Η Microsoft ζητά από το προσωπικό της Κίνας να χρησιμοποιεί iPhone και όχι Android

0
14

Ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft Corp. έχει ειδοποιήσει τους υπαλλήλους στην Κίνα ότι πρέπει να αλλάξουν από smartphone Android σε Apple iPhone έως τον Σεπτέμβριο του 2024. Αυτή η εντολή έχει επίσης επεκταθεί στο γραφείο της Microsoft στο Χονγκ Κονγκ.

Η Microsoft δίνει εντολή στο προσωπικό της Κίνας να χρησιμοποιεί iPhone για εργασία και να εγκαταλείπει το Android

Σύμφωνα με έναν εσωτερικό σημείωμα αναθεωρήθηκε από Bloombergη εντολή είναι να τυποποιηθεί η χρήση κινητών συσκευών από την εταιρεία για την ενίσχυση της ασφάλειας και τη διασφάλιση της πρόσβασης στις απαραίτητες εφαρμογές ελέγχου ταυτότητας για εργασιακούς σκοπούς.

Το σημείωμα της Microsoft ανέφερε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην ηπειρωτική Κίνα πρέπει να παραδώσουν τα smartphone εργασίας τους που βασίζονται σε Android — συμπεριλαμβανομένων συσκευών κατασκευασμένων από Huawei ή Xiaomi — έως τον Σεπτέμβριο του 2024. Αντίθετα, θα τους παρέχεται ένα iPhone 15 ως εφάπαξ αγορά, ειδικά για ταυτότητα επαλήθευση και χρήση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων κατά τη σύνδεση στα τηλέφωνα εργασίας τους.

Επιπλέον, τα iPhone θα διατίθενται για συλλογή σε διάφορους κόμβους σε όλη την Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ, όπου επιτρέπονται οι υπηρεσίες της Google. Ωστόσο, το Bloomberg Η έκθεση ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι ενδέχεται να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν συσκευές Android ως τηλέφωνό τους.

Ο νέος κανόνας έχει σκοπό να διασφαλίσει ότι όλο το προσωπικό χρησιμοποιεί υποχρεωτικές εφαρμογές ασφαλείας που βασίζονται σε Android, όπως το Microsoft Authenticator και την εφαρμογή Identity Pass. Δεδομένου ότι το Google Play Store δεν είναι επίσημα διαθέσιμο στην ηπειρωτική Κίνα, η Microsoft αποφάσισε να απαγορεύσει τα smartphone Android και να επιλέξει τα iPhone της Apple, καθώς το App Store της Apple είναι το μόνο μέρος όπου οι εργαζόμενοι στην Κίνα μπορούν να κατεβάσουν αυτές τις εφαρμογές ασφαλείας.

“Λόγω της έλλειψης διαθεσιμότητας των Υπηρεσιών Google Mobile σε αυτήν την περιοχή, προσπαθούμε να προσφέρουμε στους υπαλλήλους ένα μέσο πρόσβασης σε αυτές τις απαιτούμενες εφαρμογές, όπως μια συσκευή iOS”, δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft σε δήλωση που εστάλη μέσω email.

Αυτή η αλλαγή που βασίζεται στην ασφάλεια για τη Microsoft έρχεται αφότου μια ομάδα hacking που χρηματοδοτείται από το ρωσικό κράτος, η Midnight Blizzard, επιτέθηκε σε δεκάδες κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του State Department και των συστημάτων της Microsoft, νωρίτερα αυτό το έτος.

Με τους αμερικανούς νομοθέτες να ασκούν πίεση στη Microsoft, η εταιρεία ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα Secure Future Initiative (SFI) τον Νοέμβριο του 2023. Το πρόγραμμα εστιάζει στην άμυνα στον κυβερνοχώρο που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη, στην πρόοδο στη θεμελιώδη μηχανική λογισμικού και στην υπεράσπιση της πιο ισχυρής εφαρμογής των διεθνών κανόνων προστασία των πολιτών από απειλές στον κυβερνοχώρο. Το SFI στοχεύει να αντιμετωπίσει τα τρωτά σημεία στο cloud πιο γρήγορα, να ασφαλίσει τα διαπιστευτήρια και να επιβάλει αυτόματα τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων για τους υπαλλήλους.