Το iPad Air 12,9 ιντσών της Apple θα μπορούσε να διαθέτει οθόνη «Pro».

0
13
Το iPad Air 12,9 ιντσών της Apple θα μπορούσε να διαθέτει οθόνη «Pro».
© nextpit

Η Apple αναμένεται ευρέως να ανανεώσει τις σειρές της iPad Pro και iPad Air τον επόμενο μήνα. Μεταξύ των συμμετοχών περιλαμβάνεται ένα νέο και μεγαλύτερο iPad Air 12,9 ιντσών. Αρχικά, θεωρήθηκε ότι το μεγαλύτερο μοντέλο iPad θα μοιραζόταν τις περισσότερες από τις προδιαγραφές με το μικρότερο αντίστοιχο, αλλά τώρα διαμορφώνεται ώστε να διαθέτει καλύτερη οθόνη.

Σε μια νέα ανάρτηση X από τον Ross Young, ο σύμβουλος διαρροής και οθόνης ανέφερε ότι το επερχόμενο iPad Air 12,9 ιντσών θα διαθέτει τεχνολογία mini LED σε αντίθεση με την κανονική οθόνη LCD, όπως αναμενόταν στο νέο iPad Air 10,9 ιντσών και στο τρέχον iPad Air (αναθεώρηση) μοντέλο.

Γιατί το mini LED είναι καλύτερο από το συμβατικό LCD;

Η τεχνολογία Mini LED χρησιμοποιείται στο υπάρχον iPad Pro και αυτός ο τύπος LCD έχει μερικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις συμβατικές οθόνες LCD. Ουσιαστικά, με τη χρήση mini LED ως στοιχείο οπίσθιου φωτισμού, η οθόνη παράγει υψηλότερο επίπεδο φωτεινότητας και καλύτερη αντίθεση. Παρέχει επίσης ακριβέστερο οπίσθιο φωτισμό και ενισχυμένο δυναμικό εύρος (HDR) καθώς και βελτιωμένη απόδοση ενέργειας για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Ο Young σημείωσε ότι η Apple σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα πλεονάζοντα πάνελ mini LED για το τρέχον iPad Pro 12,9 ιντσών (αναθεώρηση), το οποίο εμφανίζεται επίσης ως μέτρο μείωσης του κόστους από την εταιρεία τεχνολογίας Cupertino.

Apple iPad Air Render 12,9 ιντσών

Η απόδοση του μοντέλου iPad Air M3 12,9 ιντσών της Apple παρουσιάζει ομοιότητες με το iPad Air (2022) / © 91Mobiles

Με βάση όσα γνωρίζουμε, η Apple δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα πάνελ επειδή αλλάζει σε οθόνες OLED στα νέα tablet iPad Pro. Επιπλέον, τα μεγέθη οθόνης του 2024 OLED iPad Pro είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από τους προκατόχους τους.

Δεν είναι σαφές εάν η οθόνη θα λάβει υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης. Ωστόσο, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για το ίδιο πάνελ με το iPad Pro του 2022, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε πιο γρήγορη έξοδο οθόνης.

Όσον αφορά το επερχόμενο μικρότερο iPad Air, ο tipster ανέφερε ότι θα κολλήσουν με μια συμβατική οθόνη LCD, αν και θα μπορούσε επίσης να επωφεληθεί από έναν βελτιωμένο ρυθμό ανανέωσης.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, η Apple πρόκειται να ανακοινώσει τα νέα tablet iPad κάποια στιγμή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Πιστεύεται ότι ολόκληροι οι κατάλογοι iPad Pro και iPad Air θα τροφοδοτούνται από ένα chipset M3. Ένα νέο Apple Pencil 3 και αξεσουάρ Magic Keyboard αναμένεται επίσης να γίνουν επίσημα.

Ποιο από αυτά τα iPad σκοπεύετε να αγοράσετε και γιατί; Ποια είναι η γνώμη σας για το μεγαλύτερο iPad Air; Ας ακούσουμε τη γνώμη σας.