Γιατί η εφαρμογή EA ζητά άδειες;

0
9

Η Electronic Arts (EA) έχει γίνει γνωστό όνομα με τη συμπαγή συλλογή παιχνιδιών της που είναι διαθέσιμη σε κινητές συσκευές και κονσόλες παιχνιδιών. Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή EA, πρέπει να έχετε παρατηρήσει ότι η εφαρμογή ζητά συχνά άδειες.

Γιατί η εφαρμογή EA ζητά άδειες;

Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει τι είναι τα δικαιώματα εφαρμογών EA, τι σημαίνουν και πώς να τα διαχειρίζεστε.

Γιατί η εφαρμογή EA ζητά άδειες;

Για να σας προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία, η εφαρμογή EA και τα σχετικά παιχνίδια θα ζητήσουν άδεια πρόσβασης σε συγκεκριμένες λειτουργίες στον υπολογιστή Windows, Mac, iPhone, Android ή tablet σας. Όπως τα Windows, όλες οι συσκευές Android και iOS απαιτούν δικαιώματα διαχειριστή για τις εφαρμογές για πρόσβαση σε καθορισμένες ρυθμίσεις λειτουργικού συστήματος, τοποθεσίες αρχείων και άλλες λειτουργίες.

Εφαρμογή EA που ζητά δικαιώματα διαχειριστή

Τα Windows ενδέχεται να ζητούν μόνο δικαιώματα διαχειριστή για την εφαρμογή και τα παιχνίδια. Ταυτόχρονα, το macOS, το Android και το iOS το αναλύουν σε μεμονωμένες λειτουργίες και πρόσβαση σε εφαρμογές, όπως το αίτημα για άδεια εγκατάστασης, πρόσβαση στον αποθηκευτικό χώρο σας και λήψη της τοποθεσίας σας. Ακολουθούν ορισμένα από τα κοινά αιτήματα αδειών στα οποία θα ζητήσει η EA να έχει πρόσβαση και οι λόγοι πίσω από αυτά.

Δικαιώματα που ζητά και χρειάζονται η EA

1. Προνόμια διαχειριστή

Η EA ζητά δικαιώματα διαχειριστή κατά την εγκατάσταση και, μερικές φορές, κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης. Θα λαμβάνετε επίσης αιτήματα διαχειριστή όταν ξεκινάτε πολλά παιχνίδια για πρώτη φορά. ΕΑ και διάφορα Τα παιχνίδια χρειάζονται άδεια διαχειριστή για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις συστήματος και εφαρμογών για λειτουργία και βελτιστοποίηση της απόδοσης.

2. Αποθήκευση

Το να ζητήσετε πρόσβαση στο χώρο αποθήκευσης στη συσκευή σας σημαίνει ότι η EA χρειάζεται κάπου να αποθηκεύσει την πρόοδο του παιχνιδιού σας, το περιεχόμενο με δυνατότητα λήψης και την τρέχουσα πρόοδο του παιχνιδιού.

3. Τοποθεσία

Η EA χρειάζεται άδειες τοποθεσίας για διαφημίσεις βάσει τοποθεσίας και λειτουργίες ειδικά για την περιοχή σας, όπως εμφάνιση τοπικών εκδηλώσεων, συναντήσεων ή προσφορών με βάση την τοποθεσία σας.

4. Κάμερα και μικρόφωνο

Εάν το παιχνίδι περιλαμβάνει λειτουργίες φωνητικής συνομιλίας ή επαυξημένης πραγματικότητας, η εφαρμογή EA θα ζητήσει άδεια πρόσβασης στην κάμερα και το μικρόφωνό σας για να λειτουργήσουν αυτά μέσα στο παιχνίδι.

5. Πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Αυτό το αίτημα EA θα σας ζητήσει άδεια χρήσης του Διαδικτύου για πρόσβαση σε λειτουργίες δικτύου που σχετίζονται με το παιχνίδι σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη δυνατότητα για πολλούς παίκτες, τη δυνατότητα λήψης ενημερώσεων και τη δυνατότητα συγχρονισμού της προόδου του παιχνιδιού σας σε διακομιστές cloud.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι εάν η εφαρμογή EA δεν έχει επαρκή άδεια, δεν μπορεί να συγχρονίσει την πρόοδο του παιχνιδιού ή να αλλάξει τη γλώσσα του παιχνιδιού.

Προβλήματα απορρήτου και ασφάλειας της EA

Προβλήματα απορρήτου της EA

Για να λειτουργούν σωστά τα παιχνίδια στην εφαρμογή EA, απαιτούνται δικαιώματα. Αυτό εγείρει το ζήτημα του απορρήτου και της ασφάλειας και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα δεδομένα που συλλέγονται από αυτές τις άδειες. Κάθε εφαρμογή συλλέγει δεδομένα, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι περιέχει.

1. Συλλογή δεδομένων

Μπορεί να ανησυχείτε για συγκεκριμένα δεδομένα που συλλέγει η εφαρμογή, όπως η τοποθεσία ή οι πληροφορίες της συσκευής τους και ο τρόπος με τον οποίο συλλέγονται, αποθηκεύονται και πιθανώς χρησιμοποιούνται ή πωλούνται σε τρίτους για οικονομικό όφελος. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα διαρροής δεδομένων ή παραβίασης δεδομένων. Η συλλογή δεδομένων εξακολουθεί να είναι απαραίτητη για την αποθήκευση δεδομένων παιχνιδιού, προτιμήσεων και παιχνιδιών.

2. Διαφήμιση

Η συλλογή των δεδομένων σας για την παροχή στοχευμένων διαφημίσεων μπορεί να σας αφήσει ανήσυχους σχετικά με το πόσες πληροφορίες συλλέγονται για αυτά χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Ελέγξτε τις πολιτικές και προσδιορίστε εάν σας ωφελούν.

3. Απόρρητο

Σύμφωνα με το νόμο, κάθε εφαρμογή που χρησιμοποιείτε πρέπει να παρέχει μια πολιτική απορρήτου που να εξηγεί πώς οι προγραμματιστές σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα σας. Θα πρέπει να ελέγξετε αυτές τις πολιτικές για να δείτε πώς συλλέγονται και αποθηκεύονται και εάν εξάγονται σε τρίτους.

Διαχείριση δικαιωμάτων στην εφαρμογή EA σας

Πώς να διαχειριστείτε τα δικαιώματα εφαρμογής EA

Εκτός από τις απαραίτητες άδειες που επιτρέπουν στην εφαρμογή να λειτουργεί σωστά, μπορείτε να ελέγξετε άλλα μη βασικά δικαιώματα που χορηγούν στην εφαρμογή EA. Για πρόσθετες άδειες, δείτε τι πρέπει να κάνετε.

1. Ελέγξτε τα δικαιώματα

Ελέγχετε τακτικά τα δικαιώματα στα οποία έχετε επιτρέψει την πρόσβαση στην εφαρμογή EA. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό από τις ρυθμίσεις του συστήματος.

2. Προσαρμόστε τα δικαιώματα

Δείτε τα δικαιώματα που έχετε εκχωρήσει στην εφαρμογή EA. Ορισμένα δεν είναι απαραίτητα και μπορείτε να αποκλείσετε την πρόσβαση ανάλογα με την εφαρμογή. Ορισμένα περιλαμβάνουν πληροφορίες τοποθεσίας, χρήση κάμερας και μικρόφωνο.

3. Ελέγξτε τις Ρυθμίσεις εφαρμογής

Ανατρέξτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής EA για να δείτε εάν υπάρχουν άλλα στοιχεία ελέγχου που επιτρέπουν ή αποκλείουν τα δικαιώματα πρόσβασης σε μεμονωμένα παιχνίδια ή λειτουργίες.

Εξισορρόπηση άνεσης και απορρήτου για την εφαρμογή EA

Είναι εύκολο να αποδεχτείτε όλες τις άδειες στην εφαρμογή EA χωρίς να λάβετε υπόψη τα αποτελέσματα κατά τη λήψη ενός νέου παιχνιδιού. Είναι βολικό και θέλετε να μπείτε στο παιχνίδι. Ωστόσο, η αποδοχή των αδειών είναι απαραίτητη με παράλληλη διατήρηση του απορρήτου σας στο διαδίκτυο. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν πρόκειται να επιτρέψετε μια άδεια εφαρμογής EA.

1. Προσδιορίστε εάν τα δικαιώματα EA είναι απαραίτητα

Ελέγξτε ξανά εάν τα απαιτούμενα δικαιώματα απαιτούνται για την απρόσκοπτη λειτουργία της εμπειρίας παιχνιδιού ή εάν προορίζονται μόνο για διαφημιστικούς σκοπούς.

2. Ελέγξτε τις Κριτικές εφαρμογών

Κοιτάξτε στο διαδίκτυο και ελέγξτε τις κριτικές που υποβλήθηκαν από τους χρήστες για την εφαρμογή EA για να δείτε εάν άλλοι έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα απορρήτου ή περιττές αιτήσεις άδειας.

3. Μείνετε ενημερωμένοι

Ελέγξτε για νέα στο διαδίκτυο ή στην εφαρμογή EA σχετικά με αλλαγές στην πολιτική απορρήτου ή στις άδειές της.

Mastering Control: Αποτελεσματική διαχείριση των αδειών εφαρμογής EA

Οι άδειες είναι μια αναγκαιότητα για τη λειτουργία ενός παιχνιδιού όπως είναι φτιαγμένο να λειτουργεί και μερικές φορές μπορεί να κοστίσει το απόρρητό σας. Αντίθετα, είναι εύλογο να εκφράσετε ανησυχίες σχετικά με το τι μπορεί να κάνει η εφαρμογή με τα δεδομένα που συλλέγονται από εσάς. Ωστόσο, η κατανόηση του γιατί λαμβάνονται τέτοια δεδομένα και γιατί είναι απαραίτητες οι άδειες θα σας δώσει τη δυνατότητα να απολαύσετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια διατηρώντας παράλληλα κάποιο έλεγχο στα δεδομένα σας.

Συχνές ερωτήσεις

Μπορώ να απενεργοποιήσω τα δικαιώματα στην εφαρμογή EA ανά πάσα στιγμή;

Ναι, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα δικαιώματα για την εφαρμογή EA στις ρυθμίσεις της συσκευής σας. Απλώς έχετε κατά νου ότι κάτι τέτοιο μπορεί να περιορίσει τη διαθεσιμότητα ορισμένων λειτουργιών και να σταματήσει την πλήρη λειτουργία της εφαρμογής σας.

Πού μπορώ να ελέγξω τα σχόλια σχετικά με τις άδειες και την πολιτική απορρήτου μιας εφαρμογής EA;

Η αναζήτηση κριτικών στο Διαδίκτυο είναι πάντα μια καλή αρχή, αλλά το καλύτερο μέρος για να λάβετε απευθείας σχόλια θα ήταν το κατάστημα εφαρμογών. Οι κριτικές σάς επιτρέπουν να δείτε τι έχουν να πουν οι άλλοι σχετικά με πράγματα που σχετίζονται με την εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής απορρήτου και των αδειών.

Μπορώ να παίξω παιχνίδια στην εφαρμογή EA χωρίς να επιτρέψω την άδεια χρήσης του Διαδικτύου;

Εξαρτάται από το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά η εφαρμογή EA συνήθως απαιτεί πρόσβαση στο διαδίκτυο για να σας επιτρέψει να ξεκινήσετε το παιχνίδι. Ωστόσο, μπορείτε να παίξετε τη δυνατότητα για έναν παίκτη σε ορισμένα από τα παιχνίδια.

Πώς μπορώ να ενημερώνομαι σχετικά με τις αλλαγές στην πολιτική απορρήτου μιας εφαρμογής EA;

Μεταβείτε στον ιστότοπο της EA ή σε μια επίσημη σελίδα πολυμέσων που διαχειρίζεται η EA για τα πιο ενημερωμένα νέα σχετικά με τις εφαρμογές της. Ωστόσο, θα πρέπει να ενημερώνεστε για τυχόν αλλαγές στην πολιτική απορρήτου την επόμενη φορά που θα ενημερώσετε την εφαρμογή και θα τη φορτώσετε στη συσκευή σας.

Γιατί η εφαρμογή EA ζητά άδεια πρόσβασης στις επαφές του τηλεφώνου μου;

Ο λόγος για αυτό είναι περισσότερο από πιθανό ότι η εφαρμογή μπορεί να σας δώσει την επιλογή να προσκαλέσετε τους φίλους σας να κατεβάσουν το παιχνίδι στο οποίο τους έχετε δώσει πρόσβαση. Αυτή θεωρείται μια μη ουσιαστική άδεια, επομένως ο αποκλεισμός αυτής της άδειας είναι καλός και δεν θα έχετε επιπτώσεις στο παιχνίδι.

Είναι δυνατή η επαναφορά των δικαιωμάτων για την εφαρμογή EA στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις τους;

Ναι, μπορείτε να επαναφέρετε τα δικαιώματα εφαρμογών στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις τους στις ρυθμίσεις της συσκευής σας, αν και αυτό μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργικότητα της εφαρμογής.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here