Η μπαταρία του Apple Watch Series 10 θα μπορούσε να υπερφορτιστεί με αυτήν την τεχνολογία

0
11
Η μπαταρία του Apple Watch Series 10 θα μπορούσε να υπερφορτιστεί με αυτήν την τεχνολογία
© nextpit

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας των έξυπνων ρολογιών της σειράς Watch της Apple έχει πάντα ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα και αυτό δεν έχει βελτιωθεί από την Apple ούτε στο Watch Series 9 (ανασκόπηση). Με το επερχόμενο Watch Series 10 ή X, φημολογείται ότι ο κατασκευαστής iPhone υιοθετεί μια νεότερη τεχνολογία OLED που θα μπορούσε να ενισχύσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο wearable.

  • Διαβάστε επίσης: Κορυφαίες 10 συμβουλές για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Apple Watch σας

Καλύτερη διάρκεια μπαταρίας στο Apple Watch 10

Στην αναφορά του The Elec που επικαλείται προμηθευτές του κλάδου, λέγεται ότι η εταιρεία Cupertino Tech χρησιμοποιεί έναν ενισχυμένο τύπο οθόνης OLED LTPO (χαμηλής θερμοκρασίας πολυκρυσταλλικό οξείδιο) στο Watch Series 10. Όπως περιγράφεται, η τεχνολογία χρησιμοποιεί μια νεότερη μέθοδο εφαρμογής που έχει μερικά σημαντικά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με την υπάρχουσα μέθοδο στο Watch Series 9 και παλαιότερα μοντέλα ρολογιών.

Βασικά, η οθόνη OLED της σειράς Watch 9 χρησιμοποιεί δύο LTPO TFT (τρανζίστορ λεπτής μεμβράνης) για την εναλλαγή και την οδήγηση του πίνακα, ενώ η υπόλοιπη διαχείριση γίνεται από LTPS (πολυκρυσταλλικό πυρίτιο χαμηλής θερμοκρασίας) TFT. Η τελευταία είναι μια παλαιότερη μέθοδος και είναι λιγότερο αποτελεσματική σε σύγκριση με την LTPO TFT.

Η φωτεινότητα του Apple Watch Series 9 μπορεί τώρα να μειωθεί μέχρι το 1 nit.

Έως 1 nit: Η οθόνη του Apple Watch 9 μπορεί πλέον να είναι και πιο σκούρα. / © nextpit

Σύμφωνα με την πηγή, το Watch Series 10 θα εφαρμόσει έως και οκτώ LTPO TFT στην εναλλαγή της οθόνης και στην οδήγηση, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερη απόδοση και στη συνέχεια μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο smartwatch. Αυτήν τη στιγμή, δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό η διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο Watch Series 10 θα είναι καλύτερη με αυτήν την τεχνολογία.

Αλλά εκτός από την οθόνη, φαίνεται ότι το προγραμματισμένο chipset που είναι εξοπλισμένο στο smartwatch θα αποτελέσει πιθανότατα την τεντωμένη αντοχή. Ομοίως, η μεγαλύτερη χωρητικότητα της μπαταρίας και το βελτιστοποιημένο λογισμικό watchOS 11 είναι δύο άλλοι σημαντικοί παράγοντες που θα επιτρέψουν επίσης μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Τι γνωρίζουμε για το Apple Watch Series 10

Όσο για άλλες αλλαγές, το Watch Series 10 φημολογείται ότι θα φέρει σημαντικές αλλαγές στη σχεδίαση που παρατηρήθηκαν εδώ και χρόνια. Ο Mark Gurman του Bloomberg είπε επίσης ότι η Apple θα εισαγάγει μια λειτουργία παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης, αλλά θα περιορίζεται σε υψηλές και χαμηλές ειδοποιήσεις αντί να είναι μια πλήρης δυνατότητα όπως στο Galaxy Watch της Samsung.

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει τα Watch Series 10 και Watch Ultra 3 αργότερα φέτος μαζί με τα iPhone 16 και iPhone 16 Pro. Αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ημερομηνία, το συνηθισμένο πρόγραμμα δείχνει το φθινόπωρο ή ήδη από τον Σεπτέμβριο.

Τι άλλο επιθυμείτε να βελτιωθεί στο Watch Series 10; Θα έπρεπε η Apple να της παρουσιάσει μια πιο στιβαρή κατασκευή; Πείτε μας τις απαντήσεις σας στα σχόλια.

Μέσω: MacRumors
Πηγή:
Το Εκλεκτ