Κάθε χρήστης του WhatsApp θα πρέπει να ενεργοποιεί αυτήν τη λειτουργία φωτογραφίας ποιότητας HD

0
20
© nextpit

Το WhatsApp είναι η πιο χρησιμοποιούμενη εφαρμογή για κοινή χρήση φωτογραφιών με την οικογένεια και τους φίλους σε πολλές συσκευές. Ωστόσο, πολλοί χρήστες δεν γνωρίζουν ένα ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό κατά την αποστολή φωτογραφιών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε μια ρύθμιση και μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας (HD) στους παραλήπτες σας. Θα σας πούμε πώς να το κάνετε παρακάτω.

  • Διαβάστε επίσης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το WhatsApp

Σχεδόν όλοι το έχουν βιώσει αυτό: Μετά από διακοπές ή ένα πάρτι, οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στην εκδήλωση μοιράζονται μέσω WhatsApp. Η αποστολή όλων των φωτογραφιών σε μια ομάδα επιτρέπει σε όλους να έχουν αυτές τις αναμνήσεις στα smartphone τους. Ωστόσο, όταν στέλνετε φωτογραφίες μέσω WhatsApp, η ποιότητα μειώνεται σημαντικά. Αυτό που μπορεί να μην είναι ορατό στη μικρή οθόνη του τηλεφώνου γίνεται πρόβλημα όταν θέλετε να επεξεργαστείτε ή να εκτυπώσετε μια φωτογραφία.

Όλοι θα πρέπει να ενεργοποιήσουν αυτήν τη ρύθμιση WhatsApp

Μπορείτε να αποτρέψετε αυτήν την απώλεια ποιότητας επιλέγοντας το κουμπί “HD” κατά την αποστολή μιας φωτογραφίας για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία φωτογραφίας υψηλής ευκρίνειας. Ωστόσο, πρέπει να θυμάστε να το κάνετε αυτό κάθε φορά που στέλνετε φωτογραφίες, καθώς δεν είναι μόνιμα ενεργοποιημένο.

Τώρα, το WhatsApp εισήγαγε την επιλογή για μόνιμη ενεργοποίηση της αποστολής φωτογραφιών HD. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή με λίγα μόνο κλικ. Δείτε πώς το κάνετε:

  • Βήμα 1: Εκκινήστε το WhatsApp και επιλέξτε Ρυθμίσεις κάτω δεξιά (iPhone) ή επάνω δεξιά (Android).
  • Βήμα 2: Στις Ρυθμίσεις, επιλέξτε Αποθήκευση και δεδομένα.
  • Βήμα 3: Επιλέξτε Ποιότητα μεταφόρτωσης πολυμέσων.
  • Βήμα 4: Επιλέξτε την επιλογή Ποιότητα HD και πατήστε Αποθήκευση.

Από εδώ και στο εξής, όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο που στέλνετε μέσω WhatsApp θα αποστέλλονται σε ποιότητα HD. Ωστόσο, αυτή η ρύθμιση επηρεάζει μόνο τις φωτογραφίες και τα βίντεο που στέλνετε. Είναι καλύτερο να μοιραστείτε αυτόν τον οδηγό με τους φίλους σας και να τους ζητήσετε να ενεργοποιήσουν επίσης την επιλογή.

  • Διαβάστε επίσης: Πώς να στείλετε ένα μήνυμα WhatsApp σε κάποιον χωρίς να αποθηκεύσετε την επαφή του

Εάν δεν βλέπετε διαθέσιμα τα παραπάνω βήματα, τότε η έκδοσή σας στο WhatsApp είναι πιθανότατα ξεπερασμένη. Ανοίξτε το Google Play Store ή το Apple App Store για να κατεβάσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του WhatsApp και θα είστε στο δρόμο για την αποστολή φωτογραφιών HD.