Επισκευάσιμα και φθηνά: Κυκλοφόρησαν τα νέα Pulse Smartphone της HMD

0
10
Το HMD Pulse Pro λανσάρει τις προδιαγραφές τιμών Vibe στις ΗΠΑ
© HMD, επεξεργασία από nextpit

Αφού ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει το όνομα Nokia από τη σειρά smartphone της πέρυσι, η HMD απέσυρε την πρώτη της σειρά συσκευών με τη δική της ετικέτα. Η αρχική γκάμα της HMD περιλαμβάνει τρία οικονομικά smartphone HMD Pulse που θα κυκλοφορήσουν παγκοσμίως, ενώ μια παραλλαγή των ΗΠΑ πρόκειται να φτάσει αργότερα μέσα στο έτος.

Εκτός από την προσιτή τιμή τους, η HMD έδωσε έμφαση στην πτυχή επισκευασσιμότητας «Gen 1» της τριάδας Pulse. Η φινλανδική εταιρεία συνεργάστηκε με το iFixit για να παρέχει στους χρήστες εργαλεία αυτοεπισκευής και ανταλλακτικά, όπως μπαταρίες, πάνελ οθόνης και θύρες, μεταξύ άλλων.

  • Μην το χάσετε: Τα καλύτερα smartphone που μπορείτε να αγοράσετε το 2024 για κάτω από 400 $

HMD Pulse Pro

Η γκάμα κορυφώνεται από το HMD Pulse Pro που διαθέτει οθόνη HD+ LCD 6,65 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 90 Hz και μέγιστη φωτεινότητα 600 nits. Διαθέτει διαμόρφωση διπλής πίσω κάμερας που αποτελείται από μια λήψη 50 MP ευρείας λήψης που πραγματοποιεί λήψη βίντεο 1080p και έναν αισθητήρα βάθους 2 MP. Γυρίστε το προς τα εμπρός και θα έχετε έναν αισθητήρα 50 MP για τις selfies σας.

Το Pulse Pro της HMD τροφοδοτείται από το chipset Unisoc T606, ένα πυρίτιο με ημερομηνία 12 nm που έκανε το ντεμπούτο του το 2021. Το ίδιο τσιπ μπορεί να βρεθεί σε πολλά οικονομικά τηλέφωνα όπως το Nokia G22 και το Samsung Galaxy A03. Χρησιμοποιώντας αυτό το τσιπ, έχετε συνδεσιμότητα 4G LTE, Bluetooth 5.0, GPS και NFC.

HMD Pulse Pro

Το HMD Pulse Pro διατίθεται σε μωβ, πράσινο και γραφίτη χρώματα / © HMD

Η μνήμη στη συσκευή κυμαίνεται από 4 έως 6 και 8 GB μνήμης RAM, ενώ ο ενσωματωμένος χώρος αποθήκευσης 128 GB παραμένει στάνταρ. Μπορείτε να επεκτείνετε τον αποθηκευτικό του χώρο έως και 256 GB μέσω της υποδοχής κάρτας microSD.

Η HMD ανέφερε επίσης την ισχυρή διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο Pulse Pro. Αξιολόγησε τη συσκευή που είναι εξοπλισμένη με χωρητικότητα μπαταρίας 5000 mAh, για να διαρκέσει έως και 59 ώρες με πλήρη φόρτιση. Η συσκευή διαθέτει γρήγορη φόρτιση 20 watt μέσω θύρας USB-C.

HMD Pulse+ και Pulse

Μια ελαφρώς πιο αργή έκδοση του Pulse Pro είναι το Pulse+. Οι κύριες διαφορές μεταξύ των μοντέλων Plus και Pro θα είναι η πιο αργή ταχύτητα φόρτισης στα 10 watts και μια κάμερα selfie χαμηλότερης ανάλυσης 8 MP. Το υπόλοιπο υλικό παραμένει το ίδιο, συμπεριλαμβανομένης της πιστοποίησης IP54 για τη σκόνη και το νερό, την οθόνη, τον επεξεργαστή, τη μνήμη και το μέγεθος της μπαταρίας.

HMD Pulse και Pulse+

Τα HMD Pulse, Pulse Plus και Pulse Pro μοιράζονται μια οθόνη HD+ LCD 6,65 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 90 Hz και chipset Unisoc T606. / © HMD

Η φθηνότερη συσκευή της τριάδας είναι το HMD Pulse. Διακρίνεται από την παρουσία ενός κύριου σκοπευτή 13 MP στο πίσω μέρος που συνδυάζεται με έναν αισθητήρα βάθους 2 MP. Επιπλέον, έρχεται με μικρότερη επεκτάσιμη μνήμη 64 GB μαζί με 4 ή 6 GB RAM.

Και τα τρία μοντέλα HMD Pulse εκκινούν στο Android 14 out of the box και είναι εγγυημένα ότι θα λάβουν δύο σημαντικές αναβαθμίσεις Android και 3 χρόνια ενημερώσεων κώδικα ασφαλείας.

Τιμές HMD Pulse και λανσάρισμα HMD Vibe

Πόσο κοστίζουν? Το HMD Pulse Pro κοστίζει 180 € (~ 192 $) το ποπ και θα είναι σύντομα διαθέσιμο από την HMD και από τρίτους λιανοπωλητές. Όσον αφορά τα HMD Pulse+ και Pulse, ήταν ήδη καταχωρημένα στο κατάστημα της HMD ξεκινώντας από 160€ (171$) και 140€ (150$), αντίστοιχα.

Η HMD επιβεβαίωσε ότι θα κυκλοφορήσει το HMD Vibe, μια παραλλαγή που εμπίπτει μεταξύ των Pulse+ και Pulse Pro, στις ΗΠΑ αργότερα φέτος. Η εταιρεία ανέφερε ότι το Vibe θα πωλείται στα 150 $.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την παρουσίαση της HMD για επισκευάσιμα smartphone; Πιστεύετε ότι περισσότερες μάρκες θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της HMD; Ας ακούσουμε τη γνώμη σας για αυτό το θέμα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here