Η Apple θα ανοίξει την τεχνολογία NFC του iPhone στους προγραμματιστές

0
15
© nextpit

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αποδέχεται τις δεσμεύσεις της Apple να ανοίξει την τεχνολογία Near Field Communication ή NFC στα iPhone της. Η απόφαση ελήφθη μετά από μακρά έρευνα που ξεκίνησε το 2020, η οποία κατηγορήθηκε ότι η Apple μπλοκάρει την πρόσβαση τρίτων στη βασική λειτουργία iPhone που χρησιμοποιείται για πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου και πορτοφόλια.

Πώς οι χρήστες iPhone θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την ανοιχτή τεχνολογία πληρωμών

Στη δημοσιευμένη έκθεση, η Επιτροπή συμφώνησε με τις αλλαγές και τα σχέδια που έθεσε η Apple νωρίτερα φέτος. Αυτά περιλαμβάνουν το άνοιγμα του συστήματος πληρωμών για τρίτους παρόχους πορτοφολιών και τράπεζες ώστε να το χρησιμοποιούν για τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές τους χωρίς να πληρώνουν την Apple.

Το πιο σημαντικό είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες στην περιοχή να ορίσουν ένα διαφορετικό προεπιλεγμένο πορτοφόλι για κινητά εκτός από το Apple Wallet ή το Apple Pay. Επίσης, δεν υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση αυτών των υπηρεσιών εκτός Ευρώπης.

  • Διαβάστε επίσης: Πώς να ρυθμίσετε ένα δεύτερο Face ID στο ίδιο iPhone

Μέρος των δεσμεύσεων επιτρέπει επίσης σε εξωτερικές εταιρείες και προγραμματιστές να επωφεληθούν από τη δυνατότητα διπλού κλικ στο iPhone, η οποία χρησιμοποιείται για την εκκίνηση της εφαρμογής πορτοφολιού για κινητά. Ταυτόχρονα, οι ανταγωνιστές είχαν πρόσβαση σε λειτουργίες ασφαλείας iOS όπως το Face ID και το Touch ID για τον έλεγχο ταυτότητας των συναλλαγών πληρωμών.

Επιπλέον, ανέφερε ότι οι συναλλαγές που γίνονται με χρήση πορτοφολιών τρίτων θα χρησιμοποιούν ένα νέο σύστημα που ονομάζεται «Λειτουργία εξομοίωσης κάρτας κεντρικού υπολογιστή» που παρέχει το ίδιο επίπεδο ασφάλειας και εμπειρίας με τις λειτουργίες ασφαλείας υλικού στη συσκευή της Apple για την ασφάλεια των πληρωμών NFC.

Apple iPhone 15

Το Apple iPhone 15 σε πράσινο χρώμα / © nextpit

Τονίστηκε επίσης ότι οι προγραμματιστές και οι αντίπαλοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενσωματώνουν άλλες υπηρεσίες στις πληρωμές NFC τους, όπως ψηφιακά αναγνωριστικά, εισιτήρια, κάρτες επιβίβασης, κάρτες συγκοινωνίας και άλλα. Με αυτό, παρέχει την ευκαιρία σε ανταγωνιστές όπως η Google να αναπτύξουν πλήρως το Πορτοφόλι Google σε iPhone.

Η Επιτροπή έδωσε στην Apple προθεσμία έως τις 25 Ιουλίου για να εφαρμόσει αυτές τις αλλαγές, ενώ οι δεσμεύσεις λέγεται ότι θα εφαρμοστούν για 10 χρόνια. Ένας ανεξάρτητος κριτής θα επιβλέπει επίσης την εφαρμογή.

Αν και η συμφωνία σημαίνει επίσης ότι ο κατασκευαστής iPhone θα αποφύγει οποιοδήποτε πιθανό βαρύ πρόστιμο από αυτήν την αντιμονοπωλιακή έρευνα, η Apple αντιμετωπίζει μια άλλη υπόθεση στο μπλοκ. Στα προκαταρκτικά ευρήματα, η εταιρεία κατηγορήθηκε από την ΕΕ ότι παραβίασε τον νόμο για τις ψηφιακές αγορές. Η Επιτροπή θα διεκπεραιώσει την τελική απόφασή της τον Μάρτιο του 2025. Εάν η Apple αποδειχθεί ότι παραβιάζει το DMA, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πρόστιμο έως και 10 τοις εκατό των παγκόσμιων εσόδων της.

Πιστεύετε ότι αυτές οι αλλαγές θα ωφελήσουν τελικά τους περισσότερους χρήστες χωρίς να περιλαμβάνουν την εμπειρία της Apple; Θέλουμε να ακούσουμε τη γνώμη σας για το θέμα.