Η Apple αποκαλύπτει βασικά νέα χαρακτηριστικά του iOS 18, Μάθετε περισσότερα

0
13

Η Apple έκανε προεπισκόπηση του iOS 18, της πιο πρόσφατης έκδοσης του λειτουργικού συστήματος iPhone, στο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) της Δευτέρας στην κεντρική ομιλία του 2024.

Ως σημαντική κυκλοφορία, το iOS 18 διαθέτει προσαρμόσιμες αρχικές οθόνες και εικονίδια εφαρμογών, μια ανανεωμένη εφαρμογή Photos, νέους τρόπους διαχείρισης των εισερχομένων τους στο Mail και τα Μηνύματα μέσω δορυφόρου και νέες δυνατότητες όπως το Apple Intelligence.

Ας ρίξουμε μια ματιά στις βασικές νέες δυνατότητες που εισάγονται στο iOS 18:

1. Προσαρμόσιμες Αρχικές και Οθόνες κλειδώματος

Η Apple αποκαλύπτει βασικά νέα χαρακτηριστικά του iOS 18, Μάθετε περισσότερα

Με το iOS 18, η Apple σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε την αρχική οθόνη, την οθόνη κλειδώματος και το κέντρο ελέγχου. Μπορείτε πλέον να τακτοποιήσετε εφαρμογές και γραφικά στοιχεία σε οποιονδήποτε ανοιχτό χώρο στην Αρχική οθόνη, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησής τους ακριβώς πάνω από το dock.

Επιπλέον, μπορείτε να προσαρμόσετε την εμφάνιση των εικονιδίων και των γραφικών στοιχείων της εφαρμογής προσθέτοντας ένα φίλτρο σκοτεινής λειτουργίας ή χρωματικές αποχρώσεις. Το επανασχεδιασμένο Κέντρο Ελέγχου προσφέρει ευκολότερη πρόσβαση στις καθημερινές λειτουργίες, καθώς σας επιτρέπει να αλλάζετε τα χειριστήρια στο κάτω μέρος της οθόνης κλειδώματος.

2. Ανανεωμένη εφαρμογή Φωτογραφίες

Ανανεωμένη εφαρμογή ΦωτογραφίεςΑνανεωμένη εφαρμογή Φωτογραφίες

Η πρόσφατα επανασχεδιασμένη εφαρμογή Photos οργανώνει τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας σε μια ενιαία προβολή, με νέες συλλογές που σας βοηθούν να περιηγείστε στις φωτογραφίες σας με βάση θέματα όπως πρόσφατες μέρες, αγαπημένα άτομα και κατοικίδια ζώα και ταξίδια. Επιπλέον, μπορείτε να καρφιτσώσετε τις αγαπημένες σας συλλογές για γρήγορη πρόσβαση και να απολαύσετε περιεχόμενο αυτόματης αναπαραγωγής για να ζωντανέψετε τις προηγούμενες αναμνήσεις σας κατά την περιήγηση.

3. Αναβαθμισμένη εφαρμογή Messages, Plus RCS

Αναβαθμισμένη εφαρμογή Messages, Plus RCSΑναβαθμισμένη εφαρμογή Messages, Plus RCS

Το iMessage λαμβάνει ολοκαίνουργια εφέ κειμένου που ενισχύουν οποιοδήποτε γράμμα, λέξη, φράση ή emoji με δυναμικές, κινούμενες εμφανίσεις και διευρυμένες επιλογές Tapback για να περιλαμβάνει οποιοδήποτε emoji ή αυτοκόλλητο. Επιπλέον, η εφαρμογή Messages υποστηρίζει το πρωτόκολλο RCS (Rich Communication Services) για πλουσιότερα μέσα και πιο αξιόπιστη ομαδική ανταλλαγή μηνυμάτων. Επιπλέον, το iOS18 εισάγει επίσης τα Μηνύματα για να σας βοηθήσει να παραμένετε συνδεδεμένοι όταν οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi δεν είναι διαθέσιμες.

4. Ενημερώσεις εφαρμογών αλληλογραφίας

Ενημερώσεις εφαρμογών αλληλογραφίαςΕνημερώσεις εφαρμογών αλληλογραφίας

Το iOS 18 φέρνει κατηγοριοποίηση στη συσκευή στην εφαρμογή Mail, ταξινομώντας τα εισερχόμενα email σε Κύρια (προσωπικά και ευαίσθητα στον χρόνο), Συναλλαγές (επιβεβαιώσεις και αποδείξεις), Ενημερώσεις (ειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις κοινωνικής δικτύωσης) και προωθήσεις (email μάρκετινγκ και κουπόνια). Μια νέα προβολή σύνοψης συγκεντρώνει όλα τα σχετικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μια επιχείρηση, επιτρέποντάς σας να σαρώνετε γρήγορα σημαντικά μηνύματα από λιγότερο σημαντικά.

5. Ενημερώσεις Safari

Ενημερώσεις SafariΕνημερώσεις Safari

Στο iOS 18, το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari προσφέρει πλέον Highlights, έναν ακόμα πιο εύκολο τρόπο για να ανακαλύψετε βασικές πληροφορίες σχετικά με μια ιστοσελίδα. Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε γρήγορα την τοποθεσία ενός εστιατορίου, ξενοδοχείου ή ορόσημου ή να ακούσετε το κομμάτι ενός καλλιτέχνη απευθείας από ένα άρθρο σχετικά με το τραγούδι ή το άλμπουμ. Ο επανασχεδιασμένος Αναγνώστης του Safari προσφέρει μια απερίσπαστη και βελτιωμένη προβολή των άρθρων με μια περίληψη και έναν πίνακα περιεχομένων για μακροσκελή άρθρα.

6. Εφαρμογή New Passwords

Νέα εφαρμογή κωδικών πρόσβασηςΝέα εφαρμογή κωδικών πρόσβασης

Στο iOS 18, η Apple παρουσιάζει μια νέα αποκλειστική εφαρμογή κωδικού πρόσβασης που ονομάζεται “Passwords”, η οποία βασίζεται στα θεμέλια του Keychain. Αυτή η εφαρμογή διευκολύνει την πρόσβαση σε κωδικούς πρόσβασης, κωδικούς πρόσβασης, κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi και κωδικούς επαλήθευσης όλα σε ένα μέρος. Θα σας ειδοποιήσει επίσης για κοινές αδυναμίες κωδικών πρόσβασης και γνωστές παραβιάσεις δεδομένων.

7. Κλειδωμένες και κρυφές εφαρμογές

Κλειδωμένες και κρυφές εφαρμογέςΚλειδωμένες και κρυφές εφαρμογές

Με το iOS 18, μπορείτε να κλειδώσετε μια εφαρμογή για να εμποδίσετε τους άλλους να τη βλέπουν στο τηλέφωνό σας. Μπορείτε επίσης να αποκρύψετε μια εφαρμογή μετακινώντας την σε έναν κλειδωμένο, κρυφό φάκελο εφαρμογών για επιπλέον απόρρητο. Επιπλέον, οι εφαρμογές μπορούν να κλειδωθούν με το Face ID, το Touch ID ή τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής. πληροφορίες από αυτές τις εφαρμογές δεν θα εμφανίζονται στην αναζήτηση, το ιστορικό κλήσεων ή τις ειδοποιήσεις.

8. Apple Intelligence

Apple IntelligenceApple Intelligence

Με τα ολοκαίνουργια εργαλεία γραφής σε όλο το σύστημα ενσωματωμένα στο iOS 18, η νέα πλατφόρμα AI της Apple, με την ονομασία “Apple Intelligence”, θα σας βοηθήσει να ξαναγράψετε, να διορθώσετε και να συνοψίσετε κείμενο “σχεδόν παντού” στο iPhone, συμπεριλαμβανομένων αλληλογραφίας, σημειώσεων, σελίδων και τρίτου -εφαρμογές για πάρτι. Επιπλέον, το Image Playground θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε παιχνιδιάρικες εικόνες για χρήση σε μηνύματα σε δευτερόλεπτα και δυναμική δημιουργία αναμνήσεων στις Φωτογραφίες.

Με τη δύναμη της Apple Intelligence, μπορείτε να πληκτρολογήσετε σε Siri και να κάνετε εναλλαγή μεταξύ κειμένου και φωνής για να επικοινωνήσετε με το Siri με όποιον τρόπο σας φαίνεται κατάλληλος αυτή τη στιγμή. Το ChatGPT του OpenAI θα ενσωματωθεί επίσης στο Siri και στα Εργαλεία γραφής σε όλο το σύστημα στις πλατφόρμες της Apple.

9. Άλλα χαρακτηριστικά

Το iOS 18 φέρνει επίσης ενημερώσεις για τις εφαρμογές Apple Maps, Gaming, Apple Pay, SharePlay με Apple Music, AirPods, Notes, Journal, Calendar και Health and Home.