Η Microsoft κυκλοφορεί το ενημερωμένο σημειωματάριο των Windows με δυνατότητα ορθογραφικού ελέγχου

0
44

Η Microsoft κυκλοφόρησε αθόρυβα μια αναβαθμισμένη έκδοση του προγράμματος επεξεργασίας απλού κειμένου Notepad με δυνατότητες ορθογραφικού ελέγχου και αυτόματης διόρθωσης στους χρήστες των Windows 11.

Η Microsoft κυκλοφόρησε αθόρυβα μια αναβαθμισμένη έκδοση της εφαρμογής Σημειωματάριο

Για όσους δεν γνωρίζουν, τον Μάρτιο του 2024, ο γίγαντας του Redmond πρόσθεσε τη λειτουργία ορθογραφικού ελέγχου και αυτόματης διόρθωσης ως μέρος μιας ενημέρωσης στην εφαρμογή Σημειωματάριο, η οποία παρουσιάστηκε το 1983, περίπου πριν από 41 χρόνια. Αυτή η ενημέρωση ήταν μια έκδοση προεπισκόπησης για τα Windows Insiders στα κανάλια Canary και Dev στα Windows 11.

Η Microsoft κυκλοφορεί το ενημερωμένο σημειωματάριο των Windows με δυνατότητα ορθογραφικού ελέγχου

Η αναβαθμισμένη εφαρμογή Notepad είναι πλέον επίσημα διαθέσιμη για χρήστες Windows 11. Η πιο πρόσφατη ενημέρωση στο Σημειωματάριο των Windows στα Windows 11 φέρνει τη δυνατότητα ορθογραφικού ελέγχου, μαζί με προτάσεις ορθογραφίας. Όχι μόνο αυτό, ενσωματώνει επίσης αυτόματη διόρθωση, η οποία διορθώνει τα σφάλματα σε πραγματικό χρόνο καθώς πληκτρολογούν οι χρήστες.

«Με αυτήν την ενημέρωση, το Σημειωματάριο θα επισημαίνει πλέον ανορθόγραφες λέξεις και θα παρέχει προτάσεις, ώστε να μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε και να διορθώσετε τα λάθη. Εισάγουμε επίσης την αυτόματη διόρθωση, η οποία διορθώνει απρόσκοπτα τα κοινά λάθη πληκτρολόγησης καθώς πληκτρολογείτε», η εταιρεία ανακοινώθηκε σε μια ανάρτηση ιστολογίου τον Μάρτιο του 2024.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Σημειωματάριο θα υπογραμμίζει αυτόματα τις ανορθόγραφες λέξεις με κόκκινο χρώμα και θα προσφέρει προτάσεις όταν κάνετε κλικ, πατάτε ή χρησιμοποιείτε τη συντόμευση πληκτρολογίου Shift + F10 στην ανορθόγραφη λέξη για να δείτε τη σωστή ορθογραφία. Η δυνατότητα αυτόματης διόρθωσης του Σημειωματάριου θα ενημερώσει αμέσως τη λέξη με την επιλεγμένη πρόταση.

Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε να αγνοήσετε λέξεις με ορθογραφικά λάθη σε ένα μόνο έγγραφο ή να τις προσθέσετε στο λεξικό, ώστε να μην επισημανθούν ξανά ως λάθος.

Επιπλέον, η δυνατότητα ορθογραφίας και αυτόματης διόρθωσης στο Σημειωματάριο υποστηρίζει πολλές γλώσσες. Ενώ αυτή η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη ως προεπιλεγμένη ρύθμιση για τα περισσότερα αρχεία, είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή στα αρχεία καταγραφής και σε άλλους τύπους αρχείων που συνήθως σχετίζονται με την κωδικοποίηση. Ωστόσο, μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν καθολικά για ορισμένους τύπους αρχείων στη σελίδα ρυθμίσεων του Σημειωματάριου ή προσωρινά για το τρέχον αρχείο στο μενού περιβάλλοντος.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την βελτιωμένη εφαρμογή Σημειωματάριο; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.