Πώς να απεγκαταστήσετε την Cortana από υπολογιστή Windows 10

0
85

Δείτε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε εντελώς την Cortana από τον υπολογιστή σας!

Πώς να απεγκαταστήσετε την Cortana από υπολογιστή Windows 10
Πώς να απεγκαταστήσετε την Cortana από υπολογιστή Windows 10

Τώρα σχεδόν όλες οι εταιρείες τεχνολογίας διαθέτουν μια εφαρμογή φωνητικού βοηθού. Η Google έχει το Google Assistant, η Amazon έχει την Alexa, η Apple έχει το Siri και η Microsoft έχει την Cortana. Όμως, δυστυχώς, από όλες αυτές τις εφαρμογές φωνητικού βοηθού, η Cortana της Microsoft φαίνεται λιγότερο δημοφιλής.

Παρόλο που η Cortana έχει χάσει εδώ και καιρό τη μάχη του φωνητικού βοηθού AI από τους ανταγωνιστές της, εξακολουθεί να αποτελεί μέρος των Windows 10. Κάθε νέα έκδοση των Windows 10 συνοδεύεται από ενσωματωμένη Cortana. Επιπλέον, η Microsoft έχει τοποθετήσει την Cortana ακριβώς στη γραμμή εργασιών για ευκολότερη πρόσβαση. Ωστόσο, σε πολλούς χρήστες φαίνεται να μην αρέσει καθόλου η Cortana της Microsoft.

Πριν από την ενημέρωση Μαΐου 2020 των Windows 10, δεν ήταν εύκολο να αφαιρέσετε την Cortana από ένα σύστημα. Εάν διαγράψετε όλα τα αρχεία που σχετίζονται με την Cortana, θα αντιμετωπίσετε άλλα ζητήματα όπως η αναζήτηση των Windows που δεν λειτουργεί, το μενού Έναρξη δεν ανοίγει και άλλα.

Ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει με τα Windows 10 έκδοση 2004, όταν η Microsoft αποφάσισε να μην συμπεριλάβει την Cortana ως μέρος των Windows 10. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε την Cortana από τον υπολογιστή σας εάν εκτελείται σε Windows 10 Έκδοση 2004.

Βήματα για την απεγκατάσταση της Cortana από υπολογιστή Windows 10

Επομένως, εάν δεν σας αρέσει η Cortana στα Windows 10, ήρθε η ώρα να την απεγκαταστήσετε. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί έναν οδηγό βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο απεγκατάστασης της Cortana από τα Windows 10. Ας το ελέγξουμε.

Βήμα 1. Πρώτα απ ‘όλα, ανοίξτε την αναζήτηση των Windows 10 και αναζητήστε “PowerShell”.

Βήμα 2. Κάντε δεξί κλικ στο Windows Powershell και επιλέξτε την επιλογή «Εκτέλεση ως διαχειριστής».

Βήμα 3. Στο παράθυρο του PowerShell, αντιγράψτε και επικολλήστε την εντολή που δίνεται παρακάτω και πατήστε το κουμπί Enter

Get-AppxPackage -allusers Microsoft.549981C3F5F10 | Remove-AppxPackage

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να απεγκαταστήσετε την Cortana από υπολογιστή με Windows 10.

Πώς να εγκαταστήσετε ξανά την Cortana;

Η Microsoft Cortana είναι διαθέσιμη ως αυτόνομη εφαρμογή στο Microsoft Store. Επομένως, εάν θέλετε να εγκαταστήσετε ξανά την Cortana στο σύστημά σας, μπορείτε να λάβετε την εφαρμογή από το Microsoft Store.

Για να επανεγκαταστήσετε την Cortana σε υπολογιστή με Windows 10, μεταβείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο και κάντε κλικ στο κουμπί “Λήψη”. Η Cortana είναι δωρεάν για λήψη και χρήση.

Έτσι, αυτός ο οδηγός έχει να κάνει με τον τρόπο απεγκατάστασης της Cortana από υπολογιστή Windows 10. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με αυτό, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here