Πώς να εντοπίσετε λογοκλοπή ή εξαπάτηση στο Google Classroom

0
19

Οι δάσκαλοι έχουν ήδη κατακλυστεί από δουλειά. Το να πρέπει να ελέγξετε για λογοκλοπή ή εξαπάτηση με το χέρι είναι μια κουραστική αλλά σημαντική εργασία, ειδικά επειδή τα περισσότερα σχολεία έχουν στραφεί σε διαδικτυακή μάθηση. Οι μαθητές είναι έξυπνοι και πάντα αναζητούν έναν τρόπο να πάρουν καλύτερους βαθμούς. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό για τους εκπαιδευτικούς να είναι πάνω από αυτό και να χρησιμοποιούν ευκολότερα εργαλεία για τον εντοπισμό της εξαπάτησης ή της λογοκλοπής.

Πώς να εντοπίσετε λογοκλοπή ή εξαπάτηση στο Google Classroom

Εκεί μπαίνει το Google Classroom. Μόλις ένας μαθητής υποβάλει την εργασία του, όλο το ιστορικό των αναθεωρήσεων μπορεί να ελεγχθεί από τον δάσκαλό του με αυτό το χρήσιμο εργαλείο ελέγχου λογοκλοπής. Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει πώς να εντοπίσετε λογοκλοπή ή εξαπάτηση στο Google Classroom.

Google Classroom – Πώς να εντοπίσετε λογοκλοπή ή εξαπάτηση

Το Google Classroom διαθέτει ένα χρήσιμο εργαλείο ελέγχου που ονομάζεται Αναφορά πρωτοτυπίας. Αυτό το εργαλείο μπορεί να ελέγξει τη δουλειά ενός μαθητή έναντι αναρίθμητων ιστοσελίδων και εκατομμυρίων βιβλίων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μπορεί να ελέγξει μόνο βιβλία ή δημοσιεύσεις που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Δεν είναι δυνατή η παρακολούθηση πληροφοριών από πηγές που δεν είναι διαδικτυακές.

Αυτές οι αναφορές εμφανίζουν πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τη λογοκλοπή που εντοπίζει:

 • Οι συγκεκριμένοι ιστότοποι που έχουν ίδιο ή παρόμοιο περιεχόμενο
 • Το ποσοστό του λογοκλοποποιημένου υλικού που χρησιμοποιείται
 • Ο αριθμός των αποσπασμάτων που αναφέρονται ή παρατίθενται
 • Ο αριθμός των επισημασμένων αποσπασμάτων

Για να ενεργοποιήσετε τις αναφορές πρωτοτυπίας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Κάντε κλικ στην «Τάξη» και μετά στην «Εργασία στην τάξη».
 2. Κάντε κλικ στο «Δημιουργία» και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Ανάθεση».
 3. Κάντε κλικ στο «Έλεγχος λογοκλοπής».

Πώς να ενεργοποιήσετε τις αναφορές πρωτοτυπίας

Οι μαθητές δεν μπορούν να εκτελέσουν μια αναφορά για την υποβληθείσα εργασία τους, εάν έχετε ενεργοποιήσει τις Αναφορές πρωτοτυπίας μετά την υποβολή της εργασίας τους. Εάν θέλετε οι μαθητές να εκτελέσουν μια αναφορά, θα πρέπει να επιστρέψουν την εργασία τους και να τους επιτρέψετε να παραδώσουν την εργασία τους αφού εκτελέσουν την αναφορά.

Για να ενεργοποιήσετε τις Αναφορές πρωτοτυπίας αφού οι μαθητές υποβάλουν την εργασία τους, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Κάντε κλικ στην «Τάξη» και κάντε κλικ στην «Εργασία στην τάξη».
 2. Δίπλα στην εργασία, κάντε κλικ στο “Επεξεργασία”.
 3. Κάντε κλικ στο check plagiarism.

Πώς να ελέγξετε τις αναφορές πρωτοτυπίας

Οι αναφορές πρωτοτυπίας εκτελούνται αυτόματα μόλις οι μαθητές υποβάλουν τις εργασίες τους. Εάν μια εργασία δεν υποβληθεί από έναν μαθητή και στη συνέχεια υποβληθεί ξανά, το Google Classroom εκτελεί μια άλλη αναφορά πρωτοτυπίας για τον δάσκαλο.

Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε τις αναφορές πρωτοτυπίας:

 1. Κάντε κλικ στην «Τάξη» και μετά στην «Εργασία στην τάξη».
 2. Κάντε κλικ στην «Εργασία», μετά στην «Προβολή Εργασίας» και επιλέξτε το αρχείο του μαθητή.
 3. Κάντε κλικ στον αριθμό των επισημασμένων αποσπασμάτων.

Σημαντικά πράγματα που πρέπει να σημειωθούν

 • Για 45 ημέρες, οι αναφορές πρωτοτυπίας θα είναι ορατές. Μετά από αυτό το διάστημα, θα πρέπει να εκτελέσετε μια άλλη αναφορά χρησιμοποιώντας το εργαλείο βαθμολόγησης.
 • Όταν οι Αναφορές πρωτοτυπίας έχουν ενεργοποιηθεί για μια εργασία, οι μαθητές μπορούν να εκτελέσουν μια αναφορά τρεις φορές για τις εργασίες τους πριν τις παραδώσουν. Οι καθηγητές δεν μπορούν να δουν τις αναφορές που εκτελούν οι μαθητές. Και οι μαθητές μπορούν να επεξεργαστούν και να τροποποιήσουν την εργασία τους αφού εκτελέσουν την τελευταία τους αναφορά, πριν την υποβάλουν.
 • Μόνο έγγραφα που δεν υπερβαίνουν το μέγεθος αρχείου των 2 MB μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία αναφοράς πρωτοτυπίας.
 • Για πέντε εργασίες ανά τάξη, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις Αναφορές πρωτοτυπίας εάν διαθέτετε λογαριασμό Google Workspace for Education Fundamentals. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε απεριόριστες αναφορές πρωτοτυπίας, θα πρέπει να ζητήσετε από τον διαχειριστή του Google Workspace να κάνει αναβάθμιση στο Teaching and Learning ή να κάνει αναβάθμιση στο Google Workspace for Education Plus.

Οι αναφορές πρωτοτυπίας σας είναι ιδιωτικές

Όταν χρησιμοποιείτε τις αναφορές πρωτοτυπίας, το Google Classroom δεν αναλαμβάνει την ιδιοκτησία του περιεχομένου σας. Το περιεχόμενό σας ανήκει σε εσάς και τους μαθητές σας. Οι Αναφορές πρωτοτυπίας αναζητούν όλα όσα είναι δημόσια διαθέσιμα στον ιστό και δεν αποθηκεύονται μόνιμα.

Το Google Workspace for Education Fundamentals πληροί τα ακόλουθα πρότυπα συμμόρφωσης:

 • Νόμος για τα εκπαιδευτικά δικαιώματα και το απόρρητο (FERPA)
 • Νόμος για την προστασία του απορρήτου των παιδιών στο Διαδίκτυο του 1998 (COPPA)
 • Η δέσμευση για το απόρρητο των μαθητών εισήχθη από το Future of Privacy Forum (FPF)
 • ISO/IEC 27018:2014 (Πρότυπα δεδομένων)

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία κλειδωμένου κουίζ

Η λειτουργία κλειδωμένου κουίζ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτρέψετε την εξαπάτηση στο Google Classroom. Αυτή η δυνατότητα βοηθά στη διασφάλιση της ακεραιότητας των αξιολογήσεών σας. Μπορεί να ενεργοποιηθεί στις Φόρμες Google και θα εμποδίσει όλους τους μαθητές να έχουν πρόσβαση σε άλλους πόρους. Όταν οι μαθητές κάνουν ένα κουίζ στο Google Classroom, αυτή η δυνατότητα θα τους περιορίσει από το να εξαπατήσουν με άλλους πόρους.

Αυτή η δυνατότητα απενεργοποιεί αυτόματα όλες τις εφαρμογές, τις επεκτάσεις, τις καρτέλες και τις λειτουργίες στιγμιότυπου οθόνης. Δεν θα είναι διαθέσιμα καθ’ όλη τη διάρκεια του κουίζ και θα περιορίσει τους μαθητές στο Google Classroom. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία στο Google Classroom πριν δώσετε στους μαθητές την εργασία.

Συχνές ερωτήσεις

Μπορούν οι αναφορές πρωτοτυπίας να ελέγξουν την εργασία άλλων μαθητών στην τάξη σας και την προηγούμενη εργασία μαθητών στο σχολείο;

Εάν αυτό είναι ενεργοποιημένο από τον διαχειριστή σας, θα μπορείτε να δείτε τυχόν αντιστοιχίσεις εντός του σχολείου. Αλλά μπορείτε να το κάνετε αυτό μόνο εάν έχετε κάνει αναβάθμιση στις εκδόσεις Google Workspace for Education Plus και Teaching and Learning Upgrade. Αυτή η διαδικασία λειτουργεί εξετάζοντας το σχολικό σώμα του τομέα σας. Για να συγκρίνετε την εργασία των μαθητών όταν αυτή επαναλαμβάνεται με το σχολικό σώμα, απαιτούνται τα παρακάτω:

• Οι σχολικοί αγώνες πρέπει να είναι ενεργοποιημένοι για τον τομέα σας

• Οι αναφορές πρωτοτυπίας πρέπει να είναι ενεργοποιημένες για την εργασία σας

• Ο τύπος του αρχείου πρέπει να υποστηρίζεται

Οι αναφορές πρωτοτυπίας ελέγχονται σε σχέση με άλλους τομείς; Εάν ναι, μπορούν αυτοί οι δάσκαλοι να δουν τις εργασίες του μαθητή μου;

Όχι. Η εργασία των μαθητών δεν αποθηκεύεται για σύγκριση με άλλους τομείς και οι δάσκαλοι που χρησιμοποιούν άλλους τομείς δεν μπορούν να δουν τις εργασίες των μαθητών σας.

Μπορούν οι αναφορές πρωτοτυπίας να σας δείξουν εάν ένας μαθητής έχει χρησιμοποιήσει περίεργο κείμενο;

Ναι, θα ειδοποιηθείτε εάν υπάρχουν πολλά σενάρια σε μια ανάθεση εάν βρεθούν περισσότεροι από έξι χαρακτήρες που δεν είναι κείμενο.

Ποια είναι τα παρατιθέμενα ή παρατιθέμενα αποσπάσματα;

Αυτά τα αποσπάσματα είναι μέρη κειμένου που μοιάζουν με κείμενο που βρίσκεται σε έναν ιστότοπο που ανέφερε ή παρέθεσε ο μαθητής.

Τι είναι τα περάσματα με σημαία;

Τα επισημασμένα αποσπάσματα είναι αποσπάσματα που η Αναφορά πρωτοτυπίας βρίσκει παρόμοια με πληροφορίες που βρέθηκαν σε μια ιστοσελίδα που δεν ανέφερε ή παρέθεσε κάποιος μαθητής. Μπορείτε να δείτε τις πληροφορίες που έχουν επισημανθεί καθώς και πού βρέθηκαν και έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπο.

Κάνοντας τη Διαδικασία Αναθεώρησης Αύρα

Με τη λειτουργία αναφορών πρωτοτυπίας στο Google Classroom, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη της Αναζήτησης Google για να ελέγξετε για τυχόν λογοκλοπή. Μπορείτε να ζητήσετε από τους μαθητές σας να ελέγξουν τη δική τους εργασία για αναφορές έως και τρεις φορές πριν παραδώσουν την εργασία τους. Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε Αναφορές πρωτοτυπίας σε πολλές γλώσσες.

Το Google Classroom εξαλείφει τις μη αυτόματες αναζητήσεις και βελτιστοποιεί τη βαθμολόγηση επισημαίνοντας αυτόματα αποσπάσματα που χρειάζονται παραπομπές, μαζί με έναν σύνδεσμο προς την εξωτερική πηγή. Μπορείτε εύκολα να αποθηκεύσετε, να μοιραστείτε ή να εκτυπώσετε Αναφορές πρωτοτυπίας όποτε το χρειαστείτε.

Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ τη λειτουργία αναφοράς πρωτοτυπίας του Google Classroom; Αν ναι, το βρήκατε χρήσιμο; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here