Πώς να απενεργοποιήσετε την ακριβή τοποθεσία στο Instagram (και γιατί πρέπει)

0
72

Μοιραζόμαστε υψηλής ποιότητας φωτογραφίες, τροχούς και ζωντανά βίντεο στο Instagram με πολλά άτομα. Πολλές φορές, όμως, προσθέτετε και ετικέτες τοποθεσίας. Αν και αυτές είναι ευκρινείς λειτουργίες, οι πληροφορίες που μοιράζεστε ταξιδεύουν πέρα ​​από τη λίστα ή τις αναφορές των φίλων σας. Δεν μπορείς να πεις ποιος μπορεί να το δει.

Επομένως, είναι εντυπωσιακό ότι το Instagram είναι μία από τις πολλές εφαρμογές που μοιράζονται την ακριβή τοποθεσία σας, αν αφεθεί μη επιλεγμένη. Και όπως γνωρίζετε, υπάρχουν πολλοί stalkers στο διαδίκτυο. Πολλοί χρήστες του Instagram φοβούνται ακόμη ότι η κοινή χρήση της τοποθεσίας τους σε πραγματικό χρόνο μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές τους να τραυματιστούν. Αυτό δεν απέχει πολύ από την αλήθεια.

Ευτυχώς, όπως πολλές εφαρμογές, το Instagram μοιράζεται μόνο ό,τι επιτρέπετε. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την ακριβή τοποθεσία σας στο Instagram στο iPhone για να παραμείνετε πιο ασφαλείς στο διαδίκτυο.

Πώς να απενεργοποιήσετε την υπηρεσία τοποθεσίας για το Instagram στο iPhone

Το Instagram δεν διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία για την απενεργοποίηση της ακριβούς τοποθεσίας σας. Αλλά όπως ανέφερα νωρίτερα, η άρνηση της άδειας τοποθεσίας στο iPhone ή το iPad σας λειτουργεί.

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις iPhone → Απόρρητο και ασφάλεια.
  2. Μεταβείτε στις Υπηρεσίες τοποθεσίας.
  3. Πατήστε Instagram.

    Πατήστε Instagram από τις Ρυθμίσεις του iPhone

  4. Απενεργοποιήστε την ακριβή τοποθεσία.

    Απενεργοποιήστε την υπηρεσία τοποθεσίας για το Instagram

Σε συσκευές Android:

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Τοποθεσία → Δικαιώματα εφαρμογής → βρείτε και πατήστε την εφαρμογή που θέλετε να αλλάξετε → πατήστε την εναλλαγή Ακριβούς τοποθεσίας και απενεργοποιήστε την.

Γιατί πρέπει να απενεργοποιήσετε την ακριβή τοποθεσία σας στο Instagram

Το διαδίκτυο είναι ένας ελεύθερος χώρος όπου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Το χειρότερο είναι οι ευκαιρίες που αρπάζουν οι καταδιώκτες μέσω των χειριστηρίων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να σας παρακολουθούν στο διαδίκτυο. Λοιπόν, δύσκολα μπορούμε να κάνουμε χωρίς το διαδίκτυο. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να προστατεύσετε τον εαυτό σας στο διαδίκτυο.

Η απενεργοποίηση της ακριβούς τοποθεσίας σας εμποδίζει το Instagram να ανακαλύψει και να μοιραστεί τη γεωγραφική θέση σας σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, όταν μοιράζεστε μια φωτογραφία, ένα βίντεο, έναν κύλινδρο ή μια ιστορία, οι άνθρωποι δεν θα ξέρουν πού βρίσκεστε. Αυτό ισχύει για άλλες εφαρμογές και κοινωνικές εφαρμογές στο iPhone σας.

Ωστόσο, εάν θέλετε να επεκτείνετε αυτήν τη ρύθμιση σε πολλές άλλες εφαρμογές στο iPhone ή το iPad σας, ίσως θέλετε να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις ρυθμίσεις iPhone → Απόρρητο και ασφάλεια → Υπηρεσίες τοποθεσίας. Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας.

Αυτό είναι! Το Instagram πλέον γνωρίζει λιγότερα για την τοποθεσία σας, αν έχετε ακολουθήσει τις παραπάνω οδηγίες. Με αυτό, πολλοί χρήστες αναφέρουν επίσης ότι η υπηρεσία τοποθεσίας συνεχίζει να εμφανίζεται ακόμα και μετά την απενεργοποίησή της. ελέγξτε αυτές τις λύσεις για να το διορθώσετε.

Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Ενημερώστε με στο παρακάτω πλαίσιο σχολίων.

Διαβάστε περισσότερα:

  • Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία Instagram στο iPhone
  • 5 καλύτερες εφαρμογές αναδημοσίευσης Instagram για iPhone
  • Πώς να ανακτήσετε τον χακαρισμένο λογαριασμό Instagram σε iPhone ή Mac