Οι καλύτερες επεκτάσεις Chrome για την οργάνωση των καρτελών σας

0
186

Η παρακολούθηση των ανοιχτών καρτελών μπορεί να είναι συντριπτική και με πάρα πολλές ανοιχτές καρτέλες, κινδυνεύετε να αντιμετωπίσετε πρόβλημα απόδοσης. Αν και το Chrome δεν παρέχει έναν ενσωματωμένο τρόπο οργάνωσης των καρτελών σας, πολλές επεκτάσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε τη δουλειά.

Αν προσπαθείτε να καταλάβετε ποιοι οργανωτές καρτελών είναι οι καλύτεροι για εσάς, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Αυτό το άρθρο θα επισημάνει τους καλύτερους διοργανωτές καρτελών που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την παραγωγικότητά σας και θα σας επιστρέψουν τον έλεγχο που χάσατε στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Ας αρχίσουμε.

Οργανώστε τη ζωή της καρτέλας σας στο Chrome

Το Chrome Web Store είναι πλημμυρισμένο από διαχειριστές καρτελών, αλλά η εύρεση κάποιου που δεν είναι περίεργο και σέβεται το απόρρητο των χρηστών είναι αρκετά δύσκολη. Ένας καλός οργανωτής καρτελών πρέπει να είναι φιλικός προς το χρήστη, εύκολος στην εκμάθηση και ασφαλής. Ως μπόνους, η επέκταση θα πρέπει επίσης να είναι ελαφριά. Μια ελαφριά επέκταση έχει μειώσει τη χρήση μνήμης, καθιστώντας λιγότερο πιθανό να θέσει σε κίνδυνο την απόδοση του υπολογιστή σας. Εξάλλου, επιλέγουμε κυρίως επεκτάσεις για να ενισχύσουμε την παραγωγικότητά μας και όχι να την βλάψουμε.

Οι επεκτάσεις που παραθέτουμε παρακάτω πληρούν τα κριτήρια και δεν θα αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα. Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, εδώ είναι οι καλύτερες επεκτάσεις Chrome για την οργάνωση καρτελών.

OneTab

OneTab είναι ένας εξαιρετικός διαχειριστής καρτελών με έμφαση στην εξοικονόμηση μνήμης και στη μείωση της ακαταστασίας στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Η επέκταση σάς επιτρέπει να έχετε όλες τις ανοιχτές καρτέλες σας κάτω από μια λίστα. Εάν πρέπει να κλείσετε τις καρτέλες στις οποίες εργάζεστε αυτήν τη στιγμή, αλλά φοβάστε να τις χάσετε, το OneTab είναι ο διαχειριστής καρτελών σας. Σας επιτρέπει να κλείσετε τις καρτέλες στις οποίες εργάζεστε αυτήν τη στιγμή και, φυσικά, μπορείτε πάντα να τις επαναφέρετε όποτε θέλετε.

Ως δευτερεύουσα σημείωση, εξάγετε πάντα τις καρτέλες σας επειδή τείνουν να χάνονται μόλις πραγματοποιήσετε τυχόν ενημερώσεις του Chrome. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

  1. Ανοίξτε την επέκταση OneTab.
  2. Ανοίξτε τις καρτέλες που θέλετε να εξαγάγετε.
  3. Στη δεξιά πλευρά του παραθύρου, κάντε κλικ στην επιλογή “Εξαγωγή / Εισαγωγή διευθύνσεων URL”.
  4. Στην επόμενη σελίδα, θα πρέπει να δείτε μια λίστα με όλες τις καρτέλες που θέλετε να εξαγάγετε. Απλώς αντιγράψτε τη λίστα και επικολλήστε την σε ένα αρχείο στον υπολογιστή σας.

Πολλές επεκτάσεις του Chrome είναι γνωστό ότι παραβιάζουν το απόρρητο των χρηστών. Το OneTab δεν είναι ένα από αυτά. Τα δεδομένα που μοιράζεστε με την επέκταση δεν είναι διαθέσιμα στους προγραμματιστές της, γεγονός που την καθιστά αξιόπιστη επιλογή.

Είδος κανάτας

Είδος κανάτας είναι κάτι περισσότερο από μια οργάνωση καρτελών, επειδή σας βοηθά να διαχειριστείτε τις ροές εργασίας σας όταν εργάζεστε στο διαδίκτυο. Ένα χαρακτηριστικό που κάνει τον Toby μια εξαιρετική επιλογή είναι η δυνατότητα ομαδοποίησης των αγαπημένων σας καρτελών σε συλλογές. Μπορείτε να σκεφτείτε τις συλλογές ως μια οργανωμένη έκδοση σελιδοδεικτών.

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα είναι να ομαδοποιήσετε σχετικούς ιστότοπους σε μια ενιαία συλλογή. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε όλους τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης σε μια συλλογή και τους ιστότοπους που σχετίζονται με την εργασία σας σε μια άλλη. Αυτό καθιστά εύκολη την πρόσβαση στους ιστότοπούς σας που επισκέπτεστε συχνά, επειδή το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε τη συλλογή και να κάνετε κλικ στον ιστότοπο που θέλετε να επισκεφτείτε. Ως αποτέλεσμα, δεν χρειάζεται να συνεχίζετε να πλοηγείστε στη γραμμή αναζήτησης και να πληκτρολογείτε το όνομα του ιστότοπου κάθε φορά που θέλετε να τον επισκέπτεστε.

Μιλώντας για συλλογές, δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια συλλογή στο Toby.

  1. Εκκινήστε την επέκταση Toby και ανοίξτε τους ιστότοπους που θέλετε να προσθέσετε σε μια συλλογή.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί που λέει, “ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ”.
  3. Ονομάστε τη συλλογή σας.

Ο Toby θα εντοπίσει αυτόματα τις ανοιχτές καρτέλες και θα τις παραθέσει στη δεξιά πλευρά του παραθύρου. Σύρετε και αποθέστε τις καρτέλες στη λίστα στη συλλογή που μόλις δημιουργήσατε.

Ο Toby διευκολύνει τον χειρισμό έργων και δραστηριοτήτων που προσανατολίζονται σε εργασίες, επιτρέποντάς σας να ανοίξετε όλες τις καρτέλες που ανήκουν σε μία συλλογή ταυτόχρονα. Ας πάρουμε το σενάριο όπου θέλετε να ολοκληρώσετε ένα έργο σχεδιασμού. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια συλλογή και να συμπεριλάβετε όλες τις καρτέλες που σχετίζονται με αυτό το έργο (όπως Canva, Photoshop και Figma). Για να συνεχίσετε το συγκεκριμένο έργο, απλώς τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τη συλλογή, κάντε κλικ στο Άνοιγμα και όλες οι καρτέλες θα ανοίξουν σε νέο παράθυρο. Τώρα μπορείτε να εργαστείτε στο έργο που μόλις δημιουργήσατε χωρίς διακοπή από άλλες άσχετες καρτέλες.

Επιπλέον, οι καρτέλες που αναφέρονται σε μια συλλογή δεν είναι χαραγμένες σε πέτρα. Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε καρτέλες από μια συλλογή για να την κάνετε ακόμα πιο αποτελεσματική και συγκεκριμένη.

Workona

Το Workona είναι η επέκταση του Chrome που χρησιμοποιείτε για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας. Η επέκταση είναι αρκετά παρόμοια με την Toby, με τη διαφορά ότι είναι χτισμένη γύρω από χώρους εργασίας και όχι συλλογές. Ενώ τα ονόματα των βασικών χαρακτηριστικών είναι κάπως διαφορετικά, εκτελούν σχεδόν την ίδια εργασία.

Workona σας επιτρέπει να ομαδοποιήσετε τις καρτέλες σας που εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό σε ένα σύνολο, που συνήθως ονομάζεται χώρος εργασίας. Ένας χώρος εργασίας μπορεί να είναι βολικός εάν εργάζεστε σε διαφορετικά έργα, καθιστώντας ευκολότερη την εργασία σε ένα μόνο έργο κάθε φορά.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που κάνει το Workona έναν αξιόλογο διοργανωτή καρτελών είναι η δυνατότητα αναστολής καρτελών απευθείας από την αρχική σελίδα της επέκτασης. Αυτό βοηθάει πολύ στην εξοικονόμηση μνήμης και γενικά μειώνει την καταπόνηση της CPU όταν ο υπολογιστής σας υποφέρει ήδη από υπερφόρτωση καρτελών.

Workona Tab Suspender

Αν και έχουν χτιστεί από την ίδια ομάδα, Workona Tab Suspender είναι τελείως διαφορετικό από το Workona. Το Workona Tab Suspender σάς επιτρέπει να αναστείλετε τις καρτέλες που δεν είναι ανοιχτές αυτήν τη στιγμή, προστατεύοντας την CPU σας από περιττή υπερφόρτωση.

Το Great Suspender συνήθιζε να κάνει θαυμάσια δουλειά αναστέλλοντας τις καρτέλες, αλλά η επέκταση αποσύρθηκε από το Chrome Web Store μετά από καταγγελίες χρηστών για κακόβουλο λογισμικό. Μην ανησυχείτε, γιατί το Workona Tab Suspender παρέχει ακόμα καλύτερη αντικατάσταση.

Αδρανοποίηση καρτέλας

Ανεξάρτητα από το πόσο καλό είναι το παιχνίδι οργάνωσης καρτελών, εάν η μνήμη RAM του υπολογιστή σας φορολογείται, δεν θα μπορείτε να εργαστείτε όσο πιο αποτελεσματικά θα μπορούσατε. Και εκεί είναι που η δύναμη του Αδρανοποίηση καρτέλας μπαίνει στο παιχνίδι. Αυτή η επέκταση κάνει ακριβώς αυτό που υπονοεί το όνομά της: αδρανοποιεί κάθε καρτέλα εκτός από αυτήν που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο εικονίδιο της επέκτασης στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης μόλις την εγκαταστήσετε. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια καρτέλα αδρανοποίησης, ανοίξτε την και κάντε κλικ στο Wake up.

Αν και η επέκταση δεν είναι γεμάτη με πολλά χαρακτηριστικά, είναι αρκετά σταθερή σε αυτό που κάνει. Γιατί να είσαι κορυφαίος όταν μπορείς να είσαι ο κύριος του ενός;

Snoozz

Snoozz είναι μια ενδιαφέρουσα καταχώρηση στη λίστα και λειτουργεί όπως η αδρανοποίηση καρτελών. Αυτή η επέκταση σάς επιτρέπει να αναβάλλετε τις καρτέλες που δεν χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή, εξοικονομώντας μνήμη και χρόνο μπαταρίας. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορείτε να αναβάλλετε μια μεμονωμένη καρτέλα ή όλες τις καρτέλες που περιέχονται σε ένα παράθυρο. Τι συμβαίνει όμως μόλις αναβάλετε τις καρτέλες; Έχουν χαθεί; Όχι, οι καρτέλες σε αναβολή είναι απλώς σε κατάσταση ύπνου και μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτές στο δωμάτιο ύπνου όποτε το χρειαστείτε.

Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις ώστε να ανοίγουν αυτόματα οι καρτέλες σε αναβολή βάσει καθορισμένων χρονικών διαστημάτων. Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε συγκεκριμένες καρτέλες ανοιχτές κάθε Δευτέρα στις οκτώ το πρωί.

Η ομάδα πίσω από το Snoozz λαμβάνει σοβαρά υπόψη το απόρρητο των χρηστών και δεν θα πουλήσει ή δεν θα κάνει κακή χρήση των δεδομένων σας.

Συνεδρία φίλε

Αν σας αρέσουν οι καρτέλες συσσώρευσης και δεν μπορείτε να αναγκαστείτε να τις κλείσετε, τότε το Session Buddy είναι ο φίλος σας. Η επέκταση σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε τις καρτέλες που έχετε ανοιχτές αυτήν τη στιγμή ως περίοδο λειτουργίας. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά που κλείνετε κατά λάθος τις καρτέλες σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πώς θα τις ανακτήσετε. Αντίθετα, πρέπει απλώς να ανοίξετε το Session Buddy και θα βρείτε όλες τις καρτέλες σας να σας περιμένουν υπομονετικά με τη μορφή περιόδων σύνδεσης, όπως ακριβώς ήταν.

Δυστυχώς, το Session Buddy δεν σας επιτρέπει να συγχρονίσετε τις ενεργές περιόδους σύνδεσης με τον λογαριασμό σας Google, πόσο μάλλον σε άλλον υπολογιστή.

Tab Manager Plus

Έτσι, καταλήξατε να ανοίξετε 50 καρτέλες και τελικά, μόλις χάσατε την παραγωγικότητα που θα μπορούσατε να επιτύχετε με το πρόγραμμα περιήγησής σας. Ίσως πρέπει να δώσεις Tab Manager Plus για Chrome μια δοκιμή. Αυτός ο διαχειριστής καρτελών θα σας εμφανίσει όλες τις ανοιχτές καρτέλες σε ένα μέρος. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό για να σας καθηλώσει, θα εμφανίσει επίσης διπλότυπες καρτέλες, ώστε να μπορείτε να εξοικονομήσετε λίγη μνήμη και χώρο κλείνοντας τα αντίγραφα.

Αν και το Tab Manager Plus είναι ένα πολύ εύχρηστο εργαλείο, οι προγραμματιστές του δεν έχουν ενημερώσει την επέκταση εδώ και αρκετό καιρό. Επομένως, μην εκπλαγείτε αν η επέκταση φαίνεται λίγο παλιό και μπερδεμένο. Ανεξάρτητα από αυτό, είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την οργάνωση και τη διαχείριση καρτελών.

TooManyTabs

Το να έχετε ανοιχτές πάρα πολλές καρτέλες ταυτόχρονα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την παραγωγικότητά σας και σας καθιστά ακόμη πιο δύσκολο να παρακολουθείτε σε ποια καρτέλα πρέπει να πλοηγηθείτε ξανά, εάν χρειάζεται να ανακτήσετε ορισμένες πληροφορίες. Οι υπερβολικά πολλές ανοιχτές καρτέλες καθιστούν επίσης αδύνατο για το Chrome να εμφανίσει σωστά το περιεχόμενο. Αλλά μην ανησυχείτε. TooManyTabs για το Chrome σάς βοηθά να κάνετε προεπισκόπηση του περιεχομένου σε διαφορετικές καρτέλες, καθιστώντας ευκολότερο να γνωρίζετε ποια περιέχει τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Το TooManyTabs σάς επιτρέπει να αναζητάτε διαφορετικές καρτέλες και να τις ταξινομείτε σύμφωνα με την ημερομηνία, τον τίτλο ή το όνομα τομέα.

QuickTabs

QuickTabs είναι αρκετά παρόμοιο με το TooManyTabs, με τη διαφορά ότι παραθέτει τις καρτέλες ως ενιαία λίστα αντί να τις οργανώνει σε γραφικά στοιχεία. Αυτό που το κάνει πιο πρακτικό είναι η δυνατότητα αναζήτησης των καρτελών που αναφέρονται, κάτι που εξοικονομεί χρόνο αν έχετε πάρα πολλές ανοιχτές καρτέλες. Εάν θεωρείτε τον εαυτό σας tab-a-holic, τότε αυτός ο διαχειριστής καρτελών είναι το καλύτερο στοίχημά σας.

Πάρτε πίσω τον έλεγχο. Το αξίζεις.

Η εργασία στο διαδίκτυο είναι ηλιοφάνεια και ουράνιο τόξο μέχρι να αρχίσετε να ανοίγετε ανεξέλεγκτα τις καρτέλες και να μην μπορείτε πλέον να τις παρακολουθείτε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη σπατάλη χρόνου που θα ήταν καλύτερα να δαπανηθεί κάπου αλλού. Εκτός από την πτυχή του χρόνου, σκεφτείτε τη μνήμη. Οι υπερβολικά πολλές ανοιχτές καρτέλες θα θέσουν σε κίνδυνο την απόδοση του υπολογιστή σας, επιβραδύνοντας περαιτέρω τη ροή εργασίας σας. Αλλά χάρη στους προαναφερθέντες διοργανωτές καρτελών, μπορείτε επιτέλους να θέσετε ξανά υπό έλεγχο το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Οι οργανωμένες καρτέλες θα σας βοηθήσουν να εστιάσετε περισσότερο, ελπίζουμε να κάνουν την εργασία σας πιο ευχάριστη, ώστε να κάνετε περισσότερα.

Ποιες είναι μερικές συναρπαστικές επεκτάσεις Chrome που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή για να οργανώσετε τις καρτέλες σας; Μοιραστείτε τα μαζί μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.