Γρήγορη κλήση έκτακτης ανάγκης: Αυτή η λειτουργία Google Pixel θα μπορούσε να σώσει τη ζωή σας

0
46
Nextpit κλήση αριθμού έκτακτης ανάγκης google pixel
© Credit: Fabian Strauch/Shutterstock, Κολάζ: NextPit

Μια νέα δυνατότητα για Android διανέμεται αυτήν τη στιγμή στα smartphone Google Pixel που σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε κλήσεις έκτακτης ανάγκης ακόμα πιο γρήγορα. Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε πώς φαίνεται η λειτουργία και πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε.

Εάν είστε σε κίνδυνο και πρέπει να καλέσετε ένα ασθενοφόρο το συντομότερο δυνατό, κάθε δευτερόλεπτο μπορεί να μετρήσει. Αφιερώστε λοιπόν πέντε λεπτά διαφορά τώρα και εξοικειωθείτε με το smartphone Pixel σας – θα μπορούσε να σώσει ζωές, τις δικές σας και όσων ενδιαφέρεστε.

Αυτήν τη στιγμή διανέμεται μια νέα λειτουργία στα smartphone Pixel που περιλαμβάνει μια γρήγορη κλήση έκτακτης ανάγκης που μπορείτε να πραγματοποιήσετε ανά πάσα στιγμή. Μπορείτε ήδη να πραγματοποιήσετε μια κλήση έκτακτης ανάγκης ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα από τον πάροχο δικτύου ή τη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Εμφανίζεται η οθόνη με τα πλήκτρα κλήσης, ώστε να μπορείτε να πληκτρολογήσετε γρήγορα 911 (ΗΠΑ), 112 (Ευρώπη & Ινδία) ή οποιονδήποτε άλλο αριθμό έκτακτης ανάγκης.

Η γρήγορη κλήση έκτακτης ανάγκης γίνεται ακόμα πιο γρήγορη

Αυτό που είναι νέο τώρα είναι ότι, στην καλύτερη περίπτωση, δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσετε καθόλου αυτόν τον αριθμό. Εάν η δυνατότητα έχει ήδη φτάσει στο smartphone σας, θα πρέπει να δείτε ένα ρυθμιστικό που σας δείχνει τον κατάλληλο αριθμό. Αυτό δεν χρειάζεται να διαμορφωθεί και συνδέεται με την τοποθεσία σας. Εάν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, θα εμφανιστούν αυτόματα οι αριθμοί έκτακτης ανάγκης που ισχύουν εκεί.

 • Το Google Pixel 6 υπό εξέταση
 • Το Google Pixel 6 Pro υπό εξέταση

Το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσετε μόνοι σας τον αριθμό μπορεί να εξοικονομήσει πολύτιμα δευτερόλεπτα. Ειδικά στο εξωτερικό, όπου μπορεί να μην γνωρίζετε καν τους αριθμούς έκτακτης ανάγκης, ο χρόνος που εξοικονομείται είναι ακόμη πιο δραματικός. Η διάθεση αυτής της δυνατότητας σε smartphone Pixel έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, αλλά δεν έχει φτάσει ακόμη σε όλες τις συσκευές. Επομένως, μην εκπλαγείτε αν δεν βλέπετε ακόμα το ρυθμιστικό. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε φυσικά να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα παραδοσιακά πλήκτρα κλήσης.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη γρήγορη κλήση έκτακτης ανάγκης στο smartphone Pixel

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τη γρήγορη κλήση έκτακτης ανάγκης ή να καλέσετε το μενού κλήσης έκτακτης ανάγκης. Αυτά εξαρτώνται από την εγκατεστημένη έκδοση Android και το μοντέλο που χρησιμοποιείτε. Επομένως, υπάρχουν τρεις τρόποι που θα θέλαμε να σας περιγράψουμε: Μέσω της οθόνης κλειδώματος, με παρατεταμένο πάτημα του κουμπιού λειτουργίας και μέσω του κουμπιού λειτουργίας και των πλήκτρων έντασης ταυτόχρονα.

Επείγουσα κλήση NextPit Pixel Phone

Εάν δεν έχετε ακόμα το ρυθμιστικό, μπορείτε επίσης να πληκτρολογήσετε 911/112 με τον παραδοσιακό τρόπο / © NextPit

Έκτακτη κλήση από την οθόνη κλειδώματος:

 1. Σύρετε προς τα πάνω την οθόνη.
 2. Πατήστε Έκτακτη ανάγκη.
 3. Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό στο μενού κλήσεων έκτακτης ανάγκης (δείτε το μεσαίο στιγμιότυπο οθόνης στην εικόνα).

Πατώντας παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας (Android 11 και χαμηλότερη έκδοση, Android 12 σε Pixel 5 και παλαιότερες εκδόσεις):

 1. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για πέντε δευτερόλεπτα.
 2. Πατήστε Έκτακτη ανάγκη.
 3. Χρησιμοποιεί το ρυθμιστικό στο μενού έκτακτης ανάγκης.

Μέσω του κουμπιού λειτουργίας και των πλήκτρων έντασης ήχου (προεπιλεγμένη ρύθμιση στο Android 12 σε Pixel 6 και Pixel 6 Pro):

 1. Πατήστε το κουμπί λειτουργίας και το κουμπί αύξησης της έντασης ταυτόχρονα.
 2. Πατήστε Έκτακτη ανάγκη.
 3. Χρησιμοποιεί το ρυθμιστικό στο μενού έκτακτης ανάγκης.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το ρυθμιστικό προκαθορίζεται αυτόματα με τον αριθμό έκτακτης ανάγκης για τη συγκεκριμένη χώρα (μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από ένας). Αλλά αυτό δεν λειτουργεί σε κάθε χώρα! Επομένως, εάν βρίσκεστε σε διακοπές σε μια ξένη χώρα, είναι καλύτερο να ρυθμίσετε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης πριν από το ταξίδι σας. Με αυτόν τον τρόπο δεν χάνετε πολύτιμο χρόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

 • Διαβάστε επίσης για το πρόβλημα της κλήσης έκτακτης ανάγκης του Ben με το Google Pixel 6

Τώρα εύχομαι να μην βρεθείτε ποτέ στην κατάσταση να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα. Μη διστάσετε να μας γράψετε στα σχόλια τι πιστεύετε για τη βελτίωση αυτής της λειτουργίας και ποια πρόσθετα μέτρα έκτακτης ανάγκης θα θέλατε να δείτε στο smartphone σας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here