Ο Έλον Μασκ θα απαγορεύσει τις συσκευές Apple στις εταιρείες του εάν η Apple χρησιμοποιεί OpenAI

0
7

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, απείλησε να απαγορεύσει τις συσκευές Apple από τις εταιρείες του, εάν ο τεχνολογικός γίγαντας ενσωματώσει την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI) του OpenAI στα λειτουργικά του συστήματα, χαρακτηρίζοντάς το κίνδυνο ασφάλειας.

Ο Έλον Μασκ λέει ότι θα απαγορεύσει το iPhone και άλλες συσκευές της Apple

Ο Έλον Μασκ λέει να απαγορεύσει τις συσκευές iPhone και Apple

Αυτό σημαίνει ότι σε όλους τους υπαλλήλους των X, Tesla, SpaceX και xAI ενδέχεται να απαγορευτεί σύντομα να χρησιμοποιούν iPhone, iPad και Mac στους χώρους εργασίας τους.

«Εάν η Apple ενσωματώσει το OpenAI σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, τότε οι συσκευές Apple θα απαγορευτούν στις εταιρείες μου. Αυτή είναι μια απαράδεκτη παραβίαση ασφάλειας. Και οι επισκέπτες θα πρέπει να ελέγχουν τις συσκευές Apple τους στην πόρτα, όπου θα είναι αποθηκευμένες σε ένα κλουβί Faraday», έγραψε ο Μασκ σε ένα ανάρτηση στο Χ το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο κλωβός Faraday είναι ένα μεταλλικό περίβλημα που εμποδίζει την είσοδο ή τη διαφυγή όλων των ψηφιακών σημάτων, συμπεριλαμβανομένων των κυψελοειδών σημάτων.

Τα σχόλια του Μασκ ακολούθησαν νωρίτερα τη Δευτέρα, όταν η Apple ανακοίνωσε πολλά χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στις εφαρμογές της και στις επερχόμενες πλατφόρμες λειτουργίας, iOS 18, iPadOS 18 και macOS Sequoia, καθώς και τη συνεργασία της με την OpenAI, τον κατασκευαστή του ChatGPT.

Στο ετήσιο WWDC 2024, ο γίγαντας του Κουπερτίνο παρουσίασε επίσης το «Apple Intelligence», ένα νέο σύστημα προσωπικής νοημοσύνης που συνδυάζει τη δύναμη των μοντέλων παραγωγής για iPhone, iPad και Mac.

Ο Craig Federighi, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Μηχανικής Λογισμικού στην Apple, δήλωσε ότι το απόρρητο των χρηστών παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για την εταιρεία, η οποία έχει δημιουργήσει την τεχνητή νοημοσύνη με το απόρρητο στον πυρήνα της.

«Ο ακρογωνιαίος λίθος του συστήματος προσωπικής νοημοσύνης είναι η επεξεργασία στη συσκευή. Γνωρίζει τα προσωπικά σας δεδομένα χωρίς να συλλέγει τα προσωπικά σας δεδομένα», συνέχισε ο Federighi.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα «Apple Intelligence», οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε έναν πιο έξυπνο φωνητικό βοηθό Siri μέσω του ChatGPT και των Εργαλείων γραφής σε όλο το σύστημα δωρεάν χωρίς να δημιουργήσουν λογαριασμό. Επιπλέον, υπάρχουν ενσωματωμένες προστασίες απορρήτου κατά την πρόσβαση στο ChatGPT στο Siri και στο Writing Tools. Επιπλέον, τυχόν αιτήματα δεν θα αποθηκεύονται από το OpenAI και οι διευθύνσεις IP των χρηστών θα αποκρύπτονται.

Επίσης, η Apple εξήγησε ότι θα χρησιμοποιούσε το δικό της AI και ότι η ενσωμάτωση OpenAI είναι προαιρετική. Πρόσθεσε ότι οι χρήστες θα ερωτηθούν πριν μοιραστούν οποιαδήποτε πληροφορία με το ChatGPT. Ωστόσο, ο Μασκ εξέφρασε τη δυσπιστία του ότι τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της Apple θα παραμείνουν ιδιωτικά.

«Είναι εντελώς παράλογο το γεγονός ότι η Apple δεν είναι αρκετά έξυπνη για να φτιάξει το δικό της AI, αλλά είναι κατά κάποιο τρόπο ικανή να διασφαλίσει ότι το OpenAI θα προστατεύσει την ασφάλεια και το απόρρητό σας!» Ο Μασκ έγραψε στο X. «Η Apple δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει στην πραγματικότητα μόλις παραδώσει τα δεδομένα σας στο OpenAI. Σε πουλάνε κάτω από το ποτάμι».

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ο Μασκ μήνυσε την OpenAI, την οποία συνίδρυσε το 2015, και τον διευθύνοντα σύμβουλό της Sam Altman, ισχυριζόμενος ότι εγκατέλειψε την αρχική μη κερδοσκοπική αποστολή της start-up που θα διασφάλιζε την ανάπτυξη AI προς όφελος της ανθρωπότητας και όχι για κέρδος και αποκάλεσε την εταιρεία «ψέμα».

Τον Ιούλιο του περασμένου έτους, ο Μασκ ξεκίνησε τη δική του start-up τεχνητής νοημοσύνης, xAI, για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για γενετική τεχνητή νοημοσύνη δημιουργώντας μια εναλλακτική λύση στο ιογενές chatbot ChatGPT.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here