Το Google Pixel 9 ενδέχεται να υιοθετήσει τον σχεδιασμό φόρτισης MagSafe Halo της Apple

0
22
Το Google Pixel 9 ενδέχεται να υιοθετήσει τον σχεδιασμό φόρτισης MagSafe Halo της Apple
© nextpit

Το πρότυπο ασύρματης φόρτισης Qi2 της επερχόμενης κοινοπραξίας Wireless Power Consortium βασίζεται στον σχεδιασμό MagSafe της Apple, ο οποίος επιτρέπει πολύ αποτελεσματική και ταχύτερη φόρτιση σε σύγκριση με το αρχικό Qi. Το iPhone 15 είναι από τις πρώτες συσκευές που υποστηρίζονται από το πρότυπο. Φαίνεται τώρα ότι η Google μπορεί να υιοθετήσει το ίδιο σχέδιο με την Apple στα τηλέφωνα Pixel, ξεκινώντας πιθανώς με το Pixel 9.

  • Επίσης ενδιαφέρον να διαβάσετε: Κορυφαίες συμβουλές και κόλπα για να εξοικονομήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας

Η WPC ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την εκκαθάριση των απαραίτητων πιστοποιήσεων για το Qi 2. Στη συνέχεια, η πρώτη παρτίδα αξεσουάρ με δυνατότητα Qi2 θα φτάσει σύντομα και αναμένεται ότι θα είναι έτοιμα για το iPhone 15 (αναθεώρηση) μέχρι την εορταστική περίοδο του τρέχοντος έτους και μπροστά από άλλους κατασκευαστές.

Η Google αλλάζει σε ασύρματη φόρτιση Qi2 στο Pixel 9 (Pro)

Αλλά εκτός από την Apple, κανένας κατασκευαστής Android δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη ποιες συσκευές θα υποστηρίζουν το Qi2. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει μια ένδειξη που βασίζεται στα ευρήματα του The Verge και η Google πιθανότατα θα είναι μεταξύ αυτών των εξέχοντα ονόματα που θα ενσωματωθούν στις μελλοντικές συσκευές Pixel.

Μετά το σκάψιμο, το κατάστημα ανακάλυψε ότι ο βετεράνος της Google Liyu Yang προσχώρησε πρόσφατα ως ένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της κοινοπραξίας. Είναι γνωστό ότι ο Yang χρησιμοποιεί τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης στις συσκευές Pixel εδώ και πολλά χρόνια. Αν και η παρουσία του Yang δεν επιβεβαιώνει ότι η Google θα κυκλοφορήσει σύντομα συσκευές Qi2, δείχνει ότι η Google προσθέτει Qi2 στο Pixel της.

Το iPhone 14 υποστηρίζει επίσης φόρτιση MagSafe

Η ασύρματη φόρτιση έχει ισχύ 15 W με τα προϊόντα MagSafe και 7,5 W με τα άλλα. / © nextpit

Ωστόσο, σχετικά με τα μοντέλα Pixel ή ποια smartphones είναι αυτά είναι ακόμα άγνωστο. Αλλά με το Pixel 8 (αναθεώρηση) και το Pixel 8 Pro (αναθεώρηση) να διαθέτουν την ίδια αποκλειστική σχεδίαση ασύρματης φόρτισης, το Pixel 9 μπορεί να είναι το πρώτο ντεμπούτο του Qi2 Magnetic Power Profile (MPP) που βρίσκεται παρόμοια στα iPhone με σχεδιασμό με μαγνήτη halo ή άλλα είδη .

Είναι ακόμη πιθανό το Google Pixel 9 να διαθέτει την αναβαθμισμένη έκδοση που ονομάζεται Extended Power Profile (EEP) με ταχύτερη βαθμολογία. Αυτό δίνεται επειδή το τρέχον Pixel 8 Pro έχει ταχύτερη ασύρματη φόρτιση 23 watts σε σύγκριση με την βαθμολογία 15 watt στο Qi2. Θα ήταν λογικό ότι η Google θα διατηρήσει μόνο την ίδια ταχύτητα ή θα την αυξήσει.

Εκτός από το Pixel 9, το επερχόμενο Samsung Galaxy S24 πιθανότατα θα έχει το πρότυπο Qi2. Το κορυφαίο τρίο smartphone Android αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Σαν Φρανσίσκο στις 17 Ιανουαρίου 2024 μαζί με το έξυπνο Galaxy Ring.

Θεωρείτε ότι η ασύρματη φόρτιση είναι σημαντική λειτουργία smartphone; Πόσο συχνά χρησιμοποιείτε ασύρματη φόρτιση στο τηλέφωνο ή τη συσκευή σας; Παρακαλούμε μοιραστείτε μαζί μας στην ενότητα σχολίων.

Μέσω: Το χείλος
Πηγή:
WPC