Θέλετε να κερδίσετε πάνω από $150.000 το χρόνο; Εδώ είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι, οι πιο απαιτητικοί ρόλοι και δεξιότητες

0
16
Θέλετε να κερδίσετε πάνω από 0.000 το χρόνο;  Εδώ είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι, οι πιο απαιτητικοί ρόλοι και δεξιότητες
© Nhan/Adobe Stock

Ένα βίντεο από το OpenAI έγινε viral πρόσφατα, αποκαλύπτοντας τις αξιοσημείωτες ικανότητες του Chat GPT-4o.

Μεταξύ άλλων, αυτή η τελευταία έκδοση του εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης έχει τη δυνατότητα να «βλέπει» μέσα από μια κάμερα και να αντιδρά στο περιβάλλον της, να αντιδρά με σαρκασμό ή συγκίνηση με άλλους τρόπους όταν τους ζητηθεί και να παρέχει μετάφραση μεταξύ δύο ατόμων καθώς συνομιλούν χωριστά. Γλώσσες.

Παραμερίζοντας την κουρασμένη συζήτηση για τα ρομπότ που αναλαμβάνουν την εξουσία (αν και το GPT-4o έχει σίγουρα επιταχύνει τη συζήτηση γύρω από την ικανότητα του AI να παρέχει αυθεντική συντροφιά), είναι οι εξαιρετικές ικανότητες των προγραμματιστών που κάνουν όλα αυτά δυνατά.

Οι εργαζόμενοι με εξειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη φέρνουν επανάσταση στη βιομηχανία, από τη λιανική στην υγειονομική περίθαλψη, τη χρηματοδότηση και την κατασκευή. Το GPT-4o είναι ένα άλλο άλμα προς τα εμπρός, επομένως δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη ότι οι μισθοί για συγκεκριμένους ρόλους για την τεχνητή νοημοσύνη αυξάνονται στα ύψη.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στις αρχές του έτους από την πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας Πράγματι αποκάλυψε τις τεχνολογικές δεξιότητες που αποδίδουν τους υψηλότερους μισθούς. τα μισά ήταν ειδικά για την τεχνητή νοημοσύνη, ενώ αρκετά άλλα σχετίζονταν με το υλικό και το λογισμικό που καθιστά δυνατή αυτή την πρωτοποριακή τεχνολογία:

  • Generative AI
  • SoC (System-on-Chip)
  • Βαθιά Μάθηση
  • Torch (Βιβλιοθήκη μηχανικής εκμάθησης και γλώσσα προγραμματισμού)
  • PyTorch (Πλαίσιο μηχανικής εκμάθησης)
  • Computer Vision
  • SystemVerilog (Δοκιμή υλικού)
  • Mesos (διαχείριση CPU)
  • Rust (γλώσσα προγραμματισμού)
  • Elixir (Γλώσσα προγραμματισμού)

Σύμφωνα με την έκθεση του Indeed, η επάρκεια σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω μπορεί να αποφέρει μισθό $165k – $175k.

Οι αυξανόμενοι μισθοί και οι επιταχυνόμενες ικανότητες είναι ένα ενδεικτικό σημάδι ότι η συνολική αγορά τεχνητής νοημοσύνης ανθεί.

Σύμφωνα με Συμμαχική Έρευνα Αγοράς, η αξία της αγοράς ήταν 153 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023 και θα μπορούσε να αγγίζει τα 3,6 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2033. Ωστόσο, παρά αυτή την αγενή υγεία, πολλές μελέτες δείχνουν ότι απλά δεν υπάρχει αρκετό ταλέντο για να κυκλοφορήσει. Στην πραγματικότητα, η ανάγκη για ανταγωνιστικό πλεονέκτημα είναι τόσο υψηλή που σε πολλούς κλάδους, οι απόφοιτοι τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να αποκομίσουν τεράστιους μισθούς αμέσως μετά το κολέγιο.

Είτε είστε εσείς, είτε βρίσκεστε πιο μακριά στην καριέρα σας και αναζητάτε έναν τρόπο να αυξήσετε τις δυνατότητες κερδών σας, εδώ είναι μερικοί από τους βασικούς ρόλους της τεχνητής νοημοσύνης που οδηγούν τους υψηλότερους μισθούς.

Επιστήμονας Έρευνας AI ($120k – $250k)

Αυτοί οι εξαιρετικά εξειδικευμένοι επαγγελματίες διαθέτουν προηγμένες γνώσεις μηχανικής μάθησης και βαθιάς μάθησης, με εμπειρία στην έρευνα υψηλού επιπέδου και τις κορυφαίες εκδόσεις στον κλάδο. Αυτός ο τομέας σχετίζεται τόσο με την εργαστηριακή εργασία όσο και με την ανταλλαγή γνώσεων, την καινοτομία και τον ιδεασμό.

Μηχανικός Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας ($100k – $200k)

Οι μηχανικοί NLP είναι αυτοί που αναπτύσσουν αλγόριθμους και συστήματα, τα οποία επιτρέπουν στους υπολογιστές να κατανοούν, να ερμηνεύουν και να δημιουργούν ανθρώπινη γλώσσα. Ο τόνος, το συναίσθημα, η περιέργεια, τα σημεία στίξης και αμέτρητα άλλα στοιχεία συνθέτουν αυτό που θεωρούμε δεδομένο, αλλά οι μηχανές πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν αμέσως.

Μηχανικός Computer Vision ($110k – $220k)

Ένας άλλος εξαιρετικά σημαντικός ρόλος στην επόμενη-επόμενη επανάληψη της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, οι μηχανικοί όρασης υπολογιστών επιφορτίζονται με το να επιτρέπουν στην τεχνητή νοημοσύνη να ερμηνεύει και να ενεργεί σε ερεθίσματα που βασίζονται στην κάμερα από τον «πραγματικό κόσμο». Η επίδειξη τούρτας γενεθλίων GPT-4o είναι ένα παιχνιδιάρικο παράδειγμα, αλλά όταν εφαρμόζεται στην υγειονομική περίθαλψη, για παράδειγμα, οι πιθανότητες είναι τουλάχιστον προβληματικές.

Μηχανικός Μηχανικής Εκμάθησης ($90k – $180k)

Το AI και το ML πάνε χέρι-χέρι. ειδικοί σε αυτόν τον χώρο συνεργάζονται στενά σε γλώσσες προγραμματισμού όπως η Java και η Python, με εξειδίκευση στο προαναφερθέν PyTorch.

Data Scientist (80.000 $ – 160.000 $)

Οι επιστήμονες δεδομένων ειδικεύονται στη στατιστική ανάλυση τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων, μαζί με γνώσεις τομέα και δεξιότητες οπτικοποίησης. Όλοι οι παραπάνω ρόλοι περιλαμβάνουν τη διαχείριση και τη χρήση αφάνταστα τεράστιων όγκων δεδομένων και ξεχωριστές ιδέες και διδάγματα από αυτό το έργο μπορούν να φέρουν το έργο σε νέες και απροσδόκητες κατευθύνσεις.

Ο ουρανός είναι πραγματικά το όριο με τις δυνατότητες μιας καριέρας στην τεχνητή νοημοσύνη. Επισκέψου το Nextpit Job Board για να κάνετε το επόμενο βήμα στο ταξίδι σας.

Εγγραφείτε στην Adobe στο Σαν Χοσέ ως α Μηχανικός Μηχανικής Μάθησης / Επιστήμονας Δεδομένων, και θα βοηθήσετε με μια ποικιλία αξιολογήσεων που σχετίζονται με LLM. Ως μέρος της ομάδας AI & Innovation του Document Cloud του οργανισμού, η εκτέλεση επιστημονικής αξιολόγησης μέσω μετρήσεων, πειραμάτων και διεπαφών για τη δημιουργία νέων εμπειριών με έγγραφα είναι κεντρικός σε αυτόν τον ρόλο. Αυτή είναι μια ευκαιρία να εργαστείτε σε ολόκληρη τη σουίτα προσφορών της Adobe.

Επόμενης γενιάς ειδικός σε θέματα εθνικής ασφάλειας Peraton, με έδρα το Σπρίνγκφιλντ της Βιρτζίνια, βρίσκεται στην αγορά για ένα Senior Data Modeler. Σε αυτόν τον ρόλο, θα συνεργαστείτε με αρχιτέκτονες δεδομένων και διαχειριστές μεταδεδομένων για να μοντελοποιήσετε εταιρικά δεδομένα και να τα μετατρέψετε σε φυσικά μοντέλα και σχέδια βάσεων δεδομένων για να ενισχύσετε περαιτέρω τα συστήματα παραγωγής της εταιρείας. Μαζί με τον εξαψήφιο μισθό τονίζονται οι εκτεταμένες παροχές.

Η SAIC αναζητά ένα Υπεύθυνος υπηρεσιών AI ML στο McLean για να πρωτοστατήσει στην ταχεία ενσωμάτωση των τεχνολογιών AI/ML σε όλους τους τομείς εντός του Υπουργείου Άμυνας (DoD). Καθοδηγώντας μια ομάδα μηχανικών και επιστημόνων δεδομένων, ο επιτυχημένος υποψήφιος θα διευκολύνει την ευελιξία στα εξελισσόμενα στρατηγικά τοπία και θα αναπτύξει και θα διατηρήσει μια ολοκληρωμένη και ομοσπονδιακή ικανότητα ανάπτυξης και ανάπτυξης AI/ML.

Ψάχνετε για δουλειά τεχνητής νοημοσύνης ή θέλετε να εξερευνήσετε ευρύτερες ευκαιρίες στην τεχνολογία; Ξεκινήστε την αναζήτηση εργασίας στο nextpit Job Board. Αυτό το άρθρο γράφτηκε από τον Doug Whelan.