Ανησυχείτε για την εξέλιξη της καριέρας σας; Αναπτύξτε πράσινες δεξιότητες για να πετύχετε

0
5
Jobbio Green Jobs shutterstock 2166434721
© Andrey_Popov / ShutterStock

Ενώ μεγάλο μέρος της συζήτησης γύρω από το χάσμα δεξιοτήτων και τον αντίκτυπό του στην οικονομία σχετίζεται με τις τεχνολογικές δεξιότητες και ειδικότερα με τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης, οι πράσινες δεξιότητες έχουν επίσης εισέλθει στη συνομιλία.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, πράσινες κενές θέσεις εργασίας έχουν αυξηθεί κατά 12,3% παρά το γεγονός ότι οι πράσινες δεξιότητες ήταν ελλιπείς.

Αυτό σημαίνει ότι, αν και οι εταιρείες καταβάλλουν συνειδητή προσπάθεια να είναι πιο βιώσιμες τόσο στις επιχειρηματικές πρακτικές όσο και στα προϊόντα τους, ενδέχεται να μην είναι σε θέση να κάνουν τις ριζικές αλλαγές που χρειάζονται.

Κάντε αίτηση για αυτές τις πράσινες θέσεις εργασίας σήμερα

Στρέφομαι στην οικολογία

Ορίζονται ως θέσεις εργασίας που συμβάλλουν στη διατήρηση ή την αποκατάσταση του περιβάλλοντος», οι πράσινες θέσεις εργασίας ξεπερνούν τις βιομηχανίες που συνήθως συνδέετε με την αποκατάσταση του κλίματος, όπως η μεταποίηση, οι κατασκευές και οι αναδυόμενοι τομείς όπως οι πάροχοι ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Και χάρη στην άνοδο των αναφορών ESG (περιβαλλοντικές, κοινωνικές και διακυβέρνησης), οι μεγάλοι οργανισμοί συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τη σημασία της εφαρμογής περιβαλλοντικών πολιτικών και της ενσωμάτωσης περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών στα επιχειρηματικά τους μοντέλα. Αυτό όχι μόνο έχει πιο θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, αλλά τροφοδοτεί την ανάπτυξη και την κερδοφορία.

Πάρτε τον επικεφαλής αξιωματικό βιωσιμότητας ως τέλειο παράδειγμα αυτού. Επιφορτισμένοι με την επίβλεψη των εσωτερικών και εξωτερικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων ενός οργανισμού, οι ΟΚΠ άρχισαν να εντάσσονται στο εργατικό δυναμικό στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ως άμεση απάντηση τόσο στις ρυθμιστικές πιέσεις των κυβερνήσεων για βελτίωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων όσο και στη ζήτηση των επενδυτών για την αντιμετώπιση ζητημάτων βιωσιμότητας.

Επιπλέον, εταιρείες όπως η Apple και η Google έχουν επενδύσει πολλά σε βιώσιμες αλυσίδες εφοδιασμού, οδηγώντας στη δημιουργία διαχειριστών βιώσιμης αλυσίδας εφοδιασμού και οικολογικών σχεδιαστών.

Και σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας (BLS), η απασχόληση στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ιδιαίτερα στην ηλιακή και αιολική ενέργεια, έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη. Για παράδειγμα, οι εγκαταστάτες ηλιακών φωτοβολταϊκών και οι τεχνικοί ανεμογεννητριών είναι από τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα επαγγέλματα στη χώρα και αναμένεται να αυξηθούν κατά 60,7% έως το 2029.

Πρόσληψη 3 πράσινων θέσεων εργασίας σε όλες τις ΗΠΑ

Αναβάθμιση δεξιοτήτων για το μέλλον

Ανάλογα με το υπόβαθρο της καριέρας σας και τον τομέα στον οποίο εργάζεστε αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που πρέπει να έχετε υπόψη σας όταν πρόκειται να βελτιώσετε τις πράσινες δεξιότητές σας. Για παράδειγμα, χρειάζεται να εστιάσετε στην ανάπτυξη των τεχνικών σας δεξιοτήτων, όπως η ικανότητά σας να εργάζεστε σε αξιολογήσεις περιβαλλοντικών επιπτώσεων ή βιώσιμο σχεδιασμό;

Ή ίσως οι ήπιες δεξιότητές σας πρέπει να προσαρμοστούν για να δημιουργήσετε μια πράσινη δουλειά: η δημιουργική σκέψη, η κριτική και αναλυτική σκέψη και οι δεξιότητες επικοινωνίας είναι ζωτικής σημασίας για όλες τις εργασίες, αλλά θα πρέπει να καταλάβετε πώς θα προσεγγίζατε τα προβλήματα και τις εργασίες μέσα από έναν πράσινο φακό.

Εάν είναι το πρώτο, το να ακολουθήσετε μια πιο επίσημη διαδρομή μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να ακολουθήσετε μια πράσινη καριέρα. Εάν η εταιρεία στην οποία εργάζεστε αυτήν τη στιγμή προσφέρει ευκαιρίες εκμάθησης και ανάπτυξης πράσινων δεξιοτήτων, μπορείτε συνήθως να τις εκμεταλλευτείτε δωρεάν και κατά τις ώρες εργασίας.

Ωστόσο, εάν δεν το κάνουν, οι διαδικτυακές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Coursera, Udacity και edX προσφέρουν μαθήματα για την κλιματική αλλαγή, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη βιωσιμότητα.

Πάρτε τακτική

Μόλις αντιμετωπίσετε την πλευρά των δεξιοτήτων, αρχίστε να σκέφτεστε το είδος των εταιρειών στις οποίες θέλετε να εργαστείτε και προσαρμόστε το βιογραφικό σας ανάλογα. Με αυτόν τον τρόπο, είστε σε καλή θέση για να κάνετε αίτηση για πράσινες θέσεις εργασίας ή θέσεις εργασίας που απαιτούν πράσινες δεξιότητες.

Είναι επίσης καλή ιδέα να αρχίσετε να επικεντρώνετε τις προσπάθειές σας για δικτύωση, έτσι ώστε να αξιοποιείτε επαγγελματικές ενώσεις ή εκδηλώσεις του κλάδου που έχουν πράσινη εστίαση.

Αναζητάτε την επόμενη ευκαιρία σας; Πηγαίνετε στο nextpit Job Board σήμερα. Αυτό το άρθρο γράφτηκε από τον Aoibhinn Mc Bride.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here