Η τολμηρή κίνηση της Meta: Μετάβαση στη MediaTek για τα έξυπνα γυαλιά Ray-Ban επόμενης γενιάς

0
4
Το Meta Ray Ban 3 λανσάρει τον επεξεργαστή mediatek 2025
© nextpit

Προτού η Meta συνεργαστεί με την Qualcomm για την τροφοδοσία των ακουστικών XR και VR, η εταιρεία προσπάθησε να αναπτύξει τα προσαρμοσμένα chipset της. Ωστόσο, το εγχείρημά της ολοκληρώθηκε γρήγορα για αβέβαιους λόγους. Η Meta επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποιεί την MediaTek για να δημιουργήσει τσιπ για τα μελλοντικά της γυαλιά AR και μπορεί να περιλαμβάνει τον διάδοχο του Ray-Ban Meta (αναθεώρηση).

Η συνεργασία μεταξύ του κατασκευαστή chip της Ταϊβάν και του ιδιοκτήτη του Facebook ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνόδου κορυφής MediaTek. Επίσης, στην ίδια εκδήλωση ανακοινώθηκε η νέα ναυαρχίδα MediaTek 9300 SoC.

Το Ray-Ban 3 της Meta μπορεί να είναι το πρώτο που τρέχει σε MediaTek SoC

Εκτός από την πρωτοβουλία, πολλές από τις λεπτομέρειες παραμένουν ακόμη κρυφές. Ο μόνος ξεκάθαρος δρόμος που δίνεται είναι ότι η Meta θα βοηθήσει τη MediaTek να σχεδιάσει το πυρίτιο έτοιμο για μετασύμπλεξη που θα τροφοδοτήσει τα επερχόμενα γυαλιά AR. Είναι ακόμη πιθανό το Ray-Ban Meta τρίτης γενιάς με δυνατότητες και οθόνη AR, ένα βήμα προς τα πάνω στο τρέχον Ray-Ban Meta με λουράκι κάμερας, να εξοπλιστεί πρώτα με τέτοιο στοιχείο.

Meta Smart γυαλιά

Τα έξυπνα γυαλιά Ray-Ban της Meta διαθέτουν βελτιωμένη κάμερα 12 MP, ηχεία, μικρόφωνα και λειτουργίες εγγραφής / © nextpit

Όσον αφορά τη συσκευή, φημολογείται ότι η Meta σχεδιάζει να κυκλοφορήσει έξυπνα γυαλιά με οθόνη «σκόπευτρο» και ενσωματωμένες λειτουργίες υπολογιστικής τεχνητής νοημοσύνης το 2025, επομένως είναι πιθανό να αναφέρεται στα γυαλιά τρίτης γενιάς ή Ray-Ban Meta 3.

Πριν από το Meta, η MediaTek δεν ήταν ήδη ξένη όταν πρόκειται για την κατασκευή chipset AR/VR. Η ταϊβανέζικη εταιρεία ανέπτυξε τον ενσωματωμένο επεξεργαστή που τροφοδοτεί τα ακουστικά PSVR 2 VR της Sony για το PlayStation 5. Ταυτόχρονα, επιβεβαίωσε επίσης με την Google το 2018 για τη χρήση τσιπ MediaTek σε εφαρμογές AR σε κινητά.

Επί του παρόντος, τα έξυπνα γυαλιά Ray-Ban Meta τροφοδοτούνται από την πλατφόρμα Snapdragon AR1 της Qualcomm και οι περισσότερες από τις λειτουργίες του wearable περιορίζονται στη λήψη φωτογραφιών και βίντεο χωρίς επαυξημένες χρήσεις. Έτσι, θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε γιατί η Meta μεταβαίνει από την Qualcomm στην MediaTek για την επιλογή chipset των επερχόμενων γυαλιών AR ή τουλάχιστον προσθέτοντας το τελευταίο ως άλλο πάροχο.

Θα σκεφτόσασταν να αγοράσετε τα έξυπνα γυαλιά AR της Meta από οποιοδήποτε από τα γυαλιά VR της στο μέλλον; Πείτε μας τις σκέψεις σας στα σχόλια.

Μέσω: Το χείλος

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here