Το Spatial Headset της Apple μπορεί να είναι το μισό της τιμής του Vision Pro

0
28
Το Spatial Headset της Apple μπορεί να είναι το μισό της τιμής του Vision Pro
© Apple

Εκτός από το premium Vision Pro που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2024, η Apple φημολογείται επίσης ότι αναπτύσσει μια φθηνότερη έκδοση των ακουστικών εκτεταμένης/μικτής πραγματικότητας. Τώρα, μια αναφορά έχει ρίξει περισσότερο φως στην πιθανή τιμή και το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας του φημολογούμενου wearable οθόνης που τοποθετείται στο κεφάλι.

  • Μην χάσετε: Τα καλύτερα αυτόνομα εικονικά γυαλιά που μπορείτε να αγοράσετε το 2023

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κοινοποίησε το ταϊβανέζικο κατάστημα DigiTimes, η Apple εργάζεται επί του παρόντος σε τέσσερα χωρικά ακουστικά που περιλαμβάνουν το Vision Pro 2ης γενιάς και ένα πιο προσιτό μοντέλο. Εκτός από την ύπαρξη των άλλων δύο ακουστικών, τίποτα άλλο δεν είναι γνωστό για αυτά τα μοντέλα.

Όσον αφορά την τυπική ή φθηνότερη έκδοση των ακουστικών Vision, η πηγή ανέφερε ότι υπάρχει ήδη BOM προμηθευτή ή λογαριασμός υλικών για τη συσκευή. Σημειώνεται ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τα ακουστικά κοστίζουν το μισό από αυτό του Vision Pro. Με άλλα λόγια, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα η πραγματική τιμή της συσκευής να κοστίζει βόρεια των 1.700 $, που είναι περίπου το μισό από το ποσό των premium ακουστικών που πωλούνται για τα επιβλητικά $3.500.

Στιγμιότυπα οθόνης Apple Vision Pro από το WWDC 23

Το Apple Vision Pro διαθέτει 2x οθόνες micro-OLED εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης, chipset Apple M2 και Apple R2. / © Apple, επεξεργασία από το nextpit

Ο χρόνος κυκλοφορίας των μη επαγγελματικών ακουστικών Vision μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της τελικής τιμής του αυτοκόλλητου σε εύθετο χρόνο. Αυτό είναι αναμενόμενο αφού το κόστος των εξαρτημάτων τείνει να μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Φυσικά, η μείωση της τιμής πιθανότατα θα είχε ως αποτέλεσμα την Apple να εγκαταλείψει ορισμένα high-end χαρακτηριστικά στα χαμηλού κόστους ακουστικά. Πιθανότατα θα δούμε ένα λιγότερο ικανό chipset και τεχνολογίες παρακολούθησης που τροφοδοτούν τη συσκευή και επίσης έναν διαφορετικό τύπο οθόνης, μεταξύ άλλων μέτρων μείωσης του κόστους.

Η δημοσίευση πρόσθεσε ότι η Apple σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή του μη ανακοινωθέντος ακουστικού Vision μέχρι το τέλος του 2024. Εν τω μεταξύ, μόλις το δεύτερο εξάμηνο του 2025 βλέπει ότι η συσκευή θα είναι τελικά επίσημη.

Πόσο είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για αυτό το χαμηλού κόστους φορετό Apple Vision μικτής πραγματικότητας; Θα ήταν λογικό η Apple να προσφέρει ακουστικά κάτω των 1.000$; Θα θέλαμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας στα σχόλια.

Μέσω: MacRumors
Πηγή:
DigiTimes