Η εφαρμογή δεν λειτουργεί ή δεν ανοίγει στο iPhone; Εδώ είναι 11 πραγματικές διορθώσεις!

0
11
Η εφαρμογή δεν λειτουργεί στο iPhone;  Δείτε πώς να το διορθώσετε

  • Οι δυσλειτουργίες της εφαρμογής iPhone, όπως το να μην ανοίγει, να κολλάει ή ξαφνικά σφάλματα, μπορεί να προκληθούν από παλιές εφαρμογές, προβλήματα συνδεσιμότητας ή περιορισμούς που επιβάλλονται μέσω του Screen Time.
  • Για να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η εφαρμογή iPhone, δοκιμάστε να κλείσετε αναγκαστικά την εφαρμογή, να επανεκκινήσετε το iPhone και να βεβαιωθείτε ότι οι εφαρμογές είναι ενημερωμένες.
  • Για συνεχόμενα προβλήματα, μπορείτε να ελέγξετε τα δικαιώματα εφαρμογών, τη σύνδεση στο διαδίκτυο και άλλες προηγμένες λύσεις.

Είναι οι εφαρμογές – είτε εγγενείς είτε τρίτων κατασκευαστών της Apple – που ολοκληρώνουν την εμπειρία του iPhone. Ωστόσο, μερικές φορές, μία ή περισσότερες εφαρμογές μπορεί να σταματήσουν να λειτουργούν στο iPhone σας. Μπορεί να μην ανοίξουν, να κολλήσουν στην οθόνη φόρτωσης ή να κολλήσουν ξαφνικά.

Ακολουθήστε τις παρακάτω επιδιορθώσεις για να επιλύσετε όλα αυτά τα ζητήματα που εμποδίζουν μια εφαρμογή iPhone ή iPad να λειτουργεί σωστά.

  1. Αναγκαστική έξοδος από την εφαρμογή iOS
  2. Επανεκκινήστε το iPhone σας
  3. Ενημερώστε την εφαρμογή
  4. Ελέγξτε για διακοπή της εφαρμογής στον ιστό
  5. Ελέγξτε τη σύνδεση της εφαρμογής στο διαδίκτυο
  6. Ελέγξτε για περιορισμούς εφαρμογών στο Screen Time
  7. Διαγράψτε και εγκαταστήστε ξανά την εφαρμογή
  8. Ενημερώστε το iPhone σας
  9. Ελεύθερος άφθονος χώρος στο iPhone
  10. Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του iPhone
  11. Επικοινωνήστε με τον προγραμματιστή της εφαρμογής

1. Αναγκαστική έξοδος από την εφαρμογή iOS

Αυτή είναι η πρώτη λύση για τη διόρθωση εφαρμογών που παρουσιάζουν κακή συμπεριφορά, δεν ανταποκρίνονται και κολλάνε. Για να κλείσετε αναγκαστικά μια εφαρμογή,

  1. Μεταβείτε στο App Switcher:
    • Σε iPhone με Face ID, σύρετε προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης και κρατήστε πατημένο.
    • Σε iPhone με κουμπί Home, πατήστε το δύο φορές.
  2. Σύρετε προς τα επάνω την προβληματική εφαρμογή για αναγκαστική έξοδο από αυτήν.
  3. Μετά από 15 δευτερόλεπτα, ανοίξτε ξανά την εφαρμογή και δείτε αν λειτουργεί.

    Αναγκαστική έξοδος από την εφαρμογή

2. Επανεκκινήστε το iPhone σας

Η απενεργοποίηση και επανενεργοποίηση του iPhone σας είναι μία από τις χρυσές επιδιορθώσεις που λύνουν σχεδόν όλα τα μικρά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της αποτυχίας εφαρμογής.

  1. Μπορείτε να επανεκκινήσετε το iPhone σας χρησιμοποιώντας φυσικά κουμπιά ή να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις → Γενικά → Τερματισμός λειτουργίας.
  2. Μετά από ένα λεπτό, ενεργοποιήστε το iPhone σας και ανοίξτε την εφαρμογή, η οποία δεν λειτουργούσε νωρίτερα. Το πιο πιθανό είναι να λειτουργήσει τώρα.

3. Ενημερώστε την εφαρμογή

Ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να σταματήσουν να λειτουργούν εάν δεν τις έχετε ενημερώσει. Αυτό το παρατηρώ συνήθως με εφαρμογές τραπεζών, εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας και άλλες παρόμοιες.

Εάν από το πουθενά η εφαρμογή σταματήσει να λειτουργεί ή να ανακτά νέο περιεχόμενο και αρχίσει να διακόπτεται, σκεφτείτε να κάνετε ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση.

  1. Από την Αρχική οθόνη του iPhone ή τη Βιβλιοθήκη εφαρμογών, πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο του App Store και επιλέξτε Ενημερώσεις.
  2. Αφήστε τη σελίδα να φορτώσει. Τώρα, τραβήξτε προς τα κάτω αυτήν τη σελίδα για να ανανεώσετε τη λίστα με τις διαθέσιμες ενημερώσεις εφαρμογών.
  3. Πατήστε Ενημέρωση δίπλα σε μια εφαρμογή. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να πατήσετε Ενημέρωση όλων.

    Πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο App Store και επιλέξτε Ενημέρωση για ενημέρωση εφαρμογών στο iPhone

4. Ελέγξτε για διακοπή της εφαρμογής στον ιστό

Όταν δημοφιλείς εφαρμογές όπως το WhatsApp, το Zoom, το Instagram, το Facebook, το Disney Plus, το Netflix κ.λπ., σταματούν να λειτουργούν, υπάρχει μια παγκόσμια οργή. Οι άνθρωποι είναι συνήθως φωνητικά για αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να κάνετε αναζήτηση στον ιστό για Is [app name] κάτω?

Επιπλέον, ιστότοποι όπως DownDetector και IsItDownRightNow βοηθούν επίσης σημαντικά.

Συμβουλή: Αρκετοί ιστότοποι μεγάλων εφαρμογών έχουν μια σελίδα που ονομάζεται Κατάσταση συστήματος. Αναζητήστε το και δείτε εάν η εφαρμογή αντιμετωπίζει τεχνικές δυσκολίες. Για παράδειγμα, η Apple έχει σελίδα Κατάσταση συστήματος που δείχνει μια πράσινη κουκκίδα δίπλα σε υπηρεσίες που λειτουργούν σωστά. Το Zoom έχει ένα. Το Spotify έχει ακόμη και έναν αποκλειστικό λογαριασμό Twitter που ονομάζεται Κατάσταση Spotify για αυτές τις ενημερώσεις! Ομορφη.

5. Ελέγξτε τη σύνδεση της εφαρμογής στο διαδίκτυο

Όταν το iPhone σας είναι συνδεδεμένο σε Wi-Fi, όλες οι εφαρμογές έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται στο διαδίκτυο. Αλλά με τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, έχετε την επιλογή να τα απενεργοποιήσετε για μεμονωμένες εφαρμογές. Έτσι, αν το είχατε κάνει (τυχαία ή εσκεμμένα), δείτε πώς να το διορθώσετε.

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις iPhone → Πατήστε Κινητό.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και από τη λίστα εφαρμογών, βεβαιωθείτε ότι η εναλλαγή δίπλα στη μη λειτουργική εφαρμογή είναι πράσινη.

    Στις Ρυθμίσεις iPhone, πατήστε Κυψέλη και βεβαιωθείτε ότι επιτρέπεται στην εφαρμογή να έχει πρόσβαση σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας

Επιπλέον, ορισμένες εφαρμογές έχουν μια εναλλαγή στο εσωτερικό τους για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εκτός σύνδεσης.

Για παράδειγμα, στο Amazon Prime Music και στο Prime Video, μπορείτε να επιλέξετε μια λειτουργία εκτός σύνδεσης που κόβει την πρόσβαση της εφαρμογής στο διαδίκτυο. Λόγω αυτού, ενδέχεται να μην λειτουργεί. Επομένως, φροντίστε να απενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή εάν είναι ενεργοποιημένη.

Λειτουργία εκτός σύνδεσης σε εφαρμογές τρίτων

6. Ελέγξτε για περιορισμούς εφαρμογών στο Screen Time

Εσείς (ή, αν είστε παιδί, ο κηδεμόνας σας) μπορεί να έχετε περιορίσει ορισμένες εφαρμογές μέσω του Screen Time. Εάν ναι, αφιερώστε ένα λεπτό για να βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή δεν είναι περιορισμένη.

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Πατήστε Χρόνος οθόνης.
  2. Πατήστε Όρια εφαρμογών και βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή δεν προστίθεται εδώ. Εάν είναι, σύρετε από δεξιά προς τα αριστερά και πατήστε Διαγραφή για να αφαιρέσετε αυτό το όριο.

    Πατήστε Όρια εφαρμογών στον Χρόνο οθόνης και διαγράψτε το όριο εφαρμογής

  3. Στη συνέχεια, πατήστε Περιορισμοί περιεχομένου και απορρήτου και βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε περιορίσει καμία εφαρμογή ή υπηρεσία της Apple. Μπορείτε επίσης να το απενεργοποιήσετε.

    Πατήστε Περιορισμοί περιεχομένου και απορρήτου και βεβαιωθείτε ότι είναι απενεργοποιημένο

7. Διαγράψτε και επανεγκαταστήστε την εφαρμογή

Αυτό είναι ένα από τα σοβαρά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διορθώσετε τα προβλήματα της εφαρμογής.

Πριν συνεχίσετε, κατανοήστε ότι η διαγραφή μιας εφαρμογής θα καταργήσει όλα τα δεδομένα (εκτός εάν υποστηρίζονται στον διακομιστή της εφαρμογής).

  1. Πατήστε παρατεταμένα ένα κενό χώρο στην οθόνη και συνεχίστε να το πατάτε, εκτός εάν αρχίσουν να τρέμουν όλα τα εικονίδια των εφαρμογών.
  2. Πατήστε το εικονίδιο μείον.
  3. Πατήστε Διαγραφή εφαρμογής και επιβεβαιώστε.
  4. Τώρα, επανεκκινήστε το iPhone σας.
  5. Ανοίξτε το App Store και κατεβάστε ξανά αυτήν την εφαρμογή.

    Διαγράψτε την εφαρμογή που δεν συμπεριφέρεται σωστά και κατεβάστε ξανά

8. Ενημερώστε το iPhone σας

Είναι καλή ιδέα να ενημερώσετε την εφαρμογή και, μαζί με αυτό, να βεβαιωθείτε ότι έχετε και την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS.

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Γενικά → Ενημέρωση λογισμικού → Λήψη και εγκατάσταση ή Εγκατάσταση τώρα.

Γενικά, Ενημέρωση λογισμικού, Λήψη και εγκατάσταση iOS17

9. Ελεύθερος άφθονος χώρος στο iPhone

Εάν δεν έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο στη συσκευή σας, ενδέχεται να προκληθούν προβλήματα με τη συνολική λειτουργία. Επομένως, μεταβείτε σε αυτόν τον λεπτομερή οδηγό και μάθετε πώς να ελευθερώνετε χώρο στη συσκευή σας iOS.

10. Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του iPhone

Δεν φαίνεται τίποτα να λειτουργεί; Εάν ναι, προχωρήστε και επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις του iPhone. Αυτό δεν θα διαγράψει προσωπικά δεδομένα, αλλά όλες οι αλλαγές που έχουν αλλάξει θα επανέλθουν στην προεπιλεγμένη κατάσταση.

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε Γενικά.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Επαναφορά.
  3. Πατήστε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων και επιβεβαιώστε.
  4. Μόλις ολοκληρωθεί η επαναφορά, ελέγξτε αν η εφαρμογή λειτουργεί ή όχι.

    Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων

11. Επικοινωνήστε με τον προγραμματιστή της εφαρμογής

Επιτέλους, αν δεν βοηθάει τίποτα, προσπαθήστε να επικοινωνήσετε με τον προγραμματιστή εφαρμογών. Μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα και να αναζητήσετε τη σελίδα επικοινωνίας μας ή το email επικοινωνίας. Εάν δεν γνωρίζετε τον επίσημο ιστότοπο σε μια εφαρμογή, ανοίξτε τη σελίδα της εφαρμογής στο App Store και μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα ιστότοπου προγραμματιστή.

Αυτοί ήταν οι τρόποι για να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η εφαρμογή στο iPhone ή το iPad σας. Ελπίζω ότι αυτός ο σύντομος οδηγός σας βοήθησε να διορθώσετε το πρόβλημα. Εάν έχετε επιπλέον ερωτήσεις, είμαι μόνο ένα σχόλιο μακριά.

Περισσότερες σχετικές αναρτήσεις:

  • Η εφαρμογή τηλεφώνου δεν λειτουργεί στο iPhone; Πώς να το διορθώσετε
  • Πώς να διορθώσετε την εφαρμογή Zoom που δεν λειτουργεί σε iPhone και iPad
  • Δεν υπάρχει υπηρεσία στο iPhone; Δοκιμάστε αυτές τις 10 διορθώσεις!

Αναγνώστες σαν εσάς βοηθούν στην υποστήριξη του iGeeksBlog. Όταν κάνετε μια αγορά χρησιμοποιώντας συνδέσμους στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Διαβάστε τη δήλωση αποποίησης ευθύνης.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here