Η προεπισκόπηση του Wear OS 5 φέρνει αναβάθμιση που ενισχύει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα ρολόγια

0
16
Η προεπισκόπηση του Wear OS 5 φέρνει αναβάθμιση που ενισχύει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα ρολόγια
© nextpit

Τα έξυπνα ρολόγια Wear OS γενικά δεν έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ωστόσο, η αντοχή είναι κάτι που η Google συνεχίζει να αναβαθμίζει με κάθε σημαντική επανάληψη του wearable λειτουργικού της συστήματος. Το επερχόμενο Wear OS 5 που βασίζεται στο Android 14, υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

Ανακοινώθηκε στο I/O 2024, η Google θα κυκλοφορήσει την πρώτη προεπισκόπηση του Wear OS 5 στους προγραμματιστές. Όσον αφορά τις αλλαγές σε αυτή την κατασκευή, και οι δύο βρίσκονται κάτω από την κουκούλα και στην επιφάνεια που μπορούν να δοκιμάσουν οι προγραμματιστές, όπου μία από τις πιο επιδράσεις αναβαθμίσεις για τους χρήστες είναι η καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

  • Διαβάστε επίσης: Οι καλύτερες συμβουλές και κόλπα για το πώς να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Google Pixel Watch

Βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Η Google ανέφερε ότι το Wear OS 5 θα προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ιδιαίτερα όταν παρακολουθεί τις προπονήσεις. Για παράδειγμα, σημειώνει ότι η παρακολούθηση ενός μαραθωνίου θα εξοικονομήσει το 20 τοις εκατό της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του ρολογιού στο Wear OS 5 σε σύγκριση με το Wear OS 4.

Η Google πρόσθεσε επίσης ότι η βελτίωση της μπαταρίας μπορεί επίσης να εφαρμοστεί με άλλες προπονήσεις, υποδεικνύοντας ότι η βελτιστοποίηση απόδοσης γίνεται τόσο σε επίπεδο λογισμικού όσο και σε επίπεδο υλικού.

Πιο προσαρμοστικά και διορατικά ρολόγια

Το Wear OS 5 συνεχίζει επίσης να βασίζεται στη μορφή Watch Face, η οποία παρουσιάστηκε με το Wear OS 4. Τέτοια ρολόγια γίνονται πιο διαισθητικά και προσαρμοστικά στην πιο πρόσφατη έκδοση Wear OS. Ταυτόχρονα, η Google θα προσθέσει πιο δυναμικά και παιχνιδιάρικα ρολόγια εύστοχα γνωστά ως «γεύσεις» και νέες επιπλοκές που ονομάζονται «πρόοδος στόχου» και «σταθμισμένα στοιχεία».

Προεπισκόπηση προγραμματιστή της Google Wear OS 5

Το Wear OS 5 Developer Preview προσθέτει πιο προσαρμοστικά ρολόγια και περιπλοκές. / © Google

Επιπλέον, οι προγραμματιστές θα εμφανίζουν τώρα μια εκτενή προβολή των προσόψεων ρολογιών με βάση τις καιρικές συνθήκες. Το Wear OS 5 θα μπορεί να παρουσιάζει ωριαίες προβλέψεις, δείκτη UV και θερμοκρασία πάνω από τις τρέχουσες συνθήκες.

Υπάρχει επίσης προστιθέμενη υποστήριξη για ακόμα μεγαλύτερης οθόνης έξυπνα ρολόγια στο Wear OS 5 (αυτό συμβαίνει επειδή τα μελλοντικά έξυπνα ρολόγια υποτίθεται ότι εξελίσσονται προς αυτή την κατεύθυνση), επιτρέποντας στα στοιχεία διεπαφής χρήστη να χρησιμοποιούν πλήρως τον αριθμό των διαθέσιμων pixel.

Νέα προβολή πλέγματος στην εφαρμογή εκκίνησης

Μια άλλη πληροφορία που ανακαλύφθηκε αλλά δεν αναφέρεται στην έκδοση είναι μια νέα διάταξη πλέγματος εφαρμογών. Αυτό ανακαλύφθηκε από τον προγραμματιστή Mishaal Rahman (μέσω Android Authority) και μπορεί να ενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις. Η ίδια δυνατότητα ήταν αρχικά διαθέσιμη στους προγραμματιστές στο Wear OS 4. Ωστόσο, φαίνεται ότι η νέα έκδοση θα παρέχει πρόσβαση σε τακτικούς χρήστες.

Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας της τελικής κατασκευής του Wear OS 5 ή ποια smartwatches θα τρέχουν στη νέα πλατφόρμα, αν και τα φημολογούμενα Google Pixel Watch 3 και Samsung Galaxy Watch 7 είναι οι πιο πιθανοί υποψήφιοι.

Πιστεύετε ότι το Wear OS 5 διαμορφώνει μια από τις πιο συναρπαστικές ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος smartwatch εδώ και χρόνια; Ενημερώστε μας στα σχόλια.