Το WhatsApp κυκλοφορεί μια λειτουργία για την αποστολή φωτογραφιών υψηλής ποιότητας

0
52
Το WhatsApp κυκλοφορεί μια λειτουργία για την αποστολή φωτογραφιών υψηλής ποιότητας

Η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp, που ανήκει στο μεταδεδομένο, κυκλοφόρησε μια νέα ενημέρωση στις πιο πρόσφατες εκδόσεις beta των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων iOS και Android που θα βελτιώσει την εμπειρία κοινής χρήσης πολυμέσων. Αυτή η νέα δυνατότητα θα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας (HD) με καλύτερη ποιότητα, διατηρώντας τις διαστάσεις τους.

Από προεπιλογή, το WhatsApp μοιράζεται μια συμπιεσμένη έκδοση οποιασδήποτε εικόνας, η οποία μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα των εικόνων που αποστέλλονται στους παραλήπτες μέσω της εφαρμογής.

Το WhatsApp κυκλοφορεί μια λειτουργία για την αποστολή φωτογραφιών υψηλής ποιότητας

Σύμφωνα με μια νέα αναφορά από το πρόγραμμα παρακολούθησης δυνατοτήτων WhatsApp WABetaInfo, η επερχόμενη λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μια εικόνα υψηλότερης ποιότητας αντί για μια συμπιεσμένη. Επί του παρόντος, αυτή η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη για δοκιμή στην πιο πρόσφατη έκδοση beta του WhatsApp για iOS 23.11.0.76 και Android beta έκδοση 2.23.12.13.

Πώς λειτουργεί το χαρακτηριστικό;

πίστωση εικόνας: wabetainfo

Όπως φαίνεται στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν εάν θέλουν να στείλουν μια εικόνα υψηλής ανάλυσης ή μια εικόνα τυπικής ανάλυσης σε άλλο χρήστη του WhatsApp. Ωστόσο, θα έχουν την επιλογή να στέλνουν εικόνες ποιότητας HD μόνο κατά την αποστολή φωτογραφιών μεγάλου μεγέθους από την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

Εάν η ανάλυση της εικόνας είναι υψηλότερη από αυτή που υποστηρίζεται στο WhatsApp, η εφαρμογή θα εφαρμόσει ελαφριά συμπίεση στην εικόνα πριν την στείλει στον παραλήπτη. Αυτό σημαίνει ότι οι φωτογραφίες δεν θα σταλούν στην αρχική τους ποιότητα, επειδή η λειτουργία WhatsApp διατηρεί μόνο τις διαστάσεις της εικόνας.

Επιπλέον, η προεπιλεγμένη επιλογή είναι πάντα “Τυπική ποιότητα” για οποιαδήποτε φωτογραφία, που σημαίνει ότι θα πρέπει να επιλέγετε την επιλογή HD όποτε θέλετε να μοιραστείτε μια νέα εικόνα με βελτιωμένη ποιότητα.

Η αναφορά ανέφερε επίσης ότι όταν ένας χρήστης στέλνει μια φωτογραφία επιλέγοντας την επιλογή “υψηλής ποιότητας”, θα επισημαίνεται ως φωτογραφία υψηλής ποιότητας και μια ετικέτα “HD” θα προστίθεται αυτόματα στο κάτω μέρος της εικόνας για να τονίσει την ίδια . Αυτό θα βοηθήσει τον παραλήπτη να καταλάβει πότε μια φωτογραφία αποστέλλεται χρησιμοποιώντας αυτήν τη δυνατότητα, πρόσθεσε η αναφορά.

Η νέα δυνατότητα περιορίζεται μόνο σε εικόνες HD που κοινοποιούνται σε μεμονωμένες συνομιλίες και όχι σε βίντεο ανάλυσης HD. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες beta μπορούν να στείλουν ένα βίντεο καλύτερης ποιότητας μόνο εάν το στείλουν ως έγγραφο. Αυτή η λειτουργία δεν είναι επίσης διαθέσιμη κατά την κοινή χρήση φωτογραφιών χρησιμοποιώντας ενημερώσεις κατάστασης.

Η δυνατότητα αποστολής φωτογραφιών HD είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε επιλεγμένους δοκιμαστές beta σε πλατφόρμες Android και iOS. Αναμένουμε ότι η νέα λειτουργία θα κυκλοφορήσει σε περισσότερους χρήστες τις επόμενες εβδομάδες.