Πώς να αποκλείσετε κάποιον στο Instagram στο iPhone: 3 τρόποι που εξηγούνται

0
28

Ο αποκλεισμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τους προσβλητικούς χρήστες. Σας εξοικονομεί από την προβολή ακατάλληλου υλικού στη ροή σας, τη λήψη επεμβατικών μηνυμάτων ή την αποστολή ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στο Instagram. Σε αυτό το ιστολόγιο, θα μοιραστώ πώς να αποκλείσετε μόνιμα κάποιον στο Instagram και τι συμβαίνει όταν το κάνετε αυτό.

Τι συμβαίνει όταν μπλοκάρετε κάποιον στο Instagram;

Το Instagram σάς επιτρέπει να απαγορεύσετε έναν χρήστη και τους συσχετισμένους λογαριασμούς του, ώστε να μην μπορούν ποτέ να επικοινωνήσουν μαζί σας με κανέναν τρόπο. Και μην ανησυχείς! Δεν ειδοποιούνται για αυτό. Ωστόσο, εάν ακολουθείτε οποιονδήποτε λογαριασμό του ίδιου χρήστη, πρέπει να τον αποκλείσετε με μη αυτόματο τρόπο. Μετά το μπλοκάρισμα,

  • Εσείς και εκείνοι δεν θα μπορείτε να δείτε τα προφίλ, τις ιστορίες ή τις αναρτήσεις του άλλου στο Instagram.
  • Οι αποκλεισμένοι χρήστες δεν μπορούν να βρουν τον λογαριασμό σας κατά την αναζήτηση και να σας αναφέρουν ή να σας επισημάνουν στις αναρτήσεις τους.
  • Τα προηγούμενα likes και σχόλια του χρήστη στις αναρτήσεις σας θα διαγραφούν οριστικά.
  • Δεν θα λάβετε μηνύματα DM ή συνομιλίες από αυτούς τους λογαριασμούς, αν και το προηγούμενο ιστορικό συνομιλιών θα είναι προσβάσιμο στα εισερχόμενά σας.
  • Το Instagram θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να παραμείνετε στην ομάδα εάν έχετε κοινές ομάδες μαζί του. Με αυτόν τον τρόπο, θα δείτε τα μηνύματά τους στην ομάδα.

Πώς να αποκλείσετε οριστικά τον λογαριασμό Instagram κάποιου στο iPhone

Είναι πολύ εύκολο να μπλοκάρεις κάποιον στο Instagram. Εδώ έχω μοιραστεί τρεις εναλλακτικές μεθόδους για να γίνει αυτό.

Μέθοδος 1: Από τις ρυθμίσεις του Instagram

Εάν γνωρίζετε το όνομα χρήστη Instagram του ατόμου, μπορείτε να το κάνετε αναζητώντας το.

  1. Ανοίξτε το Instagram → Μεταβείτε στο προφίλ σας.
  2. Πατήστε το εικονίδιο του χάμπουργκερ → Πατήστε Ρυθμίσεις και απόρρητο.

    μεταβείτε στο προφίλ σας, πατήστε το μενού χάμπουργκερ, επιλέξτε ρυθμίσεις και απόρρητο στο instagram

  3. Επιλέξτε Αποκλεισμένο.
    Εδώ, μπορείτε να δείτε τη λίστα αποκλεισμού του Instagram.
  4. Πατήστε το σύμβολο συν → Αναζήτηση ονόματος χρήστη.

    το πάτημα μπλοκαρίστηκε, συν συνδεθείτε στο instagram

  1. Επιλέξτε Αποκλεισμός δίπλα στον χρήστη που θέλετε → Πατήστε Αποκλεισμός.

    επιλέξτε αποκλεισμό δίπλα στον χρήστη, πατήστε αποκλεισμός στο instagram

Μπορείτε επίσης να αναφέρετε τον λογαριασμό εάν πιστεύετε ότι το άτομο παραβίασε τους κανόνες κοινότητας του Instagram. Επιλέξτε Αποκλεισμός και αναφορά για να ξεκινήσει η διαδικασία αναφοράς.

Μέθοδος 2: Από το Instagram DM

Μπορείτε να αποκλείσετε τον χρήστη απευθείας από τα εισερχόμενα εάν έχετε προσβλητικά μηνύματα DM ή ακατάλληλες απαντήσεις στις ιστορίες σας.

  1. Εκκινήστε το Instagram → Πατήστε το εικονίδιο του messenger στην κορυφή.
  2. Τώρα, επιλέξτε τον χρήστη που θέλετε να αποκλείσετε.

    πατήστε το εικονίδιο messenger, επιλέξτε τον χρήστη στο instagram

  3. Πατήστε το όνομα χρήστη.
  4. Επιλέξτε Επιλογές → Αποκλεισμός → Πατήστε Αποκλεισμός.

    επιλέξτε το όνομα χρήστη, πατήστε επιλογές, μπλοκ, επιλέξτε αποκλεισμός στο instagram

Μέθοδος 3: Από το προφίλ του χρήστη στο Instagram

Εάν κάποιος άγνωστος στέλνει ανεπιθύμητη αλληλογραφία στην ενότητα των σχολίων σας, απλώς πατήστε το όνομά του και αποκλείστε τον από τη σελίδα του προφίλ του.

  1. Μεταβείτε στον λογαριασμό IG που θέλετε να αποκλείσετε → Πατήστε το μενού με τις τρεις κουκκίδες.
  2. Επιλέξτε Αποκλεισμός δύο φορές.

    πατήστε το εικονίδιο με τρεις κουκκίδες, επιλέξτε μπλοκ, πατήστε αποκλεισμό στο instagram

Άλλοι τρόποι για απαλό αποκλεισμό χρηστών στο Instagram

Ας υποθέσουμε ότι προτιμάτε να μην αποκλείσετε εντελώς έναν χρήστη από τον λογαριασμό σας στο Instagram, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να περιορίσετε την αλληλεπίδρασή του. Οι ακόλουθες τεχνικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επιβολή ενός soft block σε έναν τέτοιο χρήστη.

  • Αφαιρέστε τον ακόλουθο: Μπορείτε να αφαιρέσετε αυτούς τους ενοχλητικούς ακόλουθους από το Instagram σας, εάν δεν θέλετε να μοιραστείτε τις δραστηριότητές σας μαζί τους. Καταργεί αποτελεσματικά την πρόσβαση του χρήστη στο προφίλ, τις αναρτήσεις και τις ενημερώσεις σας.
  • Περιορισμός προφίλ: Η λειτουργία Περιορισμός του Instagram είναι ένας λεπτός τρόπος χειρισμού ανεπιθύμητων αλληλεπιδράσεων. Κάθε φορά που ο περιορισμένος χρήστης αφήνει ένα σχόλιο στην ανάρτησή σας, πρέπει να το εγκρίνετε για δημόσια προβολή.
  • Απόκρυψη ιστορίας: Για να διατηρήσετε τις στιγμές σας ιδιωτικές, μπορείτε να αποκρύψετε τις ιστορίες σας στο Instagram από ορισμένους χρήστες. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο στις αναρτήσεις ροής δεδομένων σας.
  • Σίγαση λογαριασμού: Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις από συγκεκριμένους χρήστες, πρέπει να τους κάνετε σίγαση στο Instagram. Σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα προφίλ τους, αλλά δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις από αυτούς.

Συχνές ερωτήσεις

Μπορείτε να αποκλείσετε κάποιον στο Instagram χωρίς να τον ακολουθήσετε;

Μπορείτε να αποκλείσετε οποιονδήποτε και όλους στο Instagram. Δεν υπάρχει σκληρός και γρήγορος κανόνας παρακολούθησης ή ακολούθων!

Πώς καταλαβαίνετε αν κάποιος σας απέκλεισε στο Instagram;

Το Instagram δεν ειδοποιεί τους χρήστες ότι έχουν αποκλειστεί. Αν και μπορείτε να το μάθετε αναζητώντας το όνομά τους από τον λογαριασμό σας και τον λογαριασμό κάποιου άλλου. Εάν το προφίλ εμφανίζεται σε άλλο λογαριασμό, έχετε αποκλειστεί.

Τι θα συμβεί αν κάποιος που απέκλεισα προσπαθήσει να με ακολουθήσει ξανά;

Το Instagram θα απορρίψει αυτόματα ένα αίτημα παρακολούθησης από κάποιον που έχετε αποκλείσει εάν προσπαθήσει να σας ακολουθήσει ξανά. Δεν θα λάβετε ειδοποίηση σχετικά με το αίτημα και θα παραμείνει αποκλεισμένο από το προφίλ σας.

Αυτά είναι όλα για σήμερα, Instagrammers!

Πράγματι, είναι ενοχλητικό να παρακολουθείτε ακατάλληλο περιεχόμενο ή να σας παρενοχλούν ή να εκφοβίζονται στο Instagram. Επομένως, ο μόνιμος αποκλεισμός αυτών των λογαριασμών και η αναφορά είναι μια εξαιρετική επιλογή. Το έχεις αντιμετωπίσει ποτέ; Ενημερώστε με στα σχόλια παρακάτω.

Εξερευνήστε περισσότερα…

  • Πώς να ενεργοποιήσετε την αθόρυβη λειτουργία στο Instagram στο iPhone
  • Πώς να απενεργοποιήσετε την κατάσταση δραστηριότητας Instagram σε iPhone και Mac
  • Πώς να κάνετε ένα διάλειμμα από κάποιον στο Facebook στο iPhone

Προφίλ συγγραφέα


Άβα

Συγγραφέας περιεχομένου
στο

iGeeksBlog

Η Ava είναι μια ενθουσιώδης συγγραφέας τεχνολογίας καταναλωτών που προέρχεται από τεχνικό υπόβαθρο. Της αρέσει να εξερευνά και να ερευνά νέα προϊόντα και αξεσουάρ Apple και βοηθά τους αναγνώστες να αποκωδικοποιούν εύκολα την τεχνολογία. Μαζί με τις σπουδές, το πλάνο της για το Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει και anime παρακολούθησης.