Η Apple ενημερώνει το Siri για να είναι πιο έξυπνο μέσω ενός συστήματος τύπου Chatbot AI

0
61
© NextPit

Ένα νέο σύνολο ενδείξεων υπαινίσσεται τώρα ότι η Apple αναπτύσσει ένα αναβαθμισμένο μοντέλο παραγωγής γλώσσας για το Siri. Το νέο πλαίσιο θα μπορούσε να ενεργοποιήσει λειτουργίες που μοιάζουν με chatbot, αν και δεν υπάρχει άμεση απόδειξη ότι ο κατασκευαστής του iPhone σχεδιάζει να κάνει το Siri εναλλακτική στο ChatGPT του OpenAI ή στο Bard της Google.

Για χρόνια, η Siri παρέμεινε ως ψηφιακός φωνητικός βοηθός για τις πλατφόρμες της Apple. Έχει μερικές ικανότητες συνομιλίας με βάση το παλαιότερο μοντέλο παραγωγής γλώσσας της Apple. Αυτά περιορίζονται σε λογοπαίγνια και αστεία, τα οποία απέχουν πολύ από τις τρέχουσες δυνατότητες που μπορείτε να αποκτήσετε από άτομα όπως το ChatGPT.

  • Μην το χάσετε: Πώς να χρησιμοποιήσετε και να ρυθμίσετε τον αισθητήρα θερμοκρασίας και υγρασίας στο Apple HomePod 2.

Τα νέα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν από την ενημέρωση λογισμικού tvOS 16.4 από το 9to5Mac αποκαλύπτουν ότι η Apple θα βελτιώσει τον φωνητικό βοηθό της μέσω ενός πλαισίου που ονομάζεται “Siri Natural Language Generation”. Ομοίως, υπάρχουν επίσης κρυφές σειρές κώδικα σε άλλες εκδόσεις λογισμικού, όπως στο beta iOS 16.4 και στο macOS Ventura, που πρότειναν ότι το αναβαθμισμένο Siri θα μπορούσε να φτάσει στα ακουστικά και φορητές συσκευές Apple iPhone.

Δυστυχώς, το είδος των βελτιώσεων που θα μπορούσε να προσφέρει η Apple με αυτήν την έκδοση του προσαρμοσμένου AI της δεν ήταν λεπτομερές. Ωστόσο, η πιο εύλογη περίπτωση για αυτό είναι η Apple να ανεβάσει το Siri επίπεδο όσον αφορά τη διαχείριση έξυπνων οικιακών συσκευών και αξεσουάρ. Επιπλέον, θα μπορούσε να εκπαιδεύσει το Siri να απαντά σε πιο σύνθετες ερωτήσεις, αν και είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν θα μπορούσε να ταιριάζει με το επίπεδο συνομιλίας μεγαλύτερων γλωσσών.

Η τελευταία πρωτοβουλία της Apple σημαίνει ότι η εταιρεία έχει αναγνωρίσει τη γρήγορη άνοδο των chatbots. Με αυτό το σημείωμα, θα διευρυνθεί το πεδίο ανταγωνισμού των κατασκευαστών smartphone και θα περιλαμβάνει τη δημιουργία βοηθών AI ως σημεία πώλησης;

Πιστεύετε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει τον τρόπο που χρησιμοποιείτε την τεχνολογία στο μέλλον; Ποιες δυνατότητες πρέπει να προσθέσει η Apple στο Siri; Θα θέλαμε να ακούσουμε τις απαντήσεις σας.

Μέσω: 9 έως 5 Mac