αναφορά και Αποκλεισμός. Αυτό θα στείλει μια αναφορά στο WhatsApp εναντίον του αποστολέα και θα αποκλείσει τον αριθμό.

Μεταβείτε στη συνομιλία WhatsApp του άγνωστου αποστολέα, επιλέξτε Αναφορά, επιλέξτε Αναφορά και Αποκλεισμός

Σημείωση: Εάν σκοπεύετε να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης ή εγγραφές οθόνης ως αποδεικτικό στοιχείο ή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό, κάντε το πριν αποφασίσετε να αναφέρετε και να αποκλείσετε την επαφή, καθώς η συνομιλία θα διαγραφεί αμέσως.

Τώρα, σε περίπτωση που αλλάξετε γνώμη ή συνειδητοποιήσετε ότι αποκλείσατε κάποιον κατά λάθος, μπορείτε να ακολουθήσετε οποιονδήποτε από τους προαναφερθέντες τρόπους για να ξεμπλοκάρετε την επαφή.

Συχνές ερωτήσεις

Μπορώ να αποκλείσω κάποιον στο WhatsApp χωρίς να το γνωρίζει;

Το άτομο που έχετε αποκλείσει από το WhatsApp δεν λαμβάνει ειδοποιήσεις. Ως εκ τούτου, μπορείτε να αποκλείσετε κάποιον στο WhatsApp χωρίς να το γνωρίζουν.

Θα λαμβάνω μηνύματα από μια αποκλεισμένη επαφή αφού την ξεμπλοκάρω;

Μπορείτε να αρχίσετε να λαμβάνετε μηνύματα από μια αποκλεισμένη επαφή μόλις την ξεμπλοκάρετε. Ωστόσο, εάν η επαφή σας είχε στείλει προηγουμένως μηνύματα ενώ ήταν αποκλεισμένη, αυτά τα μηνύματα δεν θα σας παραδοθούν ακόμη και μετά την κατάργηση του αποκλεισμού.

Μπορώ να δω την εικόνα προφίλ της αποκλεισμένης επαφής μετά τον αποκλεισμό τους;

Ναι, μπορείτε να δείτε την εικόνα προφίλ της αποκλεισμένης επαφής. Αλλά η αποκλεισμένη επαφή δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στην εικόνα προφίλ σας.

Όχι άλλα ανεπιθύμητα μηνύματα WhatsApp!

Η διαχείριση των κοινωνικών σας συνδέσεων στο WhatsApp μπορεί να διευκολυνθεί με τον αποκλεισμό και την απεμπλοκή επαφών. Ελπίζουμε ότι οι μέθοδοι που αναφέρονται παραπάνω σας βοήθησαν με το ίδιο. Εάν θέλετε να σταματήσετε να λαμβάνετε μηνύματα από κάποιον στο WhatsApp χωρίς να τον αποκλείσετε, κάντε σίγαση της επαφής και αρχειοθετήστε τη συνομιλία του στο WhatsApp.

Διαβάστε περισσότερα:

  • Πώς να αποκλείσετε έναν αριθμό στο iPhone
  • Πώς να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp Privacy Checkup στο iPhone
  • Πώς να αποκλείσετε κάποιον στο Google Drive στο iPhone

Προφίλ συγγραφέα


Μπασκάρ

Ο Bhaskar είναι μέλος της οικογένειας iGB και του αρέσει να πειραματίζεται με λέξεις και ρυθμούς. Έχει επίσης ταλέντο στην ανάπτυξη ιστού και εφαρμογών. Αν δεν γράφει, μπορεί να τον βρείτε στα έγχορδα ή να ασχολείται με τον αθλητισμό. Και μέχρι το βράδυ, τα αποσπάσματα του θα εμφανίζονται στις ροές σας στο Instagram.