Η Samsung σε άθλια κατάσταση: Το Snapdragon 8 Gen 3 θα κατασκευαστεί από την TSMC

0
79
Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Snapdragon 7 Gen 1
© Qualcomm

Η Qualcomm είναι τώρα έτοιμη να επιλέξει την TSMC ως τον μοναδικό κατασκευαστή των επερχόμενων ναυαρχίδων chipset της αφήνοντας τη Samsung σε αδιέξοδο. Εκτός από το Snapdragon 8 Gen 2 που θα παρουσιαστεί αργότερα φέτος, το ταϊβανέζικο χυτήριο θα μπορούσε επίσης να κατασκευάσει τα τσιπ Snapdragon 8 τρίτης και τέταρτης γενιάς της Qualcomm, λέει ο leaker.

TL;DR

  • Η Samsung αντιμετωπίζει προβλήματα με το τρέχον χυτήριο και τα chipsets της.
  • Η Qualcomm απέκλεισε τη Samsung από την κατασκευή των κορυφαίων επεξεργαστών Snapdragon 8 Gen.
  • Η Samsung εργάζεται πάνω σε ένα νέο premium chip που θα είναι έτοιμο το 2025.

Η επιχείρηση πυριτίου της Samsung ήταν σε αταξία πρόσφατα, τουλάχιστον, στη διαδικασία κόμβου 4 nm. Η εταιρεία δεν μπόρεσε να ξεφύγει από το χάος της Exynos και τώρα, έφτασε ένα άλλο σημαντικό πλήγμα. Σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo, η TSMC θα κατασκευάσει αποκλειστικά τον Snapdragon 8 Gen 2 μέσω του κόμβου 4nm. Αναμένεται επίσης ότι η κατασκευή και των δύο τσιπ Snapdragon Gen 3 και Gen 4 θα ανατεθεί τελικά στην TSMC.

Για ανανέωση, τόσο η TSMC όσο και η Samsung έχουν παραγάγει την τρέχουσα SD 8 Gen 1. Ωστόσο, η έξοδος της Samsung ήταν λιγότερο αποτελεσματική και προβληματική, γεγονός που με τη σειρά της επηρεάζει την απόδοση των συσκευών που τροφοδοτούνται από το τσιπ. Πιθανώς, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Qualcomm εγκατέλειψε το χυτήριο της Samsung.

  • Μην χάσετε: Τα καλύτερα αναδιπλούμενα smartphone για το 2022

Ο ίδιος χρήστης ισχυρίστηκε ότι η σειρά Samsung Galaxy S23 του επόμενου έτους θα χρησιμοποιεί Snapdragon 8 Gen 2 αντί για Exynos 2300. Το επερχόμενο premium chip της Qualcomm θα είναι επίσημο στα τέλη του 2022. Όσον αφορά τις επιδόσεις, οι πρώτες λεπτομέρειες δείχνουν ότι είναι 15 τοις εκατό πιο αποτελεσματικό από το νέο SD 8 Gen 1 Plus.

  • Σχετικά: iPhone εναντίον Samsung: Ποιο smartphone να διαλέξω;

Η Samsung δεν έχει βγει ακόμα εντελώς από την επιχείρηση κατασκευής τσιπ

Υπάρχουν τώρα φήμες ότι η Samsung εργάζεται σε ένα premium chipset που μπορεί να αντικαταστήσει την τρέχουσα σειρά Exynos και θα ανταγωνιστεί τους επεξεργαστές Bionic και M της Apple. Δυστυχώς, δεν θα είναι έτοιμο μέχρι το 2025, που είναι καιρός για τη σειρά Galaxy S25.

Συμφωνείτε ότι τα τσιπ Snapdragon αποδίδουν καλύτερα από τα Exynos της Samsung; Ενημερώστε μας τις απαντήσεις σας παρακάτω.

Μέσω: GizmoChina
Πηγή:
Κελάδημα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here