Διέρρευσαν οι προδιαγραφές της κάμερας Pixel 9 (Pro): A Monster Selfie Shooter

0
14
© nextpit

Τα Pixel της Google είναι μερικά από τα καλύτερα τηλέφωνα με κάμερα στην αγορά, τα οποία μπορούν να πιστωθούν κυρίως στην εξαιρετική επεξεργασία λογισμικού παρά στο υλικό. Ωστόσο, αυτό αρχίζει επίσης να αλλάζει με την εταιρεία να προσφέρει καλύτερους αισθητήρες στις πρόσφατες προσφορές Pixel. Μια νέα διαρροή δείχνει ότι το επερχόμενο Pixel 9 θα μπορούσε επίσης να λάβει σημαντικές αναβαθμίσεις κάμερας.

Αποκλειστικές λεπτομέρειες που δημοσιεύθηκαν από το Android Authority, που προέρχονται από μια πηγή εντός της Google, παρουσίασαν τις υποτιθέμενες αλλαγές στο τμήμα υλικού κάμερας του Pixel 9 και του Pixel 9 Pro. Με βάση αυτές τις πληροφορίες, ολόκληρη η σειρά Pixel 9 έχει ρυθμιστεί να λάβει διαφορετικά επίπεδα βελτιώσεων αισθητήρων.

Pixel 9 με καλύτερο εξαιρετικά ευρυγώνιο shooter

Ξεκινώντας με το Pixel 9, λέγεται ότι διαθέτει μια νέα εξαιρετικά ευρεία κάμερα 50 MP χάρη στον αισθητήρα Sony IMX858 1/2,51 ιντσών. Ως αναφορά, το Pixel 8 (αναθεώρηση) χρησιμοποιούσε έναν πολύ παλιό αισθητήρα Sony IMX386 12 MP. Το νέο εξαιρετικά φαρδύ snapper συνδυάζεται με ένα γνωστό Samsung GNK 50 MP 1/1,31 ιντσών από πέρυσι.

Η μπροστινή κάμερα του στάνταρ μοντέλου θα έχει τον ίδιο αισθητήρα 10 MP 1/3 ιντσών, αλλά η Google την εξοπλίζει επιτέλους με δυνατότητα αυτόματης εστίασης, η οποία έφτασε για πρώτη φορά στο Pixel 8 Pro (αναθεώρηση).

Το Pixel 9 Pro και το Pixel 9 Pro XL διαθέτουν ένα τεράστιο selfie snapper

Το φετινό Pixel 9 Pro αναμένεται ευρέως να περιλαμβάνει ένα νέο μοντέλο XL εκτός από το κανονικό Pixel 9 Pro, το οποίο διαφημίζεται ότι θα φτάσει σε μικρότερο αποτύπωμα. Ανεξάρτητα, τόσο το Pixel 9 Pro όσο και το Pro XL θα μοιραστούν τις περισσότερες από τις προδιαγραφές τους, συμπεριλαμβανομένων των καμερών.

Το δίδυμο Pixel 9 Pro διαφημίζεται ότι διαθέτει μια νέα εξαιρετικά ευρεία κάμερα με παρόμοιο αισθητήρα IMX858 50 MP με το Pixel 9. Ο αισθητήρας θεωρείται ελαφρά αναβάθμιση από την υπερευρεία κάμερα 48 MP στο Pixel 8 Pro.

Google Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL

Τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL της Google αυξήθηκαν σε μέγεθος / © Rozetked

Η πηγή πρόσθεσε ότι ο ίδιος αισθητήρας 50 MP θα εγκατασταθεί στις κάμερες τηλεφακού και μπροστινής όψης. Λαμβάνοντας υπόψη το τελευταίο, θα είναι μια αξιοσημείωτη αναβάθμιση καθώς το περσινό Pixel 8 Pro έρχεται με αισθητήρα 10 MP.

Η Google πιθανότατα θα εκμεταλλευτεί την τεχνολογία binning pixel για να μειώσει την προεπιλεγμένη ανάλυση σε χαμηλότερο αριθμό megapixel, αν και μπορεί να υπάρχει πιθανότητα η Google να επιτρέψει στους χρήστες να επιλέξουν φωτογραφίες πλήρους ανάλυσης.

Υποβάθμιση στην κάμερα του Pixel 9 Pro Fold;

Είναι ενδιαφέρον ότι το Pixel Fold 2, που επί του παρόντος ονομάζεται Pixel 9 Pro Fold, θα λάβει επίσης μια ανανέωση στην επιλογή του αισθητήρα κάμερας. Φαίνεται ότι οι αλλαγές είναι μάλλον πιο σίγαση ή έχει γίνει υποβάθμιση με το νέο πτυσσόμενο να γίνεται μικρότερος αισθητήρες.

Ανέφερε ότι η εξαιρετικά ευρεία κάμερα 12 MP θα αλλάξει σε έναν μικρότερο αισθητήρα Samsung 1/3,2 ιντσών από έναν αισθητήρα Sony 1/2,8 ιντσών. Η ίδια αντιμετώπιση έχει προγραμματιστεί για τις εσωτερικές και εξωτερικές κάμερες selfie, οι οποίες αναμένεται να δουν μικρότερα μεγέθη αισθητήρων, αν και με την ίδια ανάλυση 10 MP.

Υπάρχουν εικασίες ότι η υποβάθμιση θα φιλοξενήσει λεπτότερους και πιο συμπαγείς αισθητήρες κάμερας που θα έχουν επίσης ως αποτέλεσμα το Pixel 9 Fold να είναι λεπτότερο και ελαφρύτερο από το Pixel Fold (ανασκόπηση). Είναι επίσης πιθανό η Google να αντισταθμίσει τους μικρότερους αισθητήρες προσφέροντας βελτιωμένη επεξεργασία λογισμικού στο ακουστικό.

Τι άλλο υπάρχει στην κάμερα Pixel 9;

Επιπλέον, τονίστηκε ότι το νέο chipset Tensor G4 θα πρέπει να επιτρέπει την εγγραφή βίντεο 8K στα τηλέφωνα με κάμερα Pixel 9. Ωστόσο, δεν διευκρινίστηκε εάν όλα τα μοντέλα Pixel 9 θα λάβουν τη δυνατότητα.

Με βάση αυτές τις αλλαγές υλικού κάμερας με πιθανώς καλύτερο λογισμικό, η σειρά Pixel 9 θα πρέπει να προσφέρει καλύτερες εικόνες και βίντεο. Ομοίως, τι γνώμη έχετε για αυτές τις αναβαθμίσεις; Ας ακούσουμε τη γνώμη σας.

Πηγή:
Android Authority