Η χρήση ενός τηλεφώνου ή tablet Android ως κάμερα web υπολογιστή φτάνει στα Windows 11

0
13
Η χρήση ενός τηλεφώνου ή tablet Android ως κάμερα web υπολογιστή φτάνει στα Windows 11
© nextpit

Η Microsoft λανσάρει τώρα μια νέα δυνατότητα στα Windows 11 που μετατρέπει ένα τηλέφωνο ή tablet Android σε υπολογιστή ή webcam υπολογιστή, αφού μια παρόμοια λειτουργία εισήχθη στα τηλέφωνα Pixel μέσω του Android 14 Beta πέρυσι. Αυτή η νέα δυνατότητα είναι αρχικά διαθέσιμη για χρήστες που είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα Windows Insiders.

  • Διαβάστε επίσης: Πώς να μετατρέψετε το τηλέφωνο με κάμερα Google Pixel ως κορυφαία κάμερα web υπολογιστή

Χρησιμοποιήστε το τηλέφωνο ή το tablet Android σας ως κάμερα web για υπολογιστή Windows

Όπως δημοσιεύτηκε από τη Microsoft (μέσω του The Verge), η δυνατότητα webcam που μετατρέπει τις συμβατές συσκευές Android ως εξωτερικές κάμερες για υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές με Windows 11 και θα πρέπει να λειτουργεί με οποιεσδήποτε εφαρμογές βιντεοκλήσεων και διασκέψεων για Windows. Και σε σύγκριση με τη δυνατότητα webcam της Google σε συσκευές Pixel που χρειάζεται ένα συγκεκριμένο καλώδιο που υποστηρίζεται από δεδομένα, αυτή η έκδοση θα λειτουργεί ασύρματα, παρέχοντας μια πιο ευέλικτη χρήση.

Η Microsoft επιτρέπει τη μετατροπή τηλεφώνου ή tablet Android σε κάμερα web Windows 11 PC

Θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη εφαρμογή Link to Windows για να μετατρέψετε τη συσκευή σας σε κάμερα web υπολογιστή. / © Microsoft

Εκτός από την αξιοποίηση της κάμερας υψηλής ποιότητας, η νέα δυνατότητα κάμερας web θα υποστηρίζει επίσης λειτουργίες εντός της κάμερας, όπως η εφαρμογή εφέ σε βίντεο. Οι χρήστες μπορούν επίσης να αλλάζουν εύκολα μεταξύ της μπροστινής και της πίσω κάμερας στη συσκευή τους Android και να διακόπτουν τις εγγραφές κατά τη ροή.

Τι χρειάζεστε πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας Android ως κάμερα web

Για να μπορέσετε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο ή το tablet σας Android ως κάμερα web υπολογιστή με Windows, θα πρέπει να εκτελείτε τουλάχιστον σε λειτουργικό σύστημα Android 9.0 ή σε νεότερη έκδοση. Πρέπει επίσης να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Link to Windows για κινητά με έκδοση 1.24012 ή μεταγενέστερη.

Τέλος, θα μεταβείτε στις Ρυθμίσεις του υπολογιστή σας > Bluetooth και συσκευές > Κινητές συσκευές, από εκεί θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία και θα σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε μια άλλη ενημέρωση λογισμικού ως τελευταία πινελιά.

Το λειτουργικό σύστημα Windows 11 διαθέτει webcam για τηλέφωνο και tablet Android

Το τελευταίο βήμα για να ενεργοποιήσετε το τηλέφωνο ή το tablet Android σας ως κάμερα web με υπολογιστή Windows είναι μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις Bluetooth και συσκευών. / © Microsoft

Η Apple κυκλοφόρησε την ίδια δυνατότητα στο iOS που επιτρέπει στα iPhone να χρησιμοποιούνται ως webcam για Mac και φορητούς υπολογιστές MacBook μέσω της κάμερας Continuity. Ομοίως, αυτό λειτουργεί ενσύρματα ή ασύρματα μέσω AirPlay. Ακολουθεί ένας οδηγός σχετικά με τον τρόπο χρήσης της κάμερας Continuity σε iPhone.

Ψάχνετε να χρησιμοποιήσετε τη νέα δυνατότητα webcam στα Windows 11 με το τηλέφωνο ή το tablet σας Android; Μήπως έχετε άλλες προτάσεις για το πώς να μετατρέψετε το τηλέφωνό σας Android σε κάμερα web; Μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια.