Η Apple επιβεβαιώνει ότι οι εφαρμογές σάρωσης δεν εξοικονομούν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο iPhone

0
14
Η Apple επιβεβαιώνει ότι το κλείσιμο των εφαρμογών δεν εξοικονομεί μπαταρίαΗ Apple επιβεβαιώνει ότι το κλείσιμο των εφαρμογών δεν εξοικονομεί μπαταρία

Είναι κοινή πεποίθηση ότι το να αφήνεις «ανοιχτές» πάρα πολλές εφαρμογές στο iPhone σου, το κάνει να λειτουργεί πιο αργά και να εξαντλείται η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ειδικά σε παλαιότερες συσκευές.

Ως εκ τούτου, οι χρήστες καταφεύγουν σε swiping ή αναγκαστική έξοδο από εφαρμογές, πιστεύοντας ότι αυτό θα τους βοηθήσει να εξοικονομήσουν επιπλέον διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα iPhone τους και να βελτιώσουν την απόδοση.

Η Apple επιβεβαιώνει ότι οι εφαρμογές σάρωσης δεν εξοικονομούν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο iPhone

Ωστόσο, ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος Μηχανικής Λογισμικού της Apple, Craig Federighi, ο οποίος επιβλέπει το iOS και το OS X, κατέρριψε αυτόν τον μύθο. Το στέλεχος της Apple επιβεβαίωσε ότι το σάρωση ή το αναγκαστικό κλείσιμο εφαρμογών στο iPhone σας δεν σας βοηθά να εξοικονομήσετε διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Με άλλα λόγια, ο εξαναγκασμός των εφαρμογών να κλείσουν μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες από το να τις αφήνεις «ανοιχτές» στο παρασκήνιο.

Επιπλέον, δεν πρέπει να κλείνει κανείς τις ανοιχτές εφαρμογές που εμφανίζονται στο «καρουσέλ», εκτός και αν χρειάζονται σκληρή επαναφορά, επειδή έχουν παρουσιάσει σφάλμα ή δεν ανταποκρίνονται. Οι ανοιχτές εφαρμογές που κάποιος υποθέτει ότι εκτελούνται στο παρασκήνιο στην πραγματικότητα δεν είναι ενεργές αλλά σε κατάσταση αναμονής για να διευκολύνουν την πλοήγηση και την εκτέλεση πολλαπλών εργασιών όταν δεν χρησιμοποιούνται.

«Όταν εμφανίζονται οι εφαρμογές που χρησιμοποιήσατε πρόσφατα, οι εφαρμογές δεν είναι ανοιχτές, αλλά βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής για να σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε και να εκτελέσετε πολλές εργασίες», εξηγεί η Apple στο φόρουμ συζητήσεών της.

“Ορισμένες εφαρμογές από τις οποίες βγήκατε πρόσφατα θα εκτελούνται “για σύντομο χρονικό διάστημα”, αλλά μόλις πέσουν σε αυτήν την κατάσταση αναστολής, δεν “χρησιμοποιούνται ενεργά, δεν ανοίγουν ή δεν καταλαμβάνουν πόρους συστήματος”.

Σε μια πρόσφατα ενημερωμένη έγγραφο υποστήριξης, η Apple δηλώνει ξεκάθαρα πότε πρέπει να κλείσει μια ανοιχτή εφαρμογή. «Θα πρέπει να αναγκάσετε μια εφαρμογή να κλείσει μόνο εάν δεν ανταποκρίνεται. Εάν μια εφαρμογή δεν ανταποκρίνεται ή φαίνεται παγωμένη, μπορείτε να την κλείσετε και μετά να την ανοίξετε ξανά», λέει.

Ο John Gruber, ένας δημοσιογράφος επικεντρωμένος στα gadget, επίσης εξηγεί ότι οι εφαρμογές αναγκαστικής τερματισμού μπορούν πραγματικά να επιδεινώσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και να αυξήσουν τους χρόνους εναλλαγής εφαρμογών, εάν εξαναγκάζετε να τερματίσετε τις εφαρμογές στο παρασκήνιο.

Για να βοηθήσει τους χρήστες να μεγιστοποιήσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των iPhone τους, η Apple μοιράστηκε ορισμένες συστάσεις, όπως ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση λογισμικού, μείωση του επιπέδου φωτεινότητας της οθόνης, ενεργοποίηση της «Λειτουργίας χαμηλής κατανάλωσης» όταν είναι απαραίτητο και απενεργοποίηση των Υπηρεσιών τοποθεσίας για μη βασικές εφαρμογές.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here