Πώς να αναγνωρίσετε έναν ψεύτικο φορτιστή Apple

0
111
Πώς να αναγνωρίσετε έναν ψεύτικο φορτιστή Apple

Η απόκτηση ενός φθηνού, πλαστού φορτιστή Apple μπορεί να είναι δελεαστική, ειδικά επειδή είναι ευρέως διαθέσιμα και οικονομικά προσιτά. Ωστόσο, οι σημαντικοί κίνδυνοι στην πραγματική ζωή που το συνοδεύουν δεν αξίζουν τα λίγα δολάρια που θα εξοικονομήσετε από την αγορά ενός ψεύτικου φορτιστή Apple.

Οι πλαστές φορτιστές Apple γίνονται όλο και πιο δύσκολο να εντοπιστούν, με τα αντίγραφα να μοιάζουν πολύ με αυθεντικά — τουλάχιστον εξωτερικά. Ίσως χρειαστεί να ανοίξετε και να ελέγξετε τα εξαρτήματα του προϊόντος για να μάθετε με βεβαιότητα.

Το καλό είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εντοπίσετε έναν ψεύτικο φορτιστή Apple. Παρακάτω, θα συζητήσω όλα τα ενδεικτικά σημάδια ότι αυτό που έχετε μαζί σας είναι ένας ψεύτικος φορτιστής της Apple—και γιατί πρέπει να τον ξεφορτωθείτε το συντομότερο δυνατό.

Ο κίνδυνος χρήσης πλαστού φορτιστή Apple

Νόμιμοι κατασκευαστές όπως η Apple και τρίτοι προμηθευτές λαμβάνουν αυστηρά μέτρα για να διασφαλίσουν ότι τα προϊόντα τους πληρούν τα κυβερνητικά πρότυπα και τα πρότυπα ασφαλείας.

Αντίθετα, τα knockoffs παράγονται με γνώμονα μόνο την κερδοφορία. Αυτές οι συσκευές είναι απίθανο να έχουν υποβληθεί ή να έχουν περάσει τις ίδιες δοκιμές ασφαλείας με τους αρχικούς φορτιστές. Τα καθιστούν όσο το δυνατόν φθηνότερα χωρίς να βαρύνουν την ασφάλεια και την αξιοπιστία τους.

Μια παλιά έκθεση του 2016 δείχνει ότι μια επιβλητική 99% των φορτιστών απέτυχαν σε βασικές δοκιμές ασφαλείας και αποτελούν κίνδυνο ηλεκτροπληξίας και πυρκαγιάς. Μια παρόμοια δοκιμή που διεξήχθη το 2017 από εμπειρογνώμονες ηλεκτρικής ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσε ότι 98% πλαστών και απομιμήσεων φορτιστών απέτυχαν σε μία ή περισσότερες μηχανικές και ηλεκτρικές δοκιμές και δεν είναι κατάλληλα για πώληση και χρήση.

Τουλάχιστον, αυτοί οι ψεύτικοι φορτιστές Apple κινδυνεύουν να καταστρέψουν τη συνδεδεμένη συσκευή. Ακόμη χειρότερα, αυτές οι συσκευές φόρτισης μπορεί να υπερθερμανθούν, να πάρουν φωτιά, να προκαλέσουν σοβαρό ηλεκτροπληξία ή ακόμα και να χτυπήσουν ηλεκτροπληξία σε ένα άτομο.

Υπάρχουν ιστορίες για αυτούς τους ψεύτικους φορτιστές που ξαφνικά εκρήγνυνται ή προκαλούν ηλεκτροπληξία σε ένα άτομο ενώ χρησιμοποιεί τη συσκευή του συνδεδεμένη σε μια πηγή ενέργειας.

Η Apple αποκάλυψε ότι το 90% των προσαρμογέων και καλωδίων που πωλούνται σε διαδικτυακές πλατφόρμες όπως η Amazon είναι πλαστά. Για να βοηθήσουν τους αγοραστές τους, τοποθετούν ένα σήμα made for Apple (MFi) σε κουτιά αξεσουάρ που προτείνουν.

Προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με έναν ψεύτικο φορτιστή Apple

Εάν χρησιμοποιείτε μη πιστοποιημένο ή πλαστό φορτιστή Apple, αυτά είναι μερικά πράγματα που πιθανότατα θα αντιμετωπίσετε:

  • μπορεί να βλάψει τη συσκευή σας
  • μπορεί να πέσει ή να μην συνδεθεί ή να μην χωρέσει κατάλληλα στη συσκευή σας
  • το άκρο της σύνδεσης μπορεί να ζεσταθεί πολύ
  • ενδέχεται να μην είναι συμβατό με τη συσκευή σας, καθιστώντας αδύνατη τη φόρτιση ή τον συγχρονισμό

Αυτός είναι ο κοινός ένοχος πίσω από το ζήτημα “Αυτό το εξάρτημα ενδέχεται να μην υποστηρίζεται”.

Πώς να εντοπίσετε έναν ψεύτικο φορτιστή Apple

Δεν χρειάζεται να έχετε εξειδικευμένο εξοπλισμό για να εντοπίσετε τα πλαστά. Επιτρέψτε μου να σας μάθω μερικούς τρόπους για να αναγνωρίσετε έναν ψεύτικο φορτιστή Apple. Παρακάτω είναι πραγματικά και ψεύτικα παραδείγματα φορτιστών Apple.

Αν και τα περισσότερα είναι εύκολα, θα ήταν χρήσιμο εάν έχετε ένα γνήσιο προϊόν για σύγκριση ή εάν έχετε ένα άτομο που είναι εξοικειωμένο με τα γνήσια προϊόντα.

Κουτί

Ο ευκολότερος τρόπος για να εντοπίσετε πλαστά καλώδια και αξεσουάρ είναι να επιθεωρήσετε τη συσκευασία τους. Θα πρέπει να αναζητήσετε το σήμα MFi στη συσκευασία τους. Αυτό σας γλιτώνει από το να αγοράσετε ένα ψεύτικο.

Ενώ πολλές απομιμήσεις έχουν αναβαθμίσει το παιχνίδι τους για να αντιγράψουν ακόμη και τις ετικέτες MFi στα κουτιά τους, πολλές άλλες απομιμήσεις δεν το κάνουν—έτσι μπορεί να είναι ακόμα χρήσιμο.

Μερικοί άνθρωποι αναζητούν και ελέγχουν τον σειριακό αριθμό του φορτιστή της Apple. Ωστόσο, αυτά δεν είναι τόσο αξιόπιστα, καθώς τα πλαστά προϊόντα μπορούν επίσης να αντιγράψουν και να χρησιμοποιήσουν σειριακούς αριθμούς.

Κείμενο και επισημάνσεις

Κοιτάξτε την πρόσοψη του βύσματος και ελέγξτε για σφάλματα όπως ορθογραφικά λάθη, λάθος κενά και άλλα. Μπορεί επίσης να τους λείπουν σημάδια. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το λογότυπο, το μοντέλο και τον αριθμό παρτίδας του κατασκευαστή.

Θα πρέπει επίσης να δείτε την σήμανση ασφαλείας “CE”. Ωστόσο, αυτό μπορεί εύκολα να πλαστογραφηθεί.

Επιθεωρήστε το καλώδιο Apple Lightning σε USB. Θα πρέπει να έχει ένα “Σχεδιασμένο από την Apple στην Καλιφόρνια” και είτε “Συναρμολογημένο στο Βιετνάμ”, “Συναρμολογημένο στην Κίνα” ή “Indústria Brasileira” που βρίσκονται επτά ίντσες από την υποδοχή USB. Θα πρέπει επίσης να δείτε έναν 12ψήφιο σειριακό αριθμό μετά από αυτό το κείμενο.

Lightning σε καλώδιο USB και υποδοχή

Θα πρέπει επίσης να επιθεωρήσετε το άκρο του συνδετήρα ή τις παράλληλες επαφές σε χρυσό ή ασημί χρώμα στον σύνδεσμο. Θα πρέπει να δείτε ένα ενιαίο κομμάτι, ομαλές, στρογγυλεμένες επαφές.

Οι μη πιστοποιημένοι ή πλαστό φορτιστές Apple είναι κατασκευασμένοι από περισσότερα από ένα κομμάτια. Οι ψεύτικοι σύνδεσμοι εμφανίζονται τραχύς, με ανομοιόμορφο ή ασυνεπές φινίρισμα. Μπορεί επίσης να είναι τετράγωνο αντί για στρογγυλό.

Η γνήσια μπότα Lightning to USB είναι σταθερή στα 7,7 χιλιοστά (mm) επί 12 χιλιοστά. Πολλοί πλαστές φορτιστές Apple έχουν μπότες που ποικίλλουν σε μήκος.

Οι αρχικοί σύνδεσμοι διαθέτουν επίσης γκρι ή μεταλλικά ένθετα πρόσοψης. Αν δείτε ένθετα που είναι λευκά ή μαύρα, αυτά είναι ψεύτικα.

Αν ψάχνετε για τους καλύτερους φορτιστές USB-C για το iPhone σας, σας έχουμε καλύψει. Μπορεί επίσης να θέλετε να ψάξετε για ασύρματους φορτιστές για το iPhone σας, οι οποίοι λέγεται ότι είναι πιο ανθεκτικοί από τους ενσύρματους ομολόγους τους.

Τέλος υποδοχής USB

Το άκρο υποδοχής USB ενός γνήσιου φορτιστή Apple έχει τραπεζοειδείς ασφάλειες στο κέλυφος. Αυτές οι ασφάλειες απέχουν ίσα από τις άκρες. Οι πλαστές φορτιστές έχουν κλειδώματα ορθής γωνίας που βρίσκονται σε ασυνέπεια μεταξύ τους.

Οι επαφές USB των γνήσιων φορτιστών Apple είναι επιχρυσωμένες, ενώ οι ψεύτικοι φορτιστές της Apple είναι επάργυροι.

Η επιφάνεια του κελύφους USB είναι επίπεδη και έχει λεία, σταθερή υφή. Εν τω μεταξύ, είναι χαρακτηριστικό για έναν ψεύτικο φορτιστή να έχει μια τραχιά ή κοκκώδη επιφάνεια USB.

Όταν κρυφοκοιτάζετε μέσα, η επιφάνεια του μονωτή πρέπει να είναι ομοιόμορφη και επίπεδη. Μπορεί να εντοπίσετε εγκοπές ή εσοχές σε ψεύτικες.

θύρα USB

Fake Vs.  Πραγματική θύρα USB του Apple Charger

Τώρα ήρθε η ώρα να εξετάσουμε το τροφοδοτικό της Apple. Μια πρωτότυπη θύρα USB έχει έναν σειριακό αριθμό στο πίσω μέρος της θύρας USB. Οι ψεύτικες θύρες USB έχουν ακανόνιστο προσανατολισμό.

Καρφίτσες βύσματος

Fave-vs.-Real-Plug-pins-of-Apple-Charger

Οι ακίδες βύσματος στους ψεύτικους φορτιστές Apple μπορεί να διαφέρουν σημαντικά από τη θέση και τις διαστάσεις που απαιτούνται για ασφάλεια. Αυτά μπορεί να είναι πιο δύσκολο να ελεγχθούν και να απαιτούν έλεγχο βύσματος.

Θα πρέπει να έχουν ματ, υψηλής ποιότητας φινίρισμα. Εν τω μεταξύ, οι περισσότεροι ψεύτικοι φορτιστές Apple είναι γυαλιστεροί και λαμπεροί. Μπορεί επίσης να είναι ακανόνιστα ή να παρουσιάζουν μικροσκοπικά κενά.

Μπορείτε να ελέγξετε αν οι ακίδες του βύσματος δεν είναι ψεύτικες συνδέοντας το φορτιστή στην πρίζα. Κάντε αυτό χωρίς να συνδεθείτε σε καμία συσκευή. Ελέγξτε εάν ο φορτιστής εφαρμόζει εύκολα. Θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον 9,5 mm μεταξύ της άκρης των ακίδων και της άκρης του φορτιστή.

Υλικά

Οι πλαστές φορτιστές είναι κατασκευασμένοι από πιο αδύναμα υλικά. Οι καρφίτσες είναι συνήθως κατασκευασμένες από κοίλο πλαστικό με μεταλλική επίστρωση, ενώ τα γνήσια αξεσουάρ Apple είναι κατασκευασμένα από συμπαγές μέταλλο.

Ένας εύκολος τρόπος για να ελέγξετε είναι να χτυπήσετε την καρφίτσα και να ακούσετε τον ήχο που κάνει. Τα πλαστά θα κάνουν έναν κοίλο, πλαστικό ήχο αντί για έναν συμπαγή μεταλλικό ήχο.

Βάρος

Τα πλαστά προϊόντα χρησιμοποιούν υλικά φτωχότερης ποιότητας και περιέχουν πολύ λίγα εξαρτήματα που διασφαλίζουν την ασφάλεια του προϊόντος. Για παράδειγμα, τα καλώδια στους ψεύτικους φορτιστές δεν είναι ασφαλισμένα ή προστατευμένα και οι περιελίξεις του μετασχηματιστή δεν είναι επαρκώς μονωμένα.

Οι φορτιστές πρέπει να ζυγίζουν τουλάχιστον 40 γραμμάρια (g). Οτιδήποτε πιο ελαφρύ μπορεί να είναι ψεύτικο.

Προειδοποιήσεις και οδηγίες

Ένα άλλο μέρος για έλεγχο είναι το εγχειρίδιο χρήσης. Επειδή τα εγχειρίδια χρήσης περιέχουν σημαντικές λεπτομέρειες για το προϊόν, δεν είναι ασυνήθιστο να εντοπίζονται σφάλματα. Πρώτον, τα εγχειρίδια με αυθεντικά προϊόντα της Apple συνοδεύονται από επαγγελματικό δέσιμο, ενώ τα ψεύτικα κρατούνται με ένα μεγάλο συνδετικό.

Εσφαλμένες ευθυγραμμίσεις, ορθογραφικά λάθη και ασυνήθιστα κενά είναι επίσης κοινά.

Τιμή

Αυτό είναι ένα νεκρό δώρο, αλλά μια ασυνήθιστα χαμηλή τιμή για έναν προσαρμογέα Apple είναι ένα ενδεικτικό σημάδι ότι είναι πλαστό.

Τυλίγοντας…

Τα πλαστά προϊόντα είναι παντού. Εάν μπείτε στον πειρασμό να αγοράσετε έναν ψεύτικο φορτιστή Apple λόγω της φθηνής τιμής του, θυμηθείτε τους πιθανούς κινδύνους που θα φέρει. Όχι μόνο μπορεί να βλάψει τη συσκευή σας, αλλά μπορεί να υπερθερμανθεί και να προκαλέσει ηλεκτροπληξία ή φωτιά.

Για να είστε ασφαλείς, είναι καλύτερο να αγοράζετε αξεσουάρ Apple απευθείας από την Apple ή από αξιόπιστους προμηθευτές και τρίτους προμηθευτές πιστοποιημένους από την Apple.

Διαβάστε περισσότερα:

  • Πώς να εντοπίσετε ψεύτικα AirPods;
  • Πραγματικό εναντίον ψεύτικου AirPods Pro: Πώς να εντοπίσετε τα ψεύτικα AirPods Pro
  • Πώς να απαλλαγείτε από ψεύτικες ειδοποιήσεις ασφαλείας της Apple στο iPhone

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here