Οι καλύτερες προσαρμοσμένες ROM για το Nexus 5

0
103

© NextPit

Η τροποποίηση του Nexus 5 σας είναι παιχνιδάκι: το bootloader μπορεί να ξεκλειδωθεί εύκολα, το rooting είναι απλό σαν πίτα και η εγκατάσταση μιας προσαρμοσμένης ROM με τόσες πολλές συμβατές επιλογές εκεί έξω. Ποια είναι όμως τα καλύτερα; Εδώ εξερευνούμε τις καλύτερες προσαρμοσμένες ROMS για το Nexus 5.

Εκκίνηση AndroidPIT Nexus5 CyanogenMod

Οι καλύτερες προσαρμοσμένες ROM για το Nexus 5. © NextPit

Κατακλυσμός

Εάν σας αρέσει το στοκ Lollipop, τότε δεν έχετε καμία δικαιολογία (εκτός τεμπελιάς) για να μην δοκιμάσετε Κατακλυσμός, που είναι ουσιαστικά η εμπειρία μετοχών με περισσότερες επιλογές ξεκλείδωτες. Μπορείτε να τροποποιήσετε κάθε μικρή πτυχή της διεπαφής Lollipop – από την αδιαφάνεια της οθόνης κλειδώματος έως τις ειδοποιήσεις με τις οποίες θέλετε να λειτουργεί το φως LED Nexus 5 σας – έτσι δεν θα αισθάνεστε περιορισμένοι με τον ίδιο τρόπο που κάνετε με την έκδοση της Google.

androidpit cataclysm rom

Η Cataclysm ROM είναι μια προσαρμοζόμενη έκδοση του stock Android και είναι εξαιρετική στο να συμβαδίζει με τις ενημερώσεις Android. / © Cataclysm

Οι προγραμματιστές του Cataclysm είναι ξεκάθαρα από τους πιο πολυάσχολους, καθώς εργάζονται ακούραστα για να διασφαλίσουν ότι η ROM τους διατηρείται ενημερωμένη με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις Android. Τη στιγμή της σύνταξης, υπήρχε μια έκδοση του Cataclysm βασισμένη στο Android 5.1, όταν η πλειονότητα των smartphone Android δεν είχε λάβει ακόμη την ενημέρωση. Εντυπωσιακά πράγματα.

LiquidSmooth

Αυτός ο βετεράνος των προσαρμοσμένων ROM κυκλοφόρησε πρόσφατα μια έκδοση που βασίζεται στην ενημέρωση Lollipop και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε διάφορες πτυχές του UI σας, όπως ενδείξεις μπαταρίας, γραμμές σήματος και τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται οι λειτουργίες (περιλαμβάνει τη δημοφιλή επιλογή SlimPIE UI) . Διαθέτει ακόμη και μια επιλογή ήχων ειδοποιήσεων που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να είναι λιγότερο ενοχλητικοί από τους προεπιλεγμένους στα περισσότερα τηλέφωνα.

androidpit liquidsmooth

Το LiquidSmooth είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο και ελαφρύ στην μπαταρία σας. / © LiquidSmooth

Το LiquidSmooth είναι ελαφρύ, σταθερό και επάξια δημοφιλές. Χρησιμοποιεί επίσης πολύ καλά το υλικό, όπως επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιείτε τον διακόπτη έντασης για να ξυπνάτε το τηλέφωνό σας ή για να μην το ξυπνάτε όταν φορτίζεται ή είναι συνδεδεμένο. Μεταβείτε στο Φόρουμ προγραμματιστών LiquidSmooth xda για περισσότερες πληροφορίες.

CyanogenMod

Το CyanogenMod είναι η πιο δημοφιλής ROM που υπάρχει για το λειτουργικό σύστημα Android, και δικαιολογημένα. Έχει τόνους επιλογών προσαρμογής και είναι εξαιρετικά σταθερό. Τόσο σταθερό, μάλιστα, που έχει προεγκατασταθεί επίσημα σε συσκευές από κατασκευαστές smartphone όπως η Oppo και η OnePlus. Το CM ευδοκιμεί σε μια τεράστια κοινότητα που είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει έναν αρχάριο που έχει ανάγκη.

cyanogenmod 12 teaser

Η μία ROM για να τους κυβερνά όλους. Το CyanogenMod έχει κάνει τέτοια εντύπωση που πολλά τηλέφωνα το έχουν πλέον προεγκατεστημένο. © ANDROIDPIT

Το CyanogenMod είναι μια γρήγορη και σταθερή ROM που είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε εάν είστε νέοι στον κόσμο των προσαρμοσμένων ROM. Το CyanogenMod 12 είναι η πιο πρόσφατη έκδοση και βασίζεται στο Android 5.0 Lollipop, ώστε να λαμβάνετε όλα τα προνόμια της τελευταίας ενημέρωσης λειτουργικού συστήματος του Android. Ελέγξτε το Ιστότοπος CyanogenMod για περισσότερες πληροφορίες, και κατεβάστε το εδώ.

Elix-R

Το Elix-R είναι μια απλή και πολύ αποτελεσματική προσαρμοσμένη ROM που συνιστούμε σε χρήστες που αγαπούν μια ομαλή εμπειρία smartphone με λίγες εφαρμογές που βουλώνουν το σύστημα. Ο στόχος των προγραμματιστών ήταν να προσφέρουν μια ROM βασισμένη στο stock Android, αλλά να σας επιτρέψει να ρίξετε μερικές εξωφρενικές λειτουργίες όπως το Notification Peek – ένα κομψό ακτινωτό μενού που ανασύρεται από το κάτω μέρος της οθόνης σας.

rom custom nexus 5 elix r

© Hyperrunner/XDA

Τέλος, το Elix-R χρησιμοποιεί κουμπιά Android Lollipop στο κάτω μέρος της διεπαφής του, δίνοντάς του μια ωραία αίσθηση «Σχεδιασμού υλικού». Οι πληροφορίες για την απόκτηση του Elix-R βρίσκονται στο Φόρουμ προγραμματιστών XDA.

Παρανοϊκό Android

Αυτή η προσαρμοσμένη ROM αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλούς προγραμματιστές και είναι ανοιχτού κώδικα, πράγμα που σημαίνει ότι βελτιώνεται συνεχώς και επεξεργάζεται. Για παράδειγμα, το Paranoid Android ήταν το πρώτο που χρησιμοποίησε το μενού PIE, προσφέροντας μια στρογγυλή, ακτινωτή εναλλακτική στα τυπικά «πλέγματα» στο stock Android. Η προσαρμοσμένη ROM που διατίθεται για το Nexus 5 είναι ως επί το πλείστον σταθερή και βασίζεται στο Android 4.4.4 KitKat.

rom custom nexus 5 παρανοϊκό android

Το μενού PIE είναι μια επιλογή στο Paranoid Android που θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο χρήσης του τηλεφώνου σας. © ParanoidAndroid

Το Paranoid Android σάς επιτρέπει να αλλάξετε το κύριο χρώμα του σχεδιασμού Holo του KitKat και ενσωματώνει τις πιο πρόσφατες εφαρμογές και λειτουργίες που είναι διαθέσιμες σε όλες τις «μεγαλύτερες» προσαρμοσμένες ROM. Για παράδειγμα, το Hover and Peek μπορούν να βρεθούν και τα δύο στο τεράστιο ρεπερτόριό του. Οι ενημερώσεις για τη ROM συνήθως έρχονται στον αέρα και είναι αρκετά τακτικές. Λάβετε πληροφορίες εγκατάστασης του Paranoid Android στον ιστότοπό τους.

  • Πώς να κάνετε root το Nexus 5

SlimKat Stable 6.0

Το SlimKat είναι η έκδοση του KitKat του Slim. Η ROM είναι γνωστή για τον εξαιρετικό πυρήνα και σύστημα. Είναι επίσης σταθερό και φιλικό προς την ενέργεια, σε σημείο που έχει γίνει ένα από τα σημεία αναφοράς για τους χρήστες που θέλουν να βελτιώσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους.

rom custom nexus 5 slimkat

Τα SlimRoms έχουν να κάνουν με τις συντομεύσεις, που σας επιτρέπουν να τα τοποθετήσετε σε μέρη που το Android δεν θα επέτρεπε ποτέ. © SlimRoms

Το SlimKat προσφέρει επίσης πολλά στον τρόπο εξατομίκευσης. Μπορείτε να δημιουργήσετε συντομεύσεις σχεδόν οπουδήποτε θέλετε: τα κουμπιά υλικού, το μενού πλοήγησης, το μενού πίτας, την οθόνη κλειδώματος, τις ειδοποιήσεις και ούτω καθεξής. Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να διαμορφώσετε τη διεπαφή με τον τρόπο που θέλετε. Μεταβείτε στον ιστότοπο της Slimroms για οδηγίες εγκατάστασης.

Stock Android με τον πυρήνα του Franco

Για τους καθαρολόγους εκεί έξω, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το stock Android. Για να επωφεληθείτε από τις δυνατότητες που προσφέρουν οι προσαρμοσμένες ROMS, ενώ συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε μια άψογη διεπαφή AOSP, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε έναν καλό πυρήνα. Για το Nexus 5, ο πυρήνας Franco συνιστάται ιδιαίτερα. Έχει τη φήμη ότι είναι πολύ ενεργειακά αποδοτικός και είναι βελτιστοποιημένος για την μπαταρία Nexus 5. Επιπλέον, το καθαρό Android καταναλώνει λιγότερους πόρους του smartphone σας από μια εξατομικευμένη προσαρμοσμένη ROM (τις περισσότερες φορές), επομένως αυτός είναι πραγματικά ένας νικηφόρος συνδυασμός.

androidpit franco kernel

Ο πυρήνας Franco δεν απέχει πολύ από το stock Android και είναι λίγο ελαφρύτερος για την μπαταρία σας. / © Francisco Franco

Ο πυρήνας Franco διαθέτει μια αποκλειστική εφαρμογή απευθείας στο Play Store, η οποία σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις ενημερώσεις με ασφάλεια, χωρίς να χρειάζεται να αναβοσβήσετε το υλικολογισμικό με μη αυτόματο τρόπο. Βρείτε πώς γίνεται αυτό στο Φόρουμ προγραμματιστών XDA.

Και αυτό ακριβώς το συνοψίζει; Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το Android είναι ο τεράστιος αριθμός προσαρμοσμένων ROM που βασίζονται σε αυτό και είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν πολλά κρυμμένα πετράδια εκεί έξω που περιμένουν να ανακαλυφθούν. Χρησιμοποιείτε προσαρμοσμένη ROM που χάσαμε; Ενημερώστε μας γι ‘αυτό.

Ενημερώθηκε από τον Robert Zak, 10 Απριλίου 2015