Η Xiaomi παρουσιάζει Mega TV: 86 ίντσες, Mini LED, 144 Hz και άλλα

0
64
© Xiaomi | επεξεργασία από NextPit

Κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας του Xiaomi 13 Ultra που εξετάσαμε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο κατασκευαστής παρουσίασε επίσημα μια ολόκληρη σειρά νέων συσκευών την περασμένη Τρίτη (18 Απριλίου). Η τηλεόραση Xiaomi Master ήταν επίσης μέρος της σειράς, η οποία όχι μόνο λάμπει με το τεράστιο μέγεθος οθόνης 86 ιντσών. Η τεχνολογία είναι επίσης εντυπωσιακή και είναι η τεχνολογία mini-LED που κάνει τη νέα smart TV τόσο ενδιαφέρουσα.

Όταν παρακολούθησα την εκδήλωση παρουσίασης της Xiaomi την περασμένη Τρίτη, ένα νέο προϊόν τράβηξε πραγματικά την προσοχή μου: η νέα Xiaomi Master TV. Παρόλο που υπάρχουν ήδη έξυπνες τηλεοράσεις από τον κατασκευαστή, τείνουν να είναι οικονομικά μοντέλα με μέση τεχνολογία. Η νέα τηλεόραση τέρας, από την άλλη, έχει μια τεράστια διαγώνιο οθόνης και είναι ο οπίσθιος φωτισμός mini-LED που κάνει τη συσκευή τόσο συναρπαστική.

Η κατασκευή της τηλεόρασης αποτελείται από ένα μεταλλικό σκελετό και μια κεντρική βάση αλουμινίου, που σας επιτρέπει να τοποθετήσετε τη συσκευή σε μικρότερα έπιπλα. Η Xiaomi χρησιμοποιεί μια λεπτή σχεδίαση για να διατηρεί το πλαίσιο όσο το δυνατόν πιο λεπτό και να προσφέρει περισσότερο χώρο στην οθόνη. Η οθόνη είναι ένα πάνελ 4K QLED, το οποίο γνωρίζετε ήδη από άλλους κατασκευαστές όπως η Sony ή η Samsung. Ωστόσο, το αποκορύφωμα είναι σίγουρα ο φωτισμός mini-LED, ο οποίος φτάνει σε μέγιστη φωτεινότητα έως και 2.000 nits.

  • OLED, Mini LED, ποια είναι η διαφορά; Μάθετε τα πάντα για αυτό.

Xiaomi και mini-LED – ταιριάζει;

Χάρη στον οπίσθιο φωτισμό, η Smart TV μπορεί να εμφανίζει περιεχόμενο HDR αντίστοιχα φωτεινό, ώστε να αισθάνεστε μια πραγματική αίσθηση κινηματογράφου, ειδικά σε σκοτεινά δωμάτια. Η συσκευή μειώνει το φως σε έως και 1.080 ζώνες, με αποτέλεσμα σχεδόν τέλειο μαύρο, το οποίο συνήθως γνωρίζουμε μόνο από premium μοντέλα OLED της LG. Επιπλέον, το πάνελ επιτυγχάνει ρυθμό ανανέωσης έως και 144 Hertz, κάτι που θα πρέπει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους παίκτες.

Προδιαγραφές Xiaomi Master TV

Έως 2000 nits και ανάλυση 4K σας περιμένουν με την Xiaomi Master TV. / © Youtube.com/Xiaomi

Εάν θέλετε μια νέα τηλεόραση για παιχνίδια, θα πρέπει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στην Master TV. Όχι μόνο το πάνελ είναι τέλειο για να βρίσκετε αντιπάλους από μακριά, αλλά και μια θύρα HDMI 2.1 και το FreeSync Premium Pro θα κάνουν τις καρδιές των παικτών να χτυπούν πιο γρήγορα. Το τελευταίο υποτίθεται ότι μειώνει σημαντικά το tearing, ειδικά όταν παίζετε παιχνίδια με χαμηλό ρυθμό καρέ.

  • Διαβάστε επίσης: Πώς να βρείτε την κατάλληλη smart TV για εσάς

Η Xiaomi Master TV διαθέτει επίσης ενσωματωμένο ηχοσύστημα 3.1 με ισχύ εξόδου 70 Watt μέσω ηχείου 15 Watt στην αριστερή και δεξιά πλευρά, καθώς και ένα κεντρικό ηχείο 20 Watt και ένα subwoofer 20 Watt. Ωστόσο, καλύτερα να λάβετε βοήθεια για να το μεταφέρετε, γιατί η Master TV ζυγίζει εντυπωσιακά 67,8 κιλά με τη βάση.

Πότε θα είναι διαθέσιμη η Xiaomi Master TV στις δυτικές αγορές;

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε η νέα smart TV από την Κίνα θα είναι διαθέσιμη εκτός της χώρας. Ωστόσο, καθώς υπάρχουν ήδη μερικές έξυπνες τηλεοράσεις της Xiaomi στα ράφια των ευρωπαϊκών και ινδικών καταστημάτων, είμαστε επίσης αισιόδοξοι για την τηλεόραση Xiaomi Master 86 ιντσών. Η υπόθεση είναι προφανής ότι η τηλεόραση θα παρουσιαστεί και επίσημα το καλοκαίρι μαζί με το Xiaomi Smart Band 8 και το Xiaomi Tab 6 (Pro).

Μόλις μάθουμε περισσότερα, φυσικά θα είστε οι πρώτοι που θα μάθετε στο NextPit. Μια κυκλοφορία στην Ευρώπη θα ήταν ακόμα ενδιαφέρουσα, επειδή η συσκευή κοστίζει μόλις 14.999 γιουάν στην Κίνα, που ισοδυναμεί με κάτι λιγότερο από 2.000 €/2.200 $, το οποίο φαίνεται αρκετά φθηνό για ένα τέτοιο τέρας. Ένα λανσάρισμα στις ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι ένα τραβηγμένο όνειρο, καθώς η Xiaomi δεν προσφέρει την έξυπνη τηλεόρασή της στη Βόρεια Αμερική.

Τι γνώμη έχετε για την τηλεόραση; Είχατε ήδη εμπειρίες με συγκρίσιμες συσκευές mini-LED; Ενημερώστε μας στα σχόλια!