Επιλογές Smartphone φιλικές προς τον προϋπολογισμό κάτω από 300 $: Καλύτερες επιλογές για το 2024

0
9
Επιλογές Smartphone φιλικές προς τον προϋπολογισμό κάτω από 300 $: Καλύτερες επιλογές για το 2024
© Quality Stock Arts / Adobe Stock / nextpit

Τα προσιτά smartphones στο εύρος τιμών των 200 έως 300 δολαρίων που χρησιμοποιούνται για να αντιπροσωπεύουν ένα έντονα αμφισβητούμενο τμήμα στη μεσαία αγορά. Σήμερα, η επιλογή του ιδανικού smartphone κάτω των 300 δολαρίων στις ΗΠΑ μπορεί να εξακολουθεί να είναι αρκετά δύσκολη, τώρα λόγω της έλλειψης εναλλακτικών λύσεων. Εκεί μπαίνουμε! Σε αυτόν τον οδηγό για το 2024, θα παρουσιάσουμε τις κορυφαίες επιλογές μας για τα καλύτερα smartphone κάτω των 300 $, καθιστώντας τη διαδικασία λήψης αποφάσεών σας παιχνιδάκι.

Η απόλυτη δημοσιονομική συλλογή smartphone: Κορυφαίες επιλογές κάτω των 300 $

Αυτή η λίστα, με βάση τις προτιμήσεις του συγγραφέα και της συντακτικής ομάδας, συνδυάζει υποκειμενικές απόψεις με αντικειμενικά γεγονότα για να προτείνει τα καλύτερα smartphone κάτω των 300 $. Η αγορά μεσαίας κατηγορίας είδε πολλές εταιρείες να εγκαταλείπουν τον χώρο των κινητών, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν καλά τηλέφωνα που προσφέρουν αξιοπρεπή απόδοση, ελαφριές δυνατότητες παιχνιδιού και καλύτερες κάμερες σε σύγκριση με επιλογές χαμηλού επιπέδου.

  • Διαβάστε επίσης: Έτσι δοκιμάζουμε smartphone στο nextpit

Φυσικά, η εποχή των «εμβληματικών δολοφόνων» σε αυτό το τμήμα τιμών έχει παρέλθει, αλλά αξίζει πάντα να ελέγχετε για προσφορές, όπως αυτές που επισημαίνονται κάθε τόσο εδώ στο nextpit. Και επίσης εκπτώσεις για την απόκτηση του τηλεφώνου μαζί με ένα τηλεφωνικό συμβόλαιο.

Σημείωση συντάκτη: Οι τιμές που επισημαίνονται σε αυτό το άρθρο ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις εκπτώσεις που προσφέρουν οι κατασκευαστές. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η λίστα δημιουργήθηκε με γνώμονα την αγορά των ΗΠΑ και γι’ αυτό δεν μπορούν να βρεθούν όλα τα μοντέλα παγκοσμίως.

Επιλογή του συντάκτη: Το καλύτερο smartphone κάτω των 300 $

Παρόλο που δεν έχουμε δοκιμάσει το Galaxy A25, το οποίο κυκλοφόρησε στις αρχές του 2024, το τηλέφωνο αντικαθιστά τον προκάτοχό του σε αυτήν τη λίστα και είναι βασικά μια βελτιωμένη έκδοση της επιλογής του nextpit για το καλύτερο τηλέφωνο κάτω των 200 $, τα Galaxy A14 και A15. Όχι μόνο το A25 προσφέρει μια μεγάλη και φωτεινή οθόνη FullHD+ OLED με ομαλό ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, η Samsung πασπαλίζει πάνω του μερικά από τα χαρακτηριστικά των πιο ακριβών μοντέλων.

Εικόνα προϊόντος Samsung Galaxy A25

Samsung Galaxy A25 / © Samsung

Ο επεξεργαστής Galaxy A25, για παράδειγμα, είναι κυριολεκτικά το ίδιο τσιπ Exynos 1280 που βρέθηκε στο παρελθόν στο Galaxy A34 που δοκιμάσαμε στα μέσα του 2023. Για το 2024, το Galaxy A25 προσφέρει καλύτερες διαμορφώσεις μνήμης απευθείας από το βασικό μοντέλο, και το πιο σημαντικό, την καλύτερη πολιτική ενημέρωσης λογισμικού στο εύρος τιμών, με υποσχόμενες ενημερώσεις ασφαλείας πέντε ετών και τέσσερις αναβαθμίσεις Android.

Η ποιότητα της κάμερας θα πρέπει να είναι καλή για τις περισσότερες χρήσεις, απλά μην περιμένετε ένα ευέλικτο κιτ, καθώς δεν υπάρχει φακός ζουμ ή άλλες δευτερεύουσες κάμερες υψηλής ανάλυσης, μόνο ένας εξαιρετικά ευρυγώνιος φακός 5 megapixel για ανοιχτές λήψεις και αμφισβητήσιμο 2 MP macro κάμερα, η οποία μπορεί επίσης να βρεθεί σε πολλά μοντέλα σε αυτό το εύρος τιμών.

OnePlus Nord N30: ​​Ζώντας βιαστικά

Το Fast δεν είναι μια λέξη που συνήθως συνδέεται με την αγορά τηλεφώνων χαμηλότερης μεσαίας κατηγορίας. Όμως το OnePlus στοχεύει στον τίτλο του πιο γρήγορου τηλεφώνου στην κατηγορία του… Τουλάχιστον στο τμήμα φόρτισης. Ενώ οι ανταγωνιστές του αρκούνται στη φόρτιση 15 έως 18 W, το Nord N30 προσφέρει ενσύρματη φόρτιση 50 W, μειώνοντας τους χρόνους επαναφόρτισης στο μισό σε σύγκριση με τα άλλα μοντέλα αυτής της λίστας.

OnePlus Nord N30 5G

Το OnePlus Nord N30 διαθέτει μεγάλη οθόνη με πολύ γρήγορη φόρτιση. / © OnePlus

Οι υπόλοιπες προδιαγραφές είναι εξίσου καλές ή καλύτερες από τον ανταγωνισμό στο εύρος τιμών, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης 5G και μιας «αρκετά καλής» πολιτικής ενημέρωσης Android (αν και όχι τόσο καλή όσο αυτή της Samsung). Το κύριο μειονέκτημα, ωστόσο, είναι η μονάδα κάμερας, με τους βοηθητικούς αισθητήρες να περιορίζονται μόνο στα 2 megapixel.

Motorola Moto G Stylus (2023)

Μέρος του όλο και πιο περίπλοκου προτύπου ονομασίας της Lenovo για την αγορά των ΗΠΑ, το Motorola Moto G Stylus (2023) είναι μια μικρή αναβάθμιση σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση. Το πιο σημαντικό, ο κατασκευαστής υπόσχεται μια ενημέρωση στην έκδοση Android 14. Ωστόσο, οι αγοραστές δεν πρέπει να κρατούν την ανάσα τους για περαιτέρω αναβαθμίσεις, καθώς η Motorola εξακολουθεί να ακολουθεί τους αντιπάλους της όσον αφορά την υποστήριξη λογισμικού.

  • Διαβάστε επίσης: Εξοικονομήστε χρήματα με τα καλύτερα smartphones εισαγωγικού επιπέδου κάτω των 200 $
Motorola Moto G Stylus 5G (2022)

Όπως λέει και το όνομα, το Moto G Stylus περιλαμβάνει υποστήριξη γραφίδας. / © Motorola

Εκτός από τις πολιτικές ενημέρωσης, το Moto G Stylus (2023) προσφέρει έναν ευέλικτο επεξεργαστή και το πιο χαρακτηριστικό του χαρακτηριστικό: τη γραφίδα που περιλαμβάνεται. Κρατήστε σημειώσεις, σχεδιάστε και ελέγξτε το τηλέφωνο χρησιμοποιώντας το στυλό που περιλαμβάνεται, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε πενταπλάσια χρήματα στο Samsung Galaxy S23 Ultra.

Καθώς η Motorola κάνει συχνά μεγάλες εκπτώσεις στα μοντέλα της, αξίζει επίσης να ελέγξετε για προσφορές στο μοντέλο 5G της παραπάνω επιλογής μας. Περισσότερο από μια απλή έκδοση “5G” του κανονικού μοντέλου, το 5G Stylus έχει επίσης περισσότερη μνήμη, αισθητά ταχύτερο επεξεργαστή, πιο ευέλικτη κάμερα (με υπερευρυγώνιο φακό που αντικαθιστά τη macro) και ακόμη και ελαφρώς ταχύτερο φορτιστή.

Τι μπορείτε να περιμένετε από ένα τηλέφωνο κάτω των 300 $;

Χάρη σε παίκτες όπως η Xiaomi, η Realme και η Oppo, μπορείτε να αποκτήσετε ένα πραγματικά ικανό τηλέφωνο με λιγότερο από $300 εάν ζείτε στην Ασία ή την Ευρώπη. Αυτό, δυστυχώς, δεν συμβαίνει με τις ΗΠΑ όπου σχεδόν όλες οι συσκευές στην κατηγορία των $200-$300 πωλούνται για λιγότερο από $200 σε άλλα μέρη του πλανήτη. Ωστόσο, εδώ είναι τι μπορείτε να περιμένετε από smartphone 300 $ που πωλούνται επί του παρόντος στις Ηνωμένες Πολιτείες:

  • Απολαύστε μια ομαλή εμπειρία θέασης με ανάλυση Full HD+ και οθόνες ρυθμού ανανέωσης 90 Hz.
  • Επωφεληθείτε από μια μεγάλη μπαταρία που υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση έως και 30 W για εκτεταμένη χρήση.
  • Απολαύστε αξιόπιστη απόδοση από το SoC της σειράς Snapdragon 6 ή 4 ή τα SoC μεσαίας κατηγορίας της MediaTek.
  • Τραβήξτε καλές φωτογραφίες με ρυθμίσεις τετραπλής ή τριπλής πίσω κάμερας.
  • Λάβετε υπόψη ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη ασύρματη φόρτιση.
  • Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι συσκευές δεν διαθέτουν βαθμολογία IP για αντοχή στο νερό και τη σκόνη.

Εναλλακτικές λύσεις για την αγορά νέου τηλεφώνου

Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε παλαιότερα, υψηλής ποιότητας μεταχειρισμένα smartphone ή ανακαινισμένα μοντέλα, τα οποία έχουν ελεγχθεί και αποκατασταθεί από επαγγελματίες. Οι ανακαινισμένες συσκευές με εκτεταμένες εγγυήσεις από μεταπωλητές είναι ιδιαίτερα ελκυστικές, διασφαλίζοντας ένα αξιόπιστο smartphone που δεν θα σας απογοητεύσει εντός εβδομάδων.

Φυσικά, η αγορά ενός μεταχειρισμένου smartphone από ιδιώτες πωλητές σε πλατφόρμες όπως το eBay ή άλλες αγγελίες δεν προσφέρει τα ίδια πλεονεκτήματα με τα ανακαινισμένα μοντέλα. Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε σημαντικά χαμηλότερες τιμές σε αυτές τις συσκευές, καθώς δεν υπάρχει επιπλέον κόστος από μεσάζοντες. Επιπλέον, η αγορά “νέου παλιού αποθέματος” σάς επιτρέπει να εξασφαλίσετε παλαιότερα μοντέλα που δεν παράγονται πλέον αλλά παραμένουν σε νέα κατάσταση στα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Εξερευνήστε τον Οδηγό Αγοράς Refurbished Smartphones για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε ένα ανανεωμένο smartphone στο διαδίκτυο. Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις για ανακαινισμένα τηλέφωνα που πωλούνται αυτήν τη στιγμή στο eBay:

Προσφορές και Πωλήσεις

Καθώς προχωρά το έτος, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να βρεθεί μια καλύτερη προσφορά για ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης μόλις εβδομάδες μετά την αγορά. Αυτό οφείλεται σε εκδηλώσεις πωλήσεων όπως η Black Friday, η Black Week, η Amazon Prime Day, η Singles’ Day και η Cyber ​​Monday, που συνήθως συμβαίνουν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο για να τονώσουν την οικονομία πριν από την έναρξη της εορταστικής περιόδου αγορών.

Τα smartphone είναι από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, επομένως είναι συνετό να παραμένετε σε εγρήγορση για ελκυστικές προσφορές. Ανατρέξτε στον παρακάτω πίνακα για τις ημερομηνίες των φετινών εκπτώσεων και προσφορών:

Άλλες καλύτερες λίστες στο nextpit:

Πώς σας φαίνεται αυτή η επιλογή; Πιστεύετε ότι μας έλειψε ένα μοντέλο που θα έπρεπε πραγματικά να ήταν σε αυτή τη λίστα; Λοιπόν, πείτε το δυνατά και σίγουρα θα το συμπεριλάβουμε στη λίστα όταν το ενημερώσουμε.


Η λίστα ενημερώθηκε τον Απρίλιο του 2024 με μια νέα κορυφαία επιλογή. Παλαιότερα σχόλια διατηρήθηκαν και ενδέχεται να αναφέρονται σε προηγούμενες εκδόσεις αυτού του άρθρου.