Η Microsoft θα φέρει τα παιχνίδια Xbox στην εφαρμογή Android τον Νοέμβριο

0
68

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι από τον Νοέμβριο, η εφαρμογή Xbox της θα επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν και να παίζουν βιντεοπαιχνίδια απευθείας στις συσκευές τους Android.

Η ενημέρωση ακολουθεί μια πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου των ΗΠΑ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στην Epic Games εναντίον της Google που αναγκάζει την Google να σταματήσει να απαιτεί τη χρήση του Google Play Billing για αγορές εφαρμογών στο Play Store, με ισχύ την 1η Νοεμβρίου 2024. Με άλλα λόγια, ο γίγαντας αναζήτησης θα πρέπει να ανοίξει το Play Store για να επιτρέψει καταστήματα εφαρμογών τρίτων και εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής σε συσκευές Android για τρία χρόνια.

Αν και η Google σχεδιάζει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου και να ζητήσει καθυστέρηση στην εφαρμογή της, η Microsoft είναι η πρώτη εταιρεία που εκμεταλλεύεται την απόφαση.

«Η απόφαση του δικαστηρίου να ανοίξει το κατάστημα κινητής τηλεφωνίας της Google στις ΗΠΑ θα επιτρέψει περισσότερες επιλογές και ευελιξία. Η αποστολή μας είναι να επιτρέψουμε σε περισσότερους παίκτες να παίζουν σε περισσότερες συσκευές, οπότε είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε ότι από τον Νοέμβριο, οι παίκτες θα μπορούν να παίζουν και να αγοράζουν παιχνίδια Xbox απευθείας από την εφαρμογή Xbox στο Android», λέει η πρόεδρος του Xbox Sarah Bond σε μια ανάρτηση. επί Χ (πρώην Twitter) και LinkedIn.

Σύμφωνα με το νέο μοντέλο, οι παίκτες Android θα μπορούν να αγοράζουν παιχνίδια Xbox απευθείας μέσω της εφαρμογής Xbox και να τα παίζουν αμέσως μέσω της υπηρεσίας Cloud Gaming του Xbox. Επίσης, η Microsoft μπορεί να αποφύγει την προμήθεια 30% που χρεώνεται συνήθως από πωλήσεις και αγορές εντός εφαρμογής από το Google Play.

Η Microsoft δεν έχει δώσει ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ενημέρωση της εφαρμογής Android Xbox. Ωστόσο, η κίνηση του κολοσσού του Redmond θεωρείται μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας να ενισχύσει την παρουσία της και να επεκτείνει το οικοσύστημα τυχερών παιχνιδιών της σε πλατφόρμες φορητών συσκευών.

Τον Μάιο του 2024, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει το δικό της κατάστημα παιχνιδιών Xbox για κινητά για συσκευές Android και iOS τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, το οποίο θα επικεντρώνεται σε παιχνίδια πρώτου κατασκευαστή για κινητά από διάφορα στούντιο παιχνιδιών που ανήκουν στη Microsoft.