Η νέα τεχνολογία μπαταρίας του iPhone 16 Pro θα μπορούσε να το καταστήσει εύκολο να αντικατασταθεί

0
4
Η νέα τεχνολογία μπαταρίας του iPhone 16 Pro θα μπορούσε να το καταστήσει εύκολο να αντικατασταθεί
© Apple

Τουλάχιστον ένα από τα μοντέλα iPhone 16 που πρόκειται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ενδέχεται να υιοθετήσει κυψέλες μπαταρίας που καλύπτονται από μέταλλο. Το νέο σχέδιο αρχικά πιστεύεται ότι κάνει τις μπαταρίες του iPhone πιο πυκνές χωρίς το επιπλέον βάρος. Ωστόσο, μια νέα έκθεση δίνει πληροφορίες ότι αυτή η προσέγγιση θα μπορούσε επίσης να κάνει τις μπαταρίες εύκολη στην επισκευή.

  • Διαβάστε επίσης: Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας σε iPhone

Ποια είναι τα οφέλη των μπαταριών iPhone που καλύπτονται με μέταλλο

Σύμφωνα με τον σύμβουλο και διαρρήκτη Ming-Chi Kuo, ο νέος σχεδιασμός μπαταριών της Apple που θα χρησιμοποιεί καλύμματα από ανοξείδωτο χάλυβα λέγεται ότι βελτιστοποιεί τη διαδικασία αντικατάστασης της μπαταρίας.

Αυτό σημαίνει ότι ένα iPhone με την εν λόγω μπαταρία μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα, παραλείποντας τη χρήση μεταλλικών λωρίδων και μειώνοντας τη χρήση κόλλας. Αντίθετα, ο σχεδιασμός θα βασίζεται σε μια νέα τεχνολογία αποκόλλησης με ηλεκτρική ενέργεια για την εξαγωγή της μπαταρίας από ένα iPhone.

Ο Kuo πρόσθεσε ότι ένας άλλος λόγος για τον οποίο η Apple μεταβαίνει σε αυτήν την τεχνολογία είναι η συμμόρφωση με τον κανονισμό επισκευής της ΕΕ που θα απαιτούσε από κατασκευαστές όπως η Apple να προσφέρουν συσκευές με μπαταρίες που αντικαθίστανται από τον χρήστη μέσω επισκευής αυτοεξυπηρέτησης έως το 2027.

Κυψέλη μπαταρίας Apple iPhone 16 Pro

Υποτιθέμενες φωτογραφίες της μπαταρίας του Apple iPhone 16 Pro με μεταλλικά καλύμματα και μεγαλύτερη χωρητικότητα. / © X/u/KosutamiSan

Αυτήν τη στιγμή, πολλοί κατασκευαστές υποστηρίζουν την επισκευή αυτοεξυπηρέτησης παρέχοντας οδηγούς και εξαρτήματα στους χρήστες τους. Ωστόσο, η αντικατάσταση των μπαταριών τις περισσότερες φορές μπορεί να είναι μια πρόκληση λόγω της πολυπλοκότητας αυτών των εξαρτημάτων και του τρόπου με τον οποίο είναι κολλημένα μέσα σε ένα smartphone.

Εκτός από την τήρηση των κανονισμών της ΕΕ, οι κυψέλες μπαταριών που καλύπτονται με μέταλλο θα έχουν επίσης το πλεονέκτημα ότι έχουν 5 έως 10 τοις εκατό μεγαλύτερη πυκνότητα σε σύγκριση με τις τρέχουσες κυψέλες. Αν και αυτή είναι μια μέτρια αύξηση χωρητικότητας, ο επιπλέον χυμός θα μπορούσε να φέρει μια πιο ουσιαστική βελτίωση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, εάν συνδυαστεί με ένα βελτιστοποιημένο λογισμικό και έναν αποτελεσματικό επεξεργαστή.

Ο κατασκευαστής iPhone αναμένεται να υιοθετήσει αυτό το είδος τεχνολογίας στο iPhone 16 Pro Max, ενώ μόλις το επόμενο έτος σχεδιάζει να το χρησιμοποιήσει σε όλα τα μοντέλα iPhone 17. Σύμφωνα με φήμες, το iPhone 16 Pro Max πρόκειται να διαθέτει ονομαστική μπαταρία 4674 mAh, αύξηση 5 τοις εκατό από την κυψέλη 4441 mAh (αναθεώρηση) του iPhone 15 Pro Max.

Πώς πιστεύετε για αυτές τις πιθανές αλλαγές στα iPhone της Apple επόμενης γενιάς; Θα πρέπει να ζητηθεί από περισσότερες εταιρείες να έχουν εύκολες στην αντικατάσταση μπαταρίες στα smartphone τους; Θέλουμε να ακούσουμε τη γνώμη σας.