Η Apple εισάγει τη λειτουργία «Clean Up» στο iOS 18.1 Beta 3

0
20

Η Apple εισήγαγε μια νέα λειτουργία Clean Up στην εφαρμογή Photos με την έκδοση iOS 18.1 beta 3 για προγραμματιστές ως μέρος της σουίτας Apple Intelligence.

Το εργαλείο Clean Up, που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στο WWDC 2024 τον Ιούνιο, είναι παρόμοιο με τη δημοφιλή λειτουργία Magic Eraser της Google και τροφοδοτείται από την Apple Intelligence, την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI) της εταιρείας στη συσκευή.

Αυτή η λειτουργία με τεχνητή νοημοσύνη βοηθά τους χρήστες να αφαιρούν εύκολα αντικείμενα που αποσπούν την προσοχή ή ανεπιθύμητα αντικείμενα από τις φωτογραφίες τους χωρίς να διακυβεύεται η υπόλοιπη εικόνα. Είναι προσβάσιμο όταν επεξεργάζεστε τις εικόνες και υποδηλώνεται από ένα εικονίδιο τύπου γόμας στην κάτω γραμμή εργαλείων.

Επιπλέον, το εργαλείο Clean Up χρησιμοποιεί έξυπνη ανίχνευση, ανάλογα με πολλαπλά μοντέλα μηχανικής εκμάθησης, για τον εντοπισμό, την απομόνωση και την εξάλειψη ανεπιθύμητων αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων των σκιών και των αντανακλάσεων, από την εικόνα με ένα μόνο πάτημα.

Ενώ το εργαλείο AI μπορεί να αναγνωρίσει αυτόματα όλους τους πιθανούς περισπασμούς στο φόντο της εικόνας, οι χρήστες μπορούν να μεγεθύνουν χειροκίνητα και να χρησιμοποιήσουν τα δάχτυλά τους για να αφαιρέσουν ανεπιθύμητα αντικείμενα πατώντας, κάνοντας κύκλους ή βουρτσίζοντας πάνω τους. Αυτή η δυνατότητα μπορεί επίσης να κάνει διαφοροποίηση μεταξύ ατόμων και αντικειμένων, διασφαλίζοντας ότι κανένα μέρος ενός ατόμου δεν αφαιρείται ή αντικαθίσταται κατά λάθος.

Μόλις αφαιρεθεί ένα στοιχείο, η εικόνα χρησιμοποιεί μια γενετική προσέγγιση που μοιάζει με γέμισμα για να συνδυάσει απρόσκοπτα την επεξεργασμένη περιοχή με την υπόλοιπη εικόνα. Επιπλέον, η λειτουργία Clean Up λειτουργεί σε όλες τις εικόνες της βιβλιοθήκης Φωτογραφιών και δεν περιορίζεται σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε iPhone.

Η λειτουργία Clean Up είναι διαθέσιμη για προγραμματιστές στο iOS 18.1 beta 3, η οποία μπορεί να ληφθεί από το Ιστότοπος προγραμματιστή της Apple. Είναι επίσης διαθέσιμο στις πιο πρόσφατες εκδόσεις iPadOS 18.1 και macOS Sequoia 15.1 beta. Ωστόσο, αυτό το εργαλείο εκκαθάρισης περιορίζεται προς το παρόν μόνο σε χρήστες των ΗΠΑ με μοντέλα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, iPad και Mac με υποστήριξη M1 ή νεότερα.