Ο επεξεργαστής Tensor G4 του Google Pixel 9 μπορεί να είναι Slowpoke

0
25
Ο επεξεργαστής Tensor G4 του Google Pixel 9 μπορεί να είναι Slowpoke
© nextpit

Ενώ η Google πρόκειται να ανακοινώσει το Pixel 8 στις 4 Οκτωβρίου, έχουν εμφανιστεί νέες λεπτομέρειες σχετικά με το Pixel 9 της εταιρείας που αναμένεται το 2024. Αυτό που είναι ενδιαφέρον συγκεκριμένα θα ήταν πληροφορίες για το chipset Tensor G4 που βρίσκεται στα κορυφαία smartphone Android, τα οποία ενδέχεται να παρουσιάσουν ένα μικρό χτύπημα ταχύτητας πάνω από το Tensor G3 που τροφοδοτεί το Pixel 8.

  • Μην χάσετε αυτό: Διαφορές μεταξύ επεξεργαστών κινητών Snapdragon και Exynos

Αυτή η χυμώδης πληροφορία προέρχεται από την Kamila Wojciechowska της αρχής Android, η οποία ήταν τακτική διαρροή Pixel τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με την εσωτερική πηγή του, το Tensor G4 SoC που θα τροφοδοτεί τα Pixel 9 και Pixel 9 Pro είναι μια οριακή αναβάθμιση σε σύγκριση με το Tensor G3, απογοητεύοντας όσους περιμένουν σημαντικές βελτιώσεις από το μη ανακοινωθέν κορυφαίο τσιπ.

Δεν διέρρευσαν πολλές λεπτομέρειες όσον αφορά τις παραμέτρους επεξεργασίας και γραφικών του πυριτίου, επομένως δεν έχουμε πραγματικά καλή κατανόηση των ακριβών αλλαγών. Ωστόσο, πιθανότατα θα σήμαινε ότι το προσαρμοσμένο τσιπ θα προσφέρει μόνο μια οριακή διαφορά στις διαφορετικές ταχύτητες ρολογιού του πυρήνα, παρόμοια με το Pixel Fold (ανασκόπηση) και το Tensor G2 του Pixel 7 που ήταν μια μικρή βελτίωση σε σχέση με το G1.

Google Pixel Watch 2, Pixel 8 και Pixel 8 Pro

Η Google πειράζει τα Pixel Watch 2, Pixel 8 και Pixel 8 Pro. / © Google Store

Τούτου λεχθέντος, το Tensor G4 θα μπορούσε ακόμα να βασίζεται στο Exynos 2400 SoC της Samsung και να είναι παρόμοιο με το ημι-προσαρμοσμένο Tensor G3 τελικά. Ως εκ τούτου, το καθαρό εσωτερικό chipset από την Google, το οποίο μπορεί εύστοχα να ονομάζεται Tensor G5, θα μπορούσε να είναι έτοιμο μόνο στο Pixel 10 έως το 2025. Αυτή η εικασία βασίζεται σε έναν κόμβο λιθογραφίας 3 nm που θα επιτρέψει μια πιο αποτελεσματική έξοδο.

Όσο για το Tensor G3 του Pixel 8, το τσιπ είναι ήδη μια σημαντική αναβάθμιση από το Tensor G2. Διαθέτει διαμόρφωση CPU χωρίς πυρήνα μαζί με μια πιο ικανή GPU με δυνατότητες μηχανικής εκμάθησης. Παρά αυτή την αρχιτεκτονική αλλαγή, το Tensor G3 εξακολουθεί να υστερεί σε απόδοση σε σύγκριση με το Snapdragon 8 Gen 2 και το Snapdragon 8+ Gen 1 του περασμένου έτους.

Εάν η Google αποτύχει να βελτιώσει τα chipset Tensor, πιστεύετε ότι είναι καλύτερα να χρησιμοποιούν τα τσιπ Snapdragon της Qualcomm στις συσκευές Pixel της; Ανυπομονούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας για αυτό.

Μέσω: Android Authority

Επόμενο άρθροΕπόμενο άρθρο