Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τους ρόλους του λευκού γιακά, είναι η δουλειά σας ανοσία;

0
21
Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τους ρόλους του λευκού γιακά, είναι η δουλειά σας ανοσία;
© stokkete/Adobe Stock

Μερικά χρόνια μετά τη νέα εποχή της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, οι δυνατότητες της τεχνολογίας είναι ακόμη σε μεγάλο βαθμό ασαφείς. Είναι απειλή ή ευκαιρία; Θα αποδεκατίσει ολόκληρες βιομηχανίες ή θα τις ενισχύσει; να εξαλειφθούν αμέτρητες θέσεις εργασίας εις βάρος των οικονομιών ή να δημιουργηθούν ολόκληρες νέες βιομηχανίες και να ξεκινήσει μια εποχή αφθονίας;

Αυτή τη στιγμή, αυτό είναι πραγματικά θέμα άποψης.

Η αρχική πρόβλεψη για την τεχνητή νοημοσύνη ήταν ότι είχε τη δυνατότητα να αντικαταστήσει την ανθρώπινη εργασία σε ένα ευρύ φάσμα χειρωνακτικών και βιομηχανικών τομέων. Σκεφτείτε τα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τις μεταφορές, τα λεγόμενα επαγγέλματα κατώτερης ειδίκευσης, «μπλε γιακά».

Μακροπρόθεσμα, μπορεί να συμβαίνει αυτό, αλλά στην παρούσα στιγμή ισχύει το αντίθετο. Μια αναφορά για Τεχνητή Νοημοσύνη και Απασχόληση από τον ΟΟΣΑ περιγράφει πώς τα επαγγέλματα που εκτίθενται περισσότερο στην πρόοδο στον τομέα της αυτοματοποίησης τείνουν να είναι τα υψηλότερα προσόντα, τα «λευκόκολλα». Σκεφτείτε επαγγελματίες, διευθυντές, επιστήμονες και μηχανικούς και νομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά επαγγέλματα.

Ο λόγος για αυτό, η πρόσφατη πρόοδος στην τεχνητή νοημοσύνη ήταν στην «επεξεργασία πληροφοριών και τον απαγωγικό συλλογισμό» και στις μη συνήθεις, γνωστικές εργασίες.

Περικοπές θέσεων εργασίας που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη

Έχοντας αυτό υπόψη, το ερώτημα ποια επαγγέλματα ενδέχεται να κινδυνεύουν να σφετεριστούν από την τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να αναδιατυπωθεί ελαφρώς. Έχουμε δει στο παρελθόν»όσοι χρησιμοποιούν AI θα αντικαταστήσουν αυτούς που δεν το κάνουν», αλλά μπορεί να είναι πιο περίπλοκο από αυτό.

Τον περασμένο ή περισσότερο χρόνο σημειώθηκαν απολύσεις σε μεγάλες εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας και αλλού, όπως η Google, η UPS και η Duolingo, με στοιχεία που αναφέρει η Wall Street Journal να υποδηλώνουν ότι η «τεχνολογία ενίσχυσης της παραγωγικότητας» ευθύνεται τουλάχιστον εν μέρει για τις περικοπές.

Η πλατφόρμα εκμάθησης γλωσσών Duolingo, για παράδειγμα, είπε ότι μείωσε το 10% των εργολάβων, με την τεχνητή νοημοσύνη να αναλαμβάνει τουλάχιστον μέρος της δουλειάς τους. Η UPS δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι σκοπεύει να περικόψει 12.000 ρόλους, με πολλές εργασίες να εκτελούνται από την τεχνητή νοημοσύνη στο μέλλον.

Επιπλέον, η ταχέως αναπτυσσόμενη fintech Klarna μπήκε πρόσφατα στη συζήτηση όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος Sebastian Siemiatkowski αποκάλυψε ότι το chatbot AI της είναι ικανό να κάνει τη δουλειά «700 πρακτόρων εξυπηρέτησης πελατών», υπονοώντας τη δυνατότητα να παρακάμψει εντελώς τις απολύσεις, χωρίς να προσλαμβάνει ποτέ άτομα για να ξεκινάω με.

Επιστρέφοντας στο έκθεση του ΟΟΣΑ, παρατηρεί επίσης ότι έως και το 40% των ωρών εργασίας μπορεί να επηρεαστεί από την επίδραση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης.

Μελέτη από εταιρεία συμβούλων διαχείρισης Όλιβερ Γουάιμαν προτείνει ότι το ένα τρίτο των ρόλων εισαγωγικού επιπέδου θα μπορούσε να αυτοματοποιηθεί, ενώ οι υπάλληλοι κατώτερου βαθμού θα έχουν τις δεξιότητες να αντικαταστήσουν τους διευθυντές πάνω από αυτούς, δημιουργώντας ένα κενό στη μέση της επαγγελματικής ιεραρχίας. Αυτή η αστάθεια σε όλο το φάσμα έχει τη δυνατότητα να μειώσει τη δέσμευση, την ικανοποίηση και την αφοσίωση.

Επιβράδυνση της εξέλιξης του AI

Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, η ΕΕ λαμβάνει μέτρα για να επιβραδύνει την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης. ο Σύμφωνο AI θα εργαστεί για να κατανοήσει, να προσαρμοστεί και να προετοιμαστεί για την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας εσωτερικών διαδικασιών, της προετοιμασίας του προσωπικού και της αξιολόγησης της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των συστημάτων.

Με τις νομοθετικές προσπάθειες των ΗΠΑ σε αυτόν τον τομέα να περιγράφονται στην καλύτερη περίπτωση ως «συνονθύλευμα» και να απειλούν να βλάψουν τις επιχειρήσεις, οι προσπάθειες της ΕΕ είναι πιθανό να θέσουν τα πρότυπα για άλλες περιφέρειες.

Λοιπόν, πώς αυτή η αβεβαιότητα επηρεάζει τους εργαζόμενους στην τεχνολογία; Η απειλή είναι σίγουρα εκεί, αλλά έρευνα από την εταιρεία τεχνολογίας εκμάθησης Pearson προτρέπει την αυτοσυγκράτηση. Οι «παραισθήσεις» της τεχνητής νοημοσύνης σημαίνουν ότι η τεχνολογία δεν μπορεί να βασιστεί πλήρως για την ακρίβεια σε πολύπλοκους υπολογισμούς, επομένως οι προγραμματιστές, η ανάλυση δεδομένων και άλλοι επαγγελματίες της τεχνολογίας είναι αναμφισβήτητα «απόδειξη AI» – προς το παρόν.

Ωστόσο, η τεχνητή νοημοσύνη είναι εδώ για να μείνει και αν ανησυχείτε για τη θέση σας, υπάρχει πάντα η ευκαιρία να προχωρήσετε, να βελτιώσετε τις δεξιότητες ή και τα δύο. Επισκέψου το Nextpit Job Board για να κάνετε το επόμενο βήμα στο επαγγελματικό σας ταξίδι.

Στο Ντάλας του Τέξας, το DataAnnotation αναζητά Προγραμματιστές λογισμικού με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση AI. Σε αυτόν τον ρόλο, θα εκπαιδεύσετε τα chatbots AI να γράφουν κώδικα με βάση τις εισαγωγές διδασκαλίας, καθώς και να αναπτύσσουν και να δοκιμάζουν μεθόδους για τη μέτρηση της προόδου τους και την αξιολόγηση του κώδικα που δημιουργείται. Η επάρκεια στις γλώσσες προγραμματισμού είναι απαραίτητη, όπως και η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και εντοπισμού λύσεων σε πολύπλοκα προβλήματα.

Η NVIDIA προσλαμβάνει έναν Μηχανικός χρονισμού ASIC στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια. Ένας συνδυασμός έρευνας και φυσικής μηχανικής θα συμβάλει στην ανάπτυξη και το σχεδιασμό της επόμενης γενιάς σχεδίων CPU και GPU της NVIDIA. Αυτό περιλαμβάνει όλες τις πτυχές του χρονισμού, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης, των περιορισμών και άλλων, για να βρεθεί η σωστή αντιστάθμιση μεταξύ συχνότητας και ισχύος.

Η Oracle αναζητά α Προγραμματιστής λογισμικού να ενταχθεί στο τμήμα μηχανικών του, να βοηθήσει στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την αντιμετώπιση προβλημάτων και τον εντοπισμό σφαλμάτων προγραμμάτων για βάσεις δεδομένων, εφαρμογές, δίκτυα και άλλα. Σε αυτόν τον ρόλο, θα αναλάβετε ενεργό ρόλο αψηφώντας τα πρότυπα και τις πρακτικές για αυτές τις λειτουργίες. Αυτή η εργασία δεν είναι ρουτίνα και εξαιρετικά περίπλοκη, επομένως απαιτεί ένα άτομο με προηγμένες δεξιότητες και ηγετικούς στόχους.

Θέλετε έναν νέο ρόλο στην τεχνολογία το 2024; Ξεκινήστε την αναζήτηση εργασίας τώρα στο nextpit Job Board. Αυτό το άρθρο γράφτηκε από τον Doug Whelan.