Εάν θέλετε μια νέα εργασία τεχνολογίας το 2024, ξεκινήστε την προετοιμασία τώρα

0
42
Εάν θέλετε μια νέα εργασία τεχνολογίας το 2024, ξεκινήστε την προετοιμασία τώρα
© Gorodenkoff/Adobe Stock

Λοιπόν, εδώ είμαστε, το 2023 τρέχει προς το τέλος του. Μετά από άλλη μια χρονιά με σκαμπανεβάσματα, ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά στο 2024. Εάν είστε ένας από τους Το 26% που σχεδιάζει να αφήσει τη δουλειά του στους επόμενους 12 μήνες, θα ήταν φρόνιμο να ξεκινήσετε τώρα.

Σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη εξέλιξη και τη συζήτηση γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη, το cloud computing και η ανάλυση δεδομένων φαίνεται ότι θα είναι τους πιο περιζήτητους ρόλους στην τεχνολογία το 2024. Εκτός από αυτά, τα DevOps αποκτούν μεγαλύτερη σημασία καθώς περισσότερες εταιρείες εργάζονται για την αποτελεσματική διαχείριση έργων.

Όσον αφορά τις οικονομικές προοπτικές, δεν υπάρχει λόγος να υποδηλώνουμε ότι τα χειρότερα έχουν τελειώσει στο τεχνολογικό οικοσύστημα. Την ίδια στιγμή, το ποσοστό των απολύσεων επιβραδύνθηκε σε μεγάλο βαθμό μέχρι το 2023, εκτός από μια ανάβαση τον Οκτώβριο.

Επιφυλακτικά αισιόδοξος

Έτσι, η διάθεση για το 2024 είναι μια επιφυλακτική αισιοδοξία αυτή τη στιγμή. Ενώ οι συνθήκες θα παραμείνουν σχεδόν σίγουρα αβέβαιες, μια πλήρης ύφεση φαίνεται να είναι εκτός τραπεζιού προς το παρόν.

Όσον αφορά την αναζήτηση νέου προσωπικού, το 2024 θα τονίσει ακόμη περισσότερο τη σημασία των soft skills για να συμβαδίζουν με τα προσόντα.

Μια αναφορά από το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ (WEF) δηλώνει ότι οι γνωστικές δεξιότητες αυξάνονται σε σημασία, αντανακλώντας την αυξανόμενη σημασία της επίλυσης προβλημάτων στο χώρο εργασίας. Επιπλέον, η έκθεση του WEF εκτιμά ότι το 44% των δεξιοτήτων των εργαζομένων θα διαταραχθεί την επόμενη πενταετία.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείτε όταν εξετάζετε την προσέγγιση που πρέπει να ακολουθήσετε στο επόμενο κυνήγι εργασίας σας––είτε πρόκειται να ξεκινήσει τώρα, είτε πιο κάτω.

Η καλύτερη στιγμή για αναζήτηση εργασίας

Η συμβατική σοφία αναφέρει ότι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να βρεις μια νέα δουλειά είναι ο Ιανουάριος ή ο Φεβρουάριος, και υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους αυτό τείνει να συμβαίνει.

Πρώτα απ ‘όλα, οι νέοι προϋπολογισμοί προσλήψεων στην αρχή του έτους δίνουν στους ηγέτες των ομάδων και στο ανθρώπινο δυναμικό ένα πιο ελεύθερο χέρι για να αναπτύξουν τις ομάδες τους και να ξεκινήσουν όπως θέλουν να συνεχίσουν.

Επιπλέον, τα νέα έργα τείνουν να μην ξεκινούν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αφήνοντας χώρο και χρόνο στο επίκεντρο των χρονοβόρων κυνηγιών υποψηφίων.

Για όσους αναζητούν έναν νέο ρόλο, αυτό σημαίνει ότι ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος είναι μερικές από τις καλύτερες στιγμές για να ξεκινήσετε τις προετοιμασίες σας.

Ελέγξτε τις επαφές σας και τις δυνατότητες δικτύωσης. ενημερώστε το βιογραφικό σας και το LinkedIn και εξετάστε πιθανά στοιχεία από τα οποία θα μπορούσατε να ζητήσετε συστατική επιστολή. Και πάνω από όλα, συνεχίστε να μαθαίνετε, συνεχίστε να προχωράτε – και διατηρήστε την πίστη.

Εάν βάλετε τα θεμέλια τώρα, μόλις πραγματοποιηθούν αυτά τα νέα ανοίγματα το νέο έτος, θα είστε σε καλή θέση να ορμήσετε.

Τούτου λεχθέντος, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ενώ αυτή η εποχή του χρόνου είναι καλή για νέες ευκαιρίες, είναι επίσης μια εποχή που οι χώροι εργασίας προετοιμάζονται για τις διακοπές. Βάλτε τις βάσεις τώρα, ενώ άλλοι αποσπούν το πόδι από το πεντάλ, και θα ξεκινήσετε το 2024 νιώθοντας ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Εάν το 2024 είναι η χρονιά σας για να κάνετε μια καριέρα, επισκεφτείτε το Nextpit Job Board για να βρείτε το τέλειο εφαλτήριο.

Αν ενδιαφέρεστε για προηγμένη και πειραματική τεχνολογία, το Booz Allen Hamilton δεν χρειάζεται συστάσεις. Ο προγραμματιστής αμυντικής τεχνολογίας αναζητά α Αρχιμηχανικός για τις εγκαταστάσεις του στο Γήπεδο δοκιμών του Αμπερντίν. Σε αυτόν τον σημαντικό και εξειδικευμένο ρόλο, θα σχεδιάσετε, θα αναπτύξετε και θα εφαρμόσετε λύσεις που επηρεάζουν άμεσα το Υπουργείο Άμυνας. Αυτό περιλαμβάνει την εργασία μαζί με μηχανικούς ανάπτυξης για τη δημιουργία ολοκληρωμένων συστημάτων επικοινωνιών και πολλά άλλα. Η στρατιωτική εμπειρία είναι ένα πλεονέκτημα για αυτόν τον ρόλο. Οι έλεγχοι ασφάλειας και ιστορικού επισημαίνονται ως μέρος της διαδικασίας.

Η TKC Holdings προσλαμβάνει α Ανώτερος προγραμματιστής .Net για την αναβάθμιση των υφιστάμενων έργων πελατών και τη διεξαγωγή πλήρους ανάπτυξης κύκλου ζωής σε νέα έργα. Απαιτείται τουλάχιστον τρία χρόνια εμπειρία στην ανάπτυξη λογισμικού, όπως και εμπειρία με βάσεις δεδομένων SQL, C# .Net, αυτοματισμό QA, .NET Framework 4.5 ή νεότερη έκδοση, front-end UI JS Framework και Windows Services Development. Η ευέλικτη εμπειρία αναφέρεται ως πλεονέκτημα μαζί με πολλά άλλα. Τα οφέλη και η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής περιγράφονται στην προδιαγραφή εργασίας.

Ο ολλανδικός παγκόσμιος προμηθευτής ημιαγωγών ASML έχει πολλές κενές θέσεις σε διάφορες τοποθεσίες, μεταξύ των οποίων Ανώτερος Σχεδιαστής Συσκευών στο εργοστάσιό της στο Σαν Χοσέ. Σε αυτόν τον ρόλο, θα εργαστείτε σε θέματα σχεδίασης και ηλεκτρολογικής μηχανικής προσαρμοσμένων συσκευών που βασίζονται στον οδικό χάρτη προϊόντων και στην έρευνα σε διάφορους τομείς. Αυτός ο εξαιρετικά τεχνικός ρόλος αντιπροσωπεύει μια ισχυρή πρόκληση για όσους θέλουν να λερώσουν τα χέρια τους σε έναν ρόλο εργαστηρίου.

Ξεκινήστε την αναζήτηση εργασίας σήμερα μέσω του NextPit Job Board. Αυτό το άρθρο γράφτηκε από τον Doug Whelan.