Πώς να διορθώσετε ένα φως τηλεόρασης TCL που αναβοσβήνει

0
7

Πολλοί κάτοχοι τηλεοράσεων TCL αντιμετώπισαν προβλήματα με ένα φως που αναβοσβήνει στο κάτω μέρος των οθονών τους. Συχνά, η τηλεόραση αρνείται επίσης να ανάψει ενώ το φως αναβοσβήνει. Είναι ένα απογοητευτικό ζήτημα, αλλά υπάρχουν μερικές γρήγορες και απλές διορθώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε για να επαναφέρετε την τηλεόραση στο κανονικό.

Πώς να διορθώσετε ένα φως τηλεόρασης TCL που αναβοσβήνει

Αυτός ο οδηγός θα εξετάσει μερικούς λόγους για τους οποίους η λυχνία της τηλεόρασης TCL αναβοσβήνει.

Αιτίες και λύσεις για το TCL TV που αναβοσβήνει

Υπάρχουν πολλές πιθανές εξηγήσεις εάν το φως της τηλεόρασής σας TCL συνεχίζει να αναβοσβήνει. Τις περισσότερες φορές, σημαίνει ότι η τηλεόραση έχει κολλήσει σε κατάσταση αναμονής για κάποιο λόγο, και γι’ αυτό μπορεί να μην ανάψει σωστά. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα σύνδεσης ή ακόμα και σε ελαττωματικό φως.

Κολλημένος σε κατάσταση αναμονής

Εάν η λυχνία της τηλεόρασης TCL συνεχίζει να αναβοσβήνει και δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε την τηλεόρασή σας, είναι πολύ πιθανό να είναι κλειδωμένη σε κατάσταση αναμονής. Αυτό είναι ένα σχετικά κοινό σφάλμα που μπορεί να προκύψει τυχαία με τις τηλεοράσεις TCL, αλλά μπορεί να διορθωθεί μέσα σε λίγα λεπτά.

 1. Βρείτε έναν συνδετήρα ή ένα στυλό ή κάποιο άλλο λεπτό, μυτερό αντικείμενο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς της τηλεόρασης.
 2. Εντοπίστε το κουμπί επαναφοράς στην τηλεόρασή σας. Θα πρέπει να φέρει την ένδειξη “Επαναφορά” και συνήθως βρίσκεται σε κάθε πλευρά της μονάδας ή στην κάτω πλευρά, κοντά στις θύρες HDMI ή USB.
 3. Σπρώξτε τον συνδετήρα ή την άκρη του στυλό στην οπή του κουμπιού επαναφοράς και κρατήστε το εκεί για έως και 15 δευτερόλεπτα.
 4. Εναλλακτικά, δοκιμάστε να πατήσετε γρήγορα το κουμπί περίπου 20 έως 30 φορές.

Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές, καθώς η πρόσβαση στο κουμπί μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη. Ωστόσο, μόλις καταφέρετε να ενεργοποιήσετε την επαναφορά, η τηλεόραση θα πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί ξανά.

Χρειάζεται κύκλο ισχύος

Εάν η μέθοδος επαναφοράς δεν λειτουργεί, η τηλεόρασή σας TCL μπορεί απλώς να χρειάζεται έναν κύκλο τροφοδοσίας. Αυτό περιλαμβάνει διακοπή ρεύματος στη μονάδα για λίγο και στη συνέχεια επανασύνδεσή της. Είναι ένας συνηθισμένος τρόπος για να διορθώσετε προβλήματα με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές και συσκευές.

 1. Βεβαιωθείτε ότι η τηλεόραση είναι απενεργοποιημένη.
 2. Αποσυνδέστε την τηλεόραση από την πρίζα.
 3. Περιμένετε ένα ολόκληρο λεπτό.
 4. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί τροφοδοσίας στην τηλεόραση για να εξαντλήσετε τυχόν υπολειπόμενη ισχύ.
 5. Συνδέστε ξανά τη μονάδα και προσπαθήστε να την ενεργοποιήσετε.

Προβλήματα σύνδεσης στο Διαδίκτυο

Εάν η τηλεόρασή σας εξακολουθεί να ανάβει ακόμα και όταν το φως αναβοσβήνει, τότε μπορεί να σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με τη σύνδεση Wi-Fi της συσκευής. Η λυχνία ενδέχεται να αναβοσβήνει για να σας ενημερώσει ότι η τηλεόραση προσπαθεί και αποτυγχάνει να συνδεθεί. Υπάρχουν μερικοί πιθανοί τρόποι για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα.

Αρχικά, θα πρέπει να ελέγξετε άλλες συσκευές για να δείτε εάν είναι συνδεδεμένες. Εάν όχι, πιθανότατα υπάρχει πρόβλημα με το Διαδίκτυό σας. Ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου, να περιμένετε να επανέλθει το Διαδίκτυο ή να δοκιμάσετε να ενεργοποιήσετε τον δρομολογητή σας.

 1. Για να ενεργοποιήσετε τον δρομολογητή, αποσυνδέστε τον.
 2. Περιμένετε ένα λεπτό.
 3. Στη συνέχεια, συνδέστε το ξανά και περιμένετε λίγο για να δείτε εάν η σύνδεση επανέρχεται.

Εάν το Διαδίκτυο λειτουργεί σε άλλες συσκευές, αλλά όχι στην τηλεόρασή σας, ίσως χρειαστεί να διαμορφώσετε εκ νέου τις ρυθμίσεις Wi-Fi της τηλεόρασης. Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

 1. Πατήστε το κουμπί “Αρχική σελίδα” στο τηλεχειριστήριο.
 2. Μεταβείτε στο μενού “Ρυθμίσεις”.
 3. Βρείτε και κάντε κλικ στο “Δίκτυο και Διαδίκτυο”
 4. Ενεργοποιήστε το δίκτυο Wi-Fi και συνδέστε το t.

Χρειάζεται επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

Μια άλλη πιθανή εξήγηση για το φως της τηλεόρασης TCL που αναβοσβήνει είναι ότι είχε κάποιο είδος τεχνικής βλάβης ή σφάλματος και χρειάζεται πλήρη επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Αυτή η διαδικασία θα επαναφέρει την τηλεόραση στις αρχικές της ρυθμίσεις. Θα πρέπει επίσης να επιλύσει τυχόν δευτερεύοντα ζητήματα που κάνουν το φως να αναβοσβήνει.

 1. Πατήστε το κουμπί “Αρχική σελίδα”.
 2. Βρείτε το μενού “Ρυθμίσεις” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Περισσότερες ρυθμίσεις”.
 3. Κάντε κλικ στο «Προτιμήσεις συσκευής» και μετά στο «Επαναφορά».
 4. Επιλέξτε την επιλογή “Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων” και επιβεβαιώστε την επιλέγοντας “Διαγραφή όλων”.

Θυμηθείτε ότι αυτό θα επαναφέρει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων της οθόνης της τηλεόρασής σας και των πληροφοριών σύνδεσης Wi-Fi. Έτσι, όταν το ενεργοποιήσετε ξανά, θα πρέπει να περάσετε από την αρχική φάση εγκατάστασης και να ρυθμίσετε τα πάντα ξανά, αλλά θα πρέπει να λύσει το πρόβλημα του φωτός που αναβοσβήνει.

Θέματα οπίσθιου φωτισμού

Μερικές φορές, τα φώτα που αναβοσβήνουν στις τηλεοράσεις TCL μπορεί να προκαλούνται από προβλήματα με το σύστημα οπίσθιου φωτισμού στην τηλεόραση. Ένα από τα φώτα LED ή τα εξαρτήματα του οπίσθιου φωτισμού ενδέχεται να έχει σπάσει ή να αποτύχει. Η επιδιόρθωση αυτού δεν είναι συνήθως μια δουλειά DIY, επομένως είναι καλύτερο να μεταφέρετε την τηλεόρασή σας σε ένα επαγγελματικό κέντρο επισκευής ή να την στείλετε πίσω στην TCL εάν εξακολουθείτε να έχετε την εγγύηση.

Πρόβλημα με το τηλεχειριστήριο

Μια λυχνία που αναβοσβήνει μπορεί να σημαίνει ότι το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής σας στέλνει σήματα στην τηλεόραση ξανά και ξανά. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα κι αν δεν πατάτε κανένα κουμπί και συνήθως είναι σημάδι ότι το τηλεχειριστήριο έχει σπάσει ή ένα κουμπί έχει κολλήσει.

Το να βγάλετε τις μπαταρίες από το τηλεχειριστήριο θα σας βοηθήσει να δείτε αν αναβοσβήνει το φως ή όχι. Εάν ήταν, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε ή να επισκευάσετε το τηλεχειριστήριο από έναν επαγγελματία. Μπορείτε να μεταβείτε προσωρινά στη χρήση μιας εφαρμογής τηλεχειριστηρίου στο τηλέφωνό σας για τον έλεγχο της τηλεόρασης ή απλώς να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά στην ίδια τη μονάδα.

Συχνές ερωτήσεις

Τι γίνεται αν καμία από αυτές τις μεθόδους δεν διορθώσει το φως που αναβοσβήνει;

Εάν καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν λειτουργεί για εσάς, μπορεί να υπάρχει ένα πιο περίπλοκο πρόβλημα με την τηλεόρασή σας. Η καλύτερη επιλογή είναι συνήθως να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία υποστήριξης πελατών της TCL και να τους εξηγήσετε το πρόβλημα. Μπορούν να σας καθοδηγήσουν σε εναλλακτικές μεθόδους επισκευής. Διαφορετικά, μπορείτε να πάτε την τηλεόρασή σας σε ένα τοπικό συνεργείο και να αφήσετε τους ειδικούς να την ρίξουν μια ματιά.

Τι γίνεται αν δεν μπορώ να βρω το κουμπί επαναφοράς;

Τα κουμπιά επαναφοράς μπορούν να βρίσκονται σε διαφορετικές θέσεις σε κάθε μοντέλο τηλεόρασης TCL. Είναι σημαντικό να κοιτάξετε σε όλη τη μονάδα. Μπορεί να βρίσκεται σε μία από τις πλευρές, στην κάτω ή στο πίσω μέρος. Η αναζήτηση στο εγχειρίδιο χρήσης της τηλεόρασής σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βρείτε το κουμπί. Εάν δεν μπορείτε να το εντοπίσετε, τότε η τηλεόρασή σας μπορεί να μην έχει. Αντίθετα, ίσως χρειαστεί απλώς να πατήσετε και να κρατήσετε πατημένο το κουμπί «Μενού» στο τηλεχειριστήριό σας για λίγο για να επαναφέρετε τη μονάδα.

Διορθώστε τα φώτα που αναβοσβήνουν σε ένα φλας

Είναι σίγουρα ενοχλητικό όταν το φως της τηλεόρασής σας TCL συνεχίζει να αναβοσβήνει, αλλά το πάτημα του κουμπιού επαναφοράς θα διορθώσει το πρόβλημα στις περισσότερες περιπτώσεις. Εναλλακτικά, η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων ή η εκ νέου διαμόρφωση των ρυθμίσεων Wi-Fi ενδέχεται να επιλύσουν το πρόβλημα. Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, μπορείτε να καλέσετε την TCL και να τους ζητήσετε να το διορθώσουν.

Είχατε κάποιο πρόβλημα με μια τηλεόραση TCL; Γνωρίζετε άλλες γρήγορες λύσεις για το πρόβλημα του φωτός που αναβοσβήνει; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here