Η Apple φέρνει εγγραφή και μεταγραφή κλήσεων στο iOS 18

0
18

Η Apple έκανε προεπισκόπηση του iOS 18, του τελευταίου λειτουργικού της συστήματος iPhone, στο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) της Δευτέρας στην κεντρική ομιλία του 2024.

Η Apple ανακοινώνει την εγγραφή και τη μεταγραφή κλήσεων στο iOS 18

Ένα από τα σημαντικά σημεία που φέρνει η Apple στο iOS 18 είναι η δυνατότητα εγγραφής και μεταγραφής τηλεφωνικών κλήσεων, η οποία στοχεύει στη βελτίωση της επικοινωνίας και της διαχείρισης κλήσεων στο iPhone.

Αυτή η ενημέρωση επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν και να μεταγράφουν μια ζωντανή κλήση απευθείας από την εφαρμογή Τηλέφωνο. Με άλλα λόγια, η νέα λειτουργία εγγραφής κλήσεων iOS 18 θα επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν κλήσεις στην εφαρμογή Phone και να λαμβάνουν τις μεταγραφές τους.

Κατά την ηχογράφηση της κλήσης, όλα τα μέρη που συμμετέχουν στην κλήση θα ειδοποιηθούν για να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση ή ανεπιθύμητες εκπλήξεις. Μετά την εγγραφή της κλήσης, το νέο σύστημα Apple Intelligence AI στο iOS 18 θα μεταγράψει ενεργά το περιεχόμενο της κλήσης και θα παρέχει μια γραπτή μεταγραφή της συνομιλίας.

Χάρη στις νέες λειτουργίες ευφυΐας της Apple, οι χρήστες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν μια σύνοψη των βασικών σημείων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της κλήσης, διευκολύνοντας την ανάκληση τι ήταν σημαντικό με μια ματιά χωρίς να χρειάζεται να ακούσετε ολόκληρη την εγγραφή.

Επιπλέον, η Apple σχεδιάζει επίσης να επεκτείνει τη δυνατότητα εγγραφής και μεταγραφής ήχου από την εφαρμογή Notes σύντομα, ξεκινώντας από το iPhone 12 και νεότερα μοντέλα.

Για πρώτη φορά, η Apple προσφέρει στους χρήστες της δυνατότητες ήχου και μεταγραφής, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή της για την ενσωμάτωση. Η μεταγραφή τηλεφωνικών κλήσεων θα είναι διαθέσιμη σε ένα ευρύ φάσμα γλωσσών, όπως Αγγλικά (ΗΠΑ, Η.Β., Αυστραλία, Καναδάς, Ινδία, Ιρλανδία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη), Ισπανικά (ΗΠΑ, Μεξικό, Ισπανία), Γαλλικά (Γαλλία), Γερμανικά ( Γερμανία), Ιαπωνικά (Ιαπωνία), Μανδαρινικά Κινέζικα (ηπειρωτική Κίνα, Ταϊβάν), Καντονέζικα (ηπειρωτική Κίνα, Χονγκ Κονγκ) και Πορτογαλικά (Βραζιλία).

Άλλες νέες δυνατότητες για την εφαρμογή Τηλέφωνο περιλαμβάνουν μια νέα διεπαφή αναζήτησης για το ιστορικό κλήσεων, μια λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης για αριθμούς τηλεφώνου και την επιλογή απρόσκοπτης εναλλαγής καρτών SIM κατά τη διάρκεια μιας κλήσης.