Η Sony θα κυκλοφορήσει το PlayStation 5 Pro στις 7 Νοεμβρίου

0
17

Η Sony Interactive Entertainment LLC (SIE) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα κυκλοφορήσει την επόμενη έκδοση της κονσόλας παιχνιδιών PlayStation, το PlayStation 5 Pro, στις 7 Νοεμβρίου 2024.

Το PlayStation 5 Pro (PS5 Pro) είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση της κορυφαίας κονσόλας παιχνιδιών του. Στοχεύει να προσφέρει στους παίκτες πλουσιότερες εμπειρίες παιχνιδιού μέσω της εξαιρετικά ευκρινούς ευκρίνειας εικόνας, του παιχνιδιού υψηλού ρυθμού καρέ, των δυνατοτήτων AI και της προηγμένης ανίχνευσης ακτίνων.

Το PS5 Pro εκμεταλλεύεται την πιο ισχυρή αρχιτεκτονική υλικού και συστήματος της κονσόλας και προσφέρει τα πιο εντυπωσιακά γραφικά και επιδόσεις μέχρι σήμερα σε μια κονσόλα PlayStation. Περιλαμβάνει τα ακόλουθα τρία νέα χαρακτηριστικά:

Αναβαθμισμένη GPU: Η GPU PS5 Pro έχει τώρα 67 τοις εκατό περισσότερες υπολογιστικές μονάδες από την υπάρχουσα κονσόλα PS5 και 28 τοις εκατό ταχύτερη μνήμη. Αυτό βοηθά την κονσόλα να επιτύχει 45 τοις εκατό ταχύτερη απόδοση για το gameplay, κάνοντας την εμπειρία πιο ομαλή από το τυπικό PS5.

Προηγμένη ανίχνευση ακτίνων: Η προηγμένη ανίχνευση ακτίνων παρέχει πιο δυναμική ανάκλαση και διάθλαση του φωτός, επιτρέποντας στις ακτίνες να εκπέμπονται με διπλάσια ταχύτητα από την τρέχουσα κονσόλα PS5, μερικές φορές ακόμη και τριπλά.

Αναβάθμιση με γνώμονα το AI με Spectral Super Resolution: Η Sony παρουσιάζει το PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR), μια τεχνολογία αναβάθμισης που βασίζεται σε AI και βασίζεται σε μηχανική μάθηση που προσθέτει εξαιρετική ποσότητα λεπτομέρειας για να παρέχει εξαιρετικά ευκρινή ευκρίνεια εικόνας και ρυθμούς καρέ.

Σύμφωνα με τη Sony, πολλοί δημιουργοί παιχνιδιών έχουν αγκαλιάσει την τελευταία τεχνολογία του PS5 Pro και δημιουργούν δωρεάν ενημερώσεις λογισμικού για να επωφεληθούν από τις δυνατότητες του PS5 Pro. Μερικοί από τους αναμενόμενους τίτλους παιχνιδιών «PS5 Pro Enhanced» από τα PlayStation Studios και τους συνεργάτες της SIE περιλαμβάνουν Alan Wake 2, Assassin’s Creed: Shadows, Demon’s Souls, Dragon’s Dogma 2, Final Fantasy 7 Rebirth, Gran Turismo 7, Hogwarts Forbidden, West Horizon Marvel’s Spider-Man 2, Ratchet & Clank: Rift Apart, The Crew Motorfest, The First Descendant, The Last of Us Part II Remastered και πολλά άλλα.

«Άλλες βελτιώσεις περιλαμβάνουν το PS5 Pro Game Boost, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί σε περισσότερα από 8.500 συμβατά παιχνίδια PS4 με δυνατότητα αναπαραγωγής στο PS5 Pro. Αυτή η δυνατότητα μπορεί να σταθεροποιήσει ή να βελτιώσει την απόδοση των υποστηριζόμενων παιχνιδιών PS4 και PS5. Η βελτιωμένη ποιότητα εικόνας για παιχνίδια PS4 είναι επίσης διαθέσιμη για τη βελτίωση της ανάλυσης σε επιλεγμένα παιχνίδια PS4” της Sony έγραψε σε μια ανάρτηση ιστολογίου.

Η κονσόλα PS5 Pro διαθέτει SSD 2 TB σε σύγκριση με 1 TB στο τυπικό μοντέλο, ασύρματο χειριστήριο DualSense, Wi-Fi 7 και ένα αντίγραφο του “Astro’s Playroom” προεγκατεστημένο.

Επιπλέον, το PS5 Pro έχει το ίδιο ύψος με το τρέχον λεπτό μοντέλο PS5 και το πλάτος του μοντέλου χωρίς δίσκους. Οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν μια μονάδα δίσκου Blu-ray Ultra HD, η οποία πωλείται χωριστά. Αυτή είναι η ίδια μονάδα δίσκου που διατίθεται για την κονσόλα PS5.

Επιπλέον, το PS5 Pro είναι συμβατό με υπάρχοντα αξεσουάρ PS5, όπως PlayStation VR2, PlayStation Portal remote player, ασύρματο χειριστήριο DualSense Edge, ελεγκτή Access, ασύρματα ακουστικά Pulse Elite και ασύρματα ακουστικά Pulse Explore.

Οι προπαραγγελίες για το PS5 Pro θα ξεκινήσουν στις 26 Σεπτεμβρίου 2024 PS5 και θα είναι διαθέσιμες στα συμμετέχοντα καταστήματα λιανικής και απευθείας από το PlayStation στη διεύθυνση direct.playstation.com.

Η κονσόλα PS5 Pro θα είναι διαθέσιμη για αγορά στις 7 Νοεμβρίου 2024, για 699,99 USD, 699,99 £ GBP, 799,99 € EUR και 119.980 ¥ JPY (συμπεριλαμβανομένου του φόρου).