Η ενημέρωση Android TV 13 κάνει τις έξυπνες τηλεοράσεις και το Chromecast καλύτερες και ταχύτερες

0
60

© Google

Μετά από μερικές κλειστές δοκιμές beta, η Google κυκλοφόρησε επίσημα το Android 13 για τηλεοράσεις. Η μεγάλη ενημέρωση εστιάζει σε βελτιώσεις κάτω από το καπό. Είναι ήδη διαθέσιμο πρώτα για προγραμματιστές, αλλά μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να είναι έτοιμο σε συμβατές έξυπνες τηλεοράσεις, συνδεόμενα Google sticks και top boxes.

Σε αντίθεση με τις αξιοσημείωτες οπτικές αλλαγές που βρέθηκαν στο Android 13 για smartphone, η τηλεοπτική έκδοση του λειτουργικού συστήματος προσφέρει καλύτερη απόδοση και πιο έξυπνη διαχείριση και έλεγχο. Υπάρχει επίσης διευρυμένη προσβασιμότητα, όπως προστιθέμενες καθολικές προτιμήσεις για περιγραφές ήχου και περισσότερες διατάξεις γλώσσας για πληκτρολόγια.

  • Μην χάσετε: Πώς να συνδέσετε το iPhone ή το τηλέφωνό σας Android σε μια smart TV

Αλλάξτε την προεπιλεγμένη ανάλυση ή προσαρμόστε τον ρυθμό ανανέωσης στο Android TV

Ίσως τα μεγαλύτερα και πιο αναμενόμενα χαρακτηριστικά είναι οι ρυθμιζόμενες αναλύσεις οθόνης και οι ρυθμοί ανανέωσης. Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να επιλέξουν την προεπιλεγμένη ανάλυση για να ξεκινήσουν. Ωστόσο, αυτές οι νέες λειτουργίες απαιτούν υποστηριζόμενες συσκευές πηγής HDMI για να μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Ομοίως, η διαχείριση ενέργειας επιτρέπει τώρα την αναμονή χαμηλής κατανάλωσης στην οποία διακόπτει την αναπαραγωγή όταν εντοπίζονται αλλαγές στο σήμα HDMI. Και ανάλογα με τους προγραμματιστές, μπορούν να βελτιστοποιήσουν τις μορφές ήχου κάθε περιεχομένου. Μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες στιγμές στο Android TV 13 απελευθερώστε εδώ.

Πότε θα κυκλοφορήσει το Android TV 13

Η Google δεν ανέφερε πότε ακριβώς η ενημέρωση θα κυκλοφορήσει σε συμβατές συσκευές τρίτων κατασκευαστών και υλικό Google Chromecast. Για αναφορά, το λειτουργικό σύστημα Android TV 12 κυκλοφόρησε μόνο φέτος. Είναι ασφαλές να πούμε ότι θα αποκτήσουμε το Android 13 για τηλεόραση το πρώτο εξάμηνο του 2023 μαζί με έξυπνες τηλεοράσεις ή οθόνες που λειτουργούν στο λειτουργικό σύστημα εκτός συσκευασίας.