Η Apple Music θα μπορούσε να αποκτήσει τη δυνατότητα Crossfade με τεχνητή νοημοσύνη στο iOS 18

0
9
nextpit iPhone 15 Dynamic Island
© nextpit

Η Apple συνεχίζει να ενημερώνει την εφαρμογή Apple Music προσθέτοντας και βελτιώνοντας πολλές λειτουργίες. Η υπηρεσία θα μπορούσε να λάβει κάποιες βελτιώσεις με την εισερχόμενη ενημέρωση iOS 18 που θα μπορούσε να περιλαμβάνει αναβάθμιση στη λειτουργία crossfade στην εφαρμογή.

  • Σχετικό επίσης: Πώς να αναγνωρίσετε τραγούδια χρησιμοποιώντας το Shazam στο iPhone σας

Βασικά, μια λειτουργία crossfade είναι διαθέσιμη στο Apple Music, την οποία οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν και να προσαρμόσουν τη διάρκεια έως και για συγκεκριμένο χρόνο από τις ρυθμίσεις. Αυτό δημιουργεί μια πιο ομαλή μετάβαση μεταξύ των τραγουδιών ή των λιστών αναπαραγωγής μειώνοντας ή αφαιρώντας το κενό.

Νέα «Έξυπνα Τραγούδια Μεταβάσεις» στο Apple Music

Στο πιο πρόσφατο εύρημα του AppleInsider, που προέρχεται από μια ανώνυμη πηγή, η Apple θα μπορούσε να φέρει μια επανάληψη του εργαλείου εφαρμογής που ονομάζεται “έξυπνες μεταβάσεις τραγουδιών” στο iOS 18 (και στο iPadOS 18).

Αν και δεν ήταν πολύ λεπτομερές πώς θα λειτουργεί η νέα λειτουργία ή πώς θα διαφέρει από την υπάρχουσα λειτουργία crossfade, τονίστηκε ότι η διάρκεια θα μπορούσε να επεκταθεί έως και 12 δευτερόλεπτα. Αυτό είναι ένα μεγάλο άλμα από τον χρόνο αιχμής των 5 δευτερολέπτων στην τρέχουσα εφαρμογή.

Είναι επίσης ασφαλές να πούμε ότι η ετικέτα υπονοεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη τροφοδοτεί αυτήν τη λειτουργία. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να βασίζεται στη μηχανική εκμάθηση για να επιλέξει αυτόματα πού θα ξεκινήσει η μετάβαση χωρίς να ρυθμίσει τη διάρκεια crossfade με μη αυτόματο τρόπο

Ως έχει, το iOS 18 διαμορφώνεται για να φέρει νέες δυνατότητες AI, επομένως είναι λογικό ο κατασκευαστής του iPhone να συμπεριλάβει ορισμένες πτυχές του στις υπηρεσίες του, όπως η εφαρμογή Apple Music.

Η Apple έκανε επίσης προεπισκόπηση μιας σειράς νέων λειτουργιών προσβασιμότητας που θα φθάσουν στην επόμενη σημαντική ενημέρωση του iPhone. Συγκεκριμένα, θα περιλαμβάνει μια δυνατότητα παρακολούθησης ματιών για έλεγχο hands-free και την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι οι χρήστες. Υπάρχει επίσης μια νέα λειτουργία Music Haptics που δημιουργεί δονήσεις με βάση τη μελωδία ενός τραγουδιού ή κομματιού που παίζεται.

Το iOS 18, μαζί με άλλες σημαντικές ενημερώσεις στις πλατφόρμες της εταιρείας, θα ανακοινωθούν στο WWDC 2024 που θα ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου. Εν τω μεταξύ, η ενημέρωση λογισμικού θα μπορούσε να κυκλοφορήσει μόνο σε συμβατά μοντέλα iPhone αυτό το φθινόπωρο όταν το iPhone 16 γίνει επίσημο.

Ποιες άλλες δυνατότητες θέλετε να δείτε στο iOS 18; Μοιραστείτε τις προτάσεις σας μαζί μας στα σχόλια.

Πηγή:
Apple Insider

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here